Пт, 2024-04-26, 06:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 10 » Ісламісти опублікувала розстрільний список багатіїв США
15:08
Ісламісти опублікувала розстрільний список багатіїв США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Журнал Inspire, який видається підрозділом "Аль-Каїди" на Аравійському півострові, закликав терористів-одинаків атакувати видатних діячів американської економіки, зокрема Білла Гейтса, Уоррена Баффета, Майкла Блумберга та інших, повідомляє NEWSru.com з посиланням на NBC News.

Норвегія відмовляється платити викуп за звільнення свого громадянина з полону ІД

Крім них, в "розстрільний список" терористів потрапили промисловці Чарльз і Девід Кохи, засновник Oracle Ларрі Еллісон, гральний магнат Шелдон Адельсон і екс-глава Федеральної резервної системи Бен Бернанке. При цьому наступниці Бернанке на цій посаді - Джанет Єллен - у списку не виявилося.

Мета, з якою планується напад на цих осіб, - не допустити відродження американської економіки. У матеріалі йдеться також, що бізнесмени можуть покинути список, якщо виведуть свої гроші з американських банків, інвестують капітали за межами США і відмовляться від підтримки Ізраїлю.

Аналітик Flashpoint Intelligence Еван Колман повідомив NBC News, що при всій маргінальності видання, яке не має великого впливу, воно відіграло свою роль у підготовці низки терактів. Так, за словами експерта, вибухи на Бостонському марафоні, а також інші можливі теракти, які вдалося запобігти, планувалися з урахуванням рекомендацій Inspire, - терористи-одинаки вельми буквально дотримувалися порад видання.

Журнал Inspire публікується підрозділом "Аль-Каїди" на Аравійському півострові, в минулому його редактором був Самір Хан - громадянин США пакистанського походження, убитий під час атаки безпілотників у Ємені в 2011 році.

За відомостями джерела NBC News в американській контррозвідці, матеріал свідчить про те, що "Аль-Каїда" робить ставку на терористів-одинаків, скориставшись стратегією "Ісламської держави".

Раніше лідер екстремістського угруповання "Аль-Каїда" Айман Завахірі заявив, що його організація не визнає "Ісламську державу", проте готова об'єднати сили в боротьбі із Заходом.

Норвегія відмовляється платити викуп за звільнення свого громадянина з полону ІД

Норвегія не буде платити викуп за звільнення свого громадянина, захопленого в полон членами ІД ("Ісламської держави"). Про це заявила прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сульберг на прес-конференції 9 вересня, пише норвезька Dagbladet.

Сульберг зазначила, що владі Норвегії стало відомо про викрадення в січні цього року. За словами прем'єра, чоловік побував у полоні у кількох угруповань, проте тепер є підстави вважати, що він - у руках ІД.

Раніше на веб-сайті, що належить бойовикам, було опубліковано "оголошення" з вимогою викупу за громадянина Норвегії, при цьому в тексті стверджувалося, що рідна держава відмовилася від його підтримки.

Відповідно до зазначеної в "оголошенні" інформації, ім'я викраденого - Уле Юхан Грімсгорд-Офстад. Йому 48 років, і він має університетський диплом бакалавра політичних наук. На сторінці Грімсгорда-Офстада в соціальній мережі Facebook йдеться про те, що він живе в Осло і закінчив престижний Норвезький університет природничих та технічних наук у Тронхеймі в 2011 році, вже немолодою людиною. Його стрічка повідомлень повниться посиланнями на численні аналітичні статті, присвячені ситуації в Сирії. Кілька січневих повідомлень з геомітками і фотографіями були написані в Туреччині, останнє з них, що датується 24 січня, повідомляє ось що: "Я в Ідлібі, Сирія. Завтра вирушаю в Хаму. Нарешті я добрався сюди".

Сульберг розповіла, що викрадачі вже вимагали значні суми викупу, проте, як підкреслила глава уряду, Норвегія не платитиме терористам.

"Ми не можемо і не будемо поступатися тиску з боку терористів і злочинців. Норвегія не платить викупів. Ми не можемо поступитися цим принципом", - цитує ТАСС слова Сульберг.

Вона додала, що, виконуючи вимоги викрадачів, Норвегія поставить під загрозу життя інших громадян країни, які стануть першочерговими цілями для терористів. Сульберг також підкреслила, що для звільнення заручника був створений і активно працює спеціальний кризовий штаб, до якого увійшли норвезькі дипломати, військові та співробітники спецслужб. Крім того, Норвегія підтримує контакти зі спецслужбами ряду іноземних держав, а також ключовими політичними гравцями близькосхідного регіону, на допомогу яких розраховує.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: ісламісти, розстрільний список багатіїв США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ