Чт, 2024-03-28, 14:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 13 » Інспектори ООН можуть спровокувати вторгнення до Сирії
10:38
Інспектори ООН можуть спровокувати вторгнення до Сирії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Тоді як мирна ініціатива Росії з передання сирійської урядової хімзброї під міжнародний контроль відвела потенційний західний удар по Дамаску, ситуація в найближчі дні ще може докорінно змінитися. Причому, в будь-який бік - все залежить від доповіді інспекторів ООН, які працювали на місці передбачуваної хімічної атаки у Східній Гуті, пише NEWSru.com

З одного боку, експерти не уповноважені робити висновків про провину тієї чи іншої сторони в застосуванні хімзброї, вони можуть тільки констатувати факт і особливості її використання.

Проте їхній звіт може "натякнути", хто винен у військовому злочині. Про це Reuters повідомили два дипломати із західних країн.

Ще одне дипломатичне джерело агентства зазначило, що після публікації доповіді варто очікувати коментарів генсека ООН Пан Гі Муна, в промові якого теж може міститися натяк на те, що глава Організації думає з цього приводу.

Точні терміни виходу експертного звіту невідомі, приблизні часові рамки - від прийдешніх вихідних до кінця наступного тижня. Водночас поінформовані джерела Reuters зазначають, що вкрай логічним була б публікація доповіді в понеділок, 16 вересня.

Інші західні видання в свою чергу публікують свіжу інсайдерську інформацію дещо іншого змісту.

The Washington Post пише, що США почали надавати сирійській опозиції військову допомогу, постачаючи зброю, спорядження та автотранспорт. Як зазначають джерела газети, поставки організовує ЦРУ.

Причому мова йде саме про виконання давніх зобов'язань Вашингтона: ще кілька місяців тому США, як і низка європейських країн оголосили про намір озброювати сирійських заколотників, проте реалізація цих планів, як відомо, досі відкладалася.

Третьої світової не буде. Якщо тільки "Томагавки" не полетять в кораблі ВМФ РФ

Тим часом спостерігачі не забувають про те, що Міноборони РФ наростило угруповання сил флоту в Середземному морі - туди стягнуто найбільші сили з часів розпаду СРСР, пише РБК daily.

Це зроблено чи то задля відновлення в регіоні військового паритету, чи то щоб надати моральну підтримку сирійській владі, але швидше, щоб дати зрозуміти західним партнерам, що просто так від своїх інтересів на Близькому Сході Росія не відмовиться, пише газета. Нехай у військовому відомстві не перестають запевняти, що відправка нових кораблів у східну частину Середземномор'я здійснюється в рамках планової ротації, на даний момент - поки "старі" кораблі не залишили район, сили оперативного з'єднання ВМФ істотно збільшені.

До середини вересня місцеве угруповання кораблів ВМФ Росії сягне 11 одиниць, не рахуючи суден супроводу.

На сьогодні постійне оперативне з'єднання включає в себе великі десантні кораблі "Пересвіт", "Адмірал Невельськой", "Мінськ", "Новочеркаськ", "Олександр Шабалін", великий протичовновий корабель "Адмірал Пантелєєв" і сторожовий корабель "Безстрашний".

У середині вересня угруповання поповнять гвардійський ракетний крейсер "Москва", великий десантний корабель "Микола Фільченков" і сторожовий корабель "Сметливый", повідомили в Міноборони РФ напередодні.

Що стосується "Москви", то крейсер, що прямував з порту Венесуели, до четверга увійшов в акваторію Середземного моря, повідомляє прес-служба Міноборони Росії. "Сметливый" сьогодні вийшов із Севастополя (з затримкою більше ніж на три години через українську митницю, зазначає РІА "Новости" ), "Микола Фільченков" залишив Новоросійськ напередодні. Очікується, що два кораблі після зустрічі разом пройдуть протокову зону Босфор – Дарданелли.

При цьому російські військові підкреслюють, що воювати з американським угрупованням (США в Середземномор'ї мають дві авіаносні групи і кілька кораблів, є кораблі низки їхніх європейських партнерів по НАТО) в жодному разі не збираються. Єдиний варіант, коли може бути відкритий вогонь по американських кораблях, якщо їхні "Томагавки", запущені по Сирії, ненавмисно зачеплять якогось із російських суден.

Нагадаємо, в серпні цього року 1188 осіб стали жертвами застосування хімічної зброї у Східній Гуті - передмісті Дамаска.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1179 | Додав: adminA | Теги: вторгнення до Сирії, Інспектори ООН
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ