Чт, 2024-04-25, 10:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 21 » Ірландському прем'єру загрожує відставка через інтерв'ю напідпитку. Аудіо
16:34
Ірландському прем'єру загрожує відставка через інтерв'ю напідпитку. Аудіо
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Прем'єр-міністру Ірландії Браяну Коуену загрожує відставка після повідомлень про те, що він давав інтерв'ю у п'яному вигляді, повідомляє у вівторок британська газета Guardian.

Члени партії "Фіанна файл", яку очолює Коуен, зокрема колишній заступник міністра закордонних справ Том Кітт, вимагають провести термінове засідання партії для обговорення ситуації, що склалася навколо Коуена, передає Інтерфакс.

Раніше представники опозиції заявили, що Коуен минулого тижня після прийому, організованого його партією, давав журналістам інтерв'ю "під впливом алкоголю". Опозиція звинувачує прем'єр-міністра в тому, що він тоді не зміг ясно викласти позицію уряду з деяких економічних питань.

Коуен заперечує звинувачення в тому, що був п'яний. "Це смішно. Це - чиста брехня", - сказав він.

Якщо партія "Фіанна файл" ухвалить рішення про відставку свого лідера, в Ірландії потрібно провести загальні вибори, відзначає газета.

У жовтні минулого року вперше в історії Ірландії спікер парламенту подав у відставку. Джон О'Донах'ю змушений був зробити це на вимогу провідних опозиційних партій, які звинуватили спікера в нецільовому використанні грошей з держбюджету.

А в січні бельгійський міністр пенсійного забезпечення Мішель Дерден прийшов у законодавчі збори в нетверезому вигляді. Дерден намагався жартувати з парламентарями, активно жестикулював, безпричинно посміхався, робив довгі паузи у фразах і справляв враження людини напідпитку. Виступ Дердена викликав бурхливу критику в опозиційних колах.

Рік назад подібним же чином осоромився колишній японський міністр фінансів Сьоїті Накагава, який з'явився нетверезим на зустрічі фінансової "вісімки" у Римі. Через три місяці його знайшли мертвим у своєму будинку в токійському районі Сетагая. Ймовірно, це було самогубство.

Політики "під мухою": Кучма залицявся до офіціанток, Єльцин грав на ложках, а Ніксон відмовлявся вирішувати важливі питання

Після інциденту з японським міністром газета The Times склала перелік найбільш відомих політиків, помічених напідпитку на офіційних заходах.

Своїми п'яними витівками прославився британський міністр закордонних справ шістдесятих років Джордж Браун. Якщо вірити чуткам, то одного разу під час офіційного прийому в Перу Браун запросив потанцювати якусь персону у фіолетовому. На що вона відповіла: "Ні, по-перше, ви п'яні. По-друге, це не вальс, а національний гімн Перу. А по-третє, я не жінка, а архієпископ Ліми". Пізніше міністр у нетверезому вигляді накричав на прем'єра Гарольда Вільсона і незабаром подав у відставку.

Колишній прем'єр Британії Уїнстон Черчилль поводився значно стриманіше, але теж не цурався алкоголю. Перед відправкою на англо-бурську війну він узяв із собою 18 пляшок скотчу, 36 пляшок вина і 6 пляшок бренді. За всю свою політичну кар'єру він не відмовлявся від алкоголю, хоча у нього було строге правило: ніякого міцного алкоголю до сніданку. В кінці життя він зауважив: "Я отримав від алкоголю більше, ніж він від мене".

Британський прем'єр початку минулого століття Герберт Генрі Асквіт і зовсім мав прізвисько "Під мухою", оскільки випивав регулярно і впродовж майже всього життя. Говорили, що подолати залежність він намагався, розбавляючи бренді.

Колись наймолодший член британського парламенту і колишній глава ліберал-демократов Чарльз Кеннеді свого часу зміг добитися від ВВС вибачень за питання про його алкоголізм. Але після того, як парламентарій був змушений визнати, що проходить лікування від залежності, його політична кар'єра закінчилася.

Перше місце в списку The Times посів російський президент Борис Єльцин. Російський лідер одного разу був настільки п'яний, що не зміг вийти з літака під час візиту до Ірландії. В аеропорту на нього чекала офіційна делегація, яка складалася з перших людей країни. Пізніше цьому курйозу ЗМІ дали назву "Єльцин проспав Ірландію".

Якось п'яний Єльцин перечепився на сцені, а якось навіть намагався диригувати військовим оркестром. А одного разу кримські татари, розповіли, як п'яний Єльцин зірвав підписання Бішкекських угод у 1992 році. Саме тоді двома ложками Єльцин стукав себе по лобі і по лобах президентів, що сиділи поряд. Ходили чутки, що Єльцин не впускав до свого оточення непитущих.

У сусідній Польщі прем'єр і президент навперебій звинувачували один одного в алкоголізмі, а спійманий на гарячому польський депутат не розгубився і заявив, що сп'янів від яблук.

Австралійський прем'єр-міністр Кевін Радд у 2007 році засвітився в нью-йоркському стриптиз-барі, а його попередник Джон Говард визнав, що виступав перед парламентом, випивши "кілька пляшок південноавстралійського червоного". У зв'язку з цими подіями депутатів Австралії тепер перед засіданнями перевіряють на тверезість.

Пристрасть до випивки була не найгіршою вадою президента США Річарда Ніксона, хоча і доставляло клопоту співробітникам його адміністрації. Брент Скоукрофт, його помічник, згадує, що у розпал арабо-ізраїльської війни 1973 року на терміновий нічний дзвінок п'яний ущент Ніксон відповів: "А ми можемо їм сказати "ні"?"

Ще з радянських часів без міцних напоїв не вирішувалося жодне серйозне політичне питання. З року в рік змінюються тільки смаки: зараз політики віддають перевагу коньяку, а за часів екс-президента України Леоніда Кучми полюбляли віскі.

"Звичайно, не сам алкоголь, а атмосфера гуляння, яка настроює на довірчу розмову, певною мірою може сприяти ухваленню обопільно корисних і зручних рішень, - пояснив таку поведінку "регіонал" Ярослав Сухий.

Сам Кучма не раз потрапляв на слизьке через алкоголь. Наприклад, у 2002 році вірменська газета "Аравот" заявила, що президент Кучма влаштував п'яний бешкет у кафе "Арагаст" у Єревані, де він був гостем президента Вірменії. Там він також почав зачіпатися до офіціанток, які проходили повз, усаджував їх за президентський столик, на одній навіть розщепив "блискавку".

Дивує Кучма і нині, переставши бути главою держави. Кучма напідпитку на ювілеї у Баскова танцював чечітку і приставав до Валерії.

Екс-голову Секретаріату президента Віктора Балогу теж не можна назвати непитущим. Ще будучи головою СП, у січні минулого року, Балогу було помічено у кафе, де він п'яний ставив факсиміле президента на серветках.

Грішить, як виявилось, і Юлія Тимошенко, щоправда робить вона це вдома. Як розповіла примадонна російської естради Алла Пугачова, вони з Тимошенко люблять випити і поговорити про дочок.

А в травні 2009 року тодішній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко провів півдня у відділку поліції аеропорту Франкфурт-на-Майні після того, як його у стані сильного алкогольного сп'яніння затримали після сутички з правоохоронцями.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1016 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ