Пт, 2024-03-29, 03:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 20 » Іспанія розгромила Україну в Євро-2011
11:42
Іспанія розгромила Україну в Євро-2011
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Болючою і принизливою поразкою від Іспанії завершила збірна України свої виступи на молодіжному чемпіонаті Європи, який цими днями проходить у Данії. Підопічні Павла Яковенка без варіантів поступилися головному фавориту, посівши останнє місце в групі і залишивши турнір.

України - Іспанія 0:3

Голи: Мата, 10, 72 (з пенальті), Адріан, 27

Україна: Каніболоцький, Бутко, Кривцов, Ракицький, Селін, Чеснаков, Гармаш, Білий (Голодюк, 39), Ярмоленко (Віценець, 82), Коноплянка, Зозуля

Іспанія: Де Хеа, Монтойя (Аспілікуета, 82), Ботіа, Домінгес, Віла, Хаві Мартінес (Парехо, 76), Тьяго, Еррера, Муніаїн, Мата, Адріан (Кркіч, 80)

Вилучення: Гармаш, 72

Стали відомі всі півфіналісти Євро-2011

"Вважаю українську молодіжку найсильнішою на континенті", - заявив після перемоги "жовто-синіх" у плей-оф за вихід на Євро-2011 над Нідерландами екс-тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв. Вторили йому і багато вітчизняних фахівців. Українців у місцевих ЗМІ зараховували до одних з фаворитів турніру, не звертаючи уваги на котирування букмекерів.

Самі футболісти також не лишилися осторонь оцінки власних перспектив на турнірі. Всі, хто вважав своїм обов'язком заявити пресі про намір виграти цей турнір, так і вчинили. Власне, все це і призвело до того, що збірну Україну дуже сильно переоцінили на батьківщині. Команду Яковенка нагородили статусом "найсильнішої "молодіжки" в історії України" і відправили за перемогою...

Тому, хто уважно спостерігав за виступами іспанців і українців у попередніх двох матчах на турнірі, важко було уявити, завдяки чому останні збираються перемагати. Тим сильніше очікувалася передматчева прес-конференція Павла Яковенка, на якій він повинен був якось заспокоїти вболівальників. Нового наставник українців нічого не придумав, заявляючи чергові "вивчили суперника", "хлопці відпочили і готові до матчу".

Турнірна ситуація перед матчем повністю позбавляла "синьо-жовтих" простору для маневру - тільки перемога, і бажано з великим рахунком. Не зважаючи на це, Яковенко не став змінювати схему гри з одним нападником, яка на Євро-2011 не виправдала себе в жодному з матчів, і зважився на експеримент - атакувального півзахисника Максима Білого поставив опорним півзахисником в пару до Чеснакова. Гармаш розташувався під єдиним форвардом Зозулею, а на позиціях вінгерів вийшли Ярмоленко і Коноплянка.

Після стартових 10 хвилин матчу закралася підозра, що стратегія українців провалилася. Іспанці провели разючу контратаку і відкрили рахунок. Допоміг їм у цьому Кривцов, який зумів в одному епізоді помилитися двічі: спочатку залишив Мату у грі, не витримавши лінію офсайду з Ракицьким, а потім ще й послизнувся, коли м'яч летів у нього. Мата подарунком скористався сповна.

На цей момент безпристрасні цифри статистики показували співвідношення володінням м'ячем - 25% на 75%. Через трохи більше 15 хвилин, перед другим голом, коли зразково-показово було розхитано всю оборону збірної України і ці самі цифри показували 23% на 77%, про провал усіх планів українців на цей вирішальний поєдинок можна було вже говорити з упевненістю. Після другого гола іспанці послабили хватку і дозволили супернику трохи потримати м'яч. Правда, в моменти біля воріт Де Хеа це не трансформувалося. Другий тайм нічого у розкладі сил на полі також не змінив. Небезпеки біля воріт іспанців як не було, так і не стало.

Зате біля воріт Каніболоцького вкотре провалилася оборона, що змусило Гармаша фолити на Маті. Червона картка українцю і пенальті, реалізований форвардом "Валенсії" і національної збірної Іспанії.

Через пару хвилин раптово з'явився шанс на гол престижу - Зозулю збили в штрафному. Пробити пенальті зголосився Коноплянка: розбіг довжиною в крок, удар щічкою без замаху трохи лівіше центру і радість Де Хеа, який без проблем впорався з цим піжонством...

Фінальний свисток сповістив про припинення турніру для команди Яковенка, яка посіла останнє місце в групі, набрала найменше очок на турнірі, забила найменше голів і пропустила найбільше голів. Разом з тим команда припиняє своє існування, найбільшим досягненням якої, озираючись на результати, стала перемога над Нідерландами і саме потрапляння на Євро-2011. При цьому статус "найсильнішої "молодіжки" в історії України" треба повернути срібній збірній-2006 Олексія Михайличенка. Для збірної Яковенка більше підходить олімпійським гасло "головне - не перемога, а участь".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 896 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ