Сб, 2024-04-20, 08:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 9 » InoPressa. WikiLeaks і Ассандж - безперечні ньюсмейкери, хоч як би мудрував Twitter
13:48
InoPressa. WikiLeaks і Ассандж - безперечні ньюсмейкери, хоч як би мудрував Twitter
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

ЗМІ далі коментують витік зі скандального сайту, зокрема конкретну інформацію про військову присутність Росії у Венесуелі і про лобіювання американськими дипломатами інтересів своїх платіжних компаній при проходженні законопроекту в Держдумі РФ. Розвивається тема гонінь на Ассанджа і "помсти" за нього в Мережі.

Депеші з WikiLeaks свідчать, що США "лобіювали в Росії інтереси Visa і MasterCard", повідомляє The Guardian. У поточному році американські дипломати домагалися внесення поправок у законопроект, що розглядається в Держдумі РФ, щоб новий російський закон не вплинув негативно на діяльність Visa і MasterCard. Відповідний документ було піддано розголосу наступного дня після того, як Visa - мабуть, під сильним тиском Вашингтона - оголосила про припинення всіх платежів на рахунки WikiLeaks, пояснюють журналісти.

У лютневій депеші співробітник посольства США в Москві Маттіас Мітмен стверджував, що російський законопроект в його нинішньому вигляді ставить Visa і MasterCard у невигідне становище. "Ми рекомендуємо високопоставленим держслужбовцям США скористатися зустрічами з їхніми російськими колегами, зокрема в рамках двосторонньої президентської комісії (Медведєва - Обами), і чинити тиск... з метою такої зміни законопроекту, щоб гарантувати, що інтересам американських платіжних компаній не буде завдано збитків", - писав Мітмен у депеші.

Держдума розгляне згаданий законопроект у першому читанні цієї п'ятниці, повідомляє газета.

Ще одна публікація The Guardian присвячена питанню, чи можлива екстрадиція керівника скандального сайту. Шведська прокуратура хоче допитати Ассанджа за звинуваченнями в сексуальних домаганнях, нагадує автор статті, адвокати побоюються також спроб з боку США дістати його, щоб звинуватити в публікації секретних дипломатичних депеш, хоча Вашингтон досі не вчинив юридичних дій проти Ассанджа.

Екстрадувати Ассанджа - непросте завдання, заявив виданню колишній фахівець з екстрадиції Королівської служби карного переслідування Великобританії Радж Джоші. "Виходячи з того, що ми знаємо на даний момент, його буде дуже нелегко екстрадувати. Суддя має бути впевнений, що підстав для екстрадиції достатньо і що юридичні перешкоди відсутні", - сказав Джоші.

Іспанська El País звертає увагу на інші документи, оприлюднені WikiLeas: депеші, що містять конкретні дані про російську військову присутність у Венесуелі, придбання Каракасом щонайменше 100 ракет "Игла" й активну участь одного з найближчих довірених осіб Путіна, віце-прем'єра Ігоря Сєчіна, в контактах з карибською країною.

Один з розглянутих Держдепартаментом сценаріїв, розповідає видання на основі витоків, - потрапляння до рук FARC зенітних ракетних комплексів, які Вашингтон вважає "однією з найбільш смертоносних з-поміж систем ППО, що будь-коли вироблялися", які перетворюють у легкі цілі американські вертольоти Blackhawk, що діють в Колумбії. На думку джерел видання, комбінація ракет "Игла" з набутою Каракасом системою ППО "Тор M-1" і ракетами С-300, які також має намір купити Чавес, призведе до того, що американським літакам доведеться "двічі подумати", перш ніж проникати в повітряний простір Венесуели.

Ключову роль у новому альянсі Москви і Каракаса відіграє віце-прем'єр Ігор Сєчін, який відповідає за питання, пов'язані з енергетичними інтересами Росії по всьому світу, і здобув особливу довіру Володимира Путіна, йдеться в статті.

Останнім часом у Мережі все обертається навколо порталу WikiLeaks і його засновника Джуліана Ассанджа, констатує SPIEGEL ONLINE. Але цього не можна сказати про офіційний список найбільш популярних тем у соціальній мережі Twitter, і це бентежить, продовжує автор. Подібна ситуація породила чутки про те, що заголовки і зміст новин в одній з популярних світових соціальних мереж піддаються цензурі. Зрештою, багато інших компаній вже давно відвернулися від Ассанджа - Amazon вигнав WikiLeaks зі своїх серверів, PayPal, Visa і MasterCard припинили грошові операції.

Проте в середу від прес-секретаря Twitter Метта Грейвса надійшли роз'яснення. Річ у тому, що список топ-тем влаштовано таким чином, щоб користувачі могли знайомитися з новітніми подіями реального часу. Іншими словами, "ключове слово wikileaks занадто довго було найпопулярнішим, щоб знову з'явитися в списку топових тем", резюмує видання.

Американський уряд наказує приватним компаніям "перекрити кисень" сайту WikiLeaks, а хакери, щоб помститися, атакують можливих "ворогів" Ассанджа, пише The Independent. Атаки здійснюються неформальним глобальним альянсом анонімних хакерів. Вчора було зруйновано сайт MasterCard. Тим часом PayPal підтвердила, що припинила збір пожертвувань на WikiLeaks тільки після втручання Держдепартаменту США.

"Сюжет розвивається в новому цікавому напрямі: WikiLeaks оприлюднив інформацію, що американські дипломати домагалися поправок у законопроект, внесений до Держдуми РФ. Цей закон став би ударом для Visa і MasterCard. Документ з цими відомостями було опубліковано через декілька годин після того, як обидві компанії оголосили про розрив з WikiLeaks", - зазначається в статті.

Тим часом WikiLeaks, теж паралізований атаками хакерів, повстав з попелу, ніби фенікс: у Мережі з'явилися сотні його "дзеркал". Група месників за Ассанджа, що називає себе Anonymous, паралізувала сайт MasterCard. Через якусь інтернет-дошку оголошень вона також пригрозила атакувати Twitter, звинувачуючи його в цензурі обговорень. Атакам піддалися сайт адвоката двох шведок, які звинувачують Ассанджа у сексуальних злочинах, а також швейцарський банк PostFinance, який заморозив новий банківський рахунок Ассанджа.

Ассандж назвав дії компаній, які блокують WikiLeaks, "приватизацією державної цензури США". "Ці напади не завадять нам виконати нашу місію, але їх слід сприйняти як сигнал тривоги, знак, який стан справ у США з верховенством закону", - заявив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1222 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ