Чт, 2024-04-25, 02:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 22 » Італійська фірма Simbol Design створила суперкар Lavazza GTX-R, який схожий на Ferrari Enzo
21:11
Італійська фірма Simbol Design створила суперкар Lavazza GTX-R, який схожий на Ferrari Enzo
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Невелика італійська фірма Simbol Design вже який рік намагається пробитися в "вищу лігу" суперкарів, розробляючи все більш цікаві і самобутні автомобілі. Останнє творіння італійців - суперкар Lavazza GTX-R, потужніша модифікація спорткара Lavazza GTX, що випускається вже кілька років, пишуть "Автоновости".

Коли цей автомобіль з'явився, дизайнерів Simbol Design одразу ж звинуватили мало не в крадіжці. А якщо бути точніше, то в плагіаті. Мовляв, зовнішність автомобіля була вкрадена у Ferrari Enzo, а фари були підглянуті у Pagani Zonda.

Італія, як відомо, славиться на весь світ своїми кузовними ательє, італійські дизайнери працюють з багатьма світовими автовиробниками, тому звинувачення в плагіаті були сприйняті в Simbol Design дуже болісно і, звичайно ж, категорично спростовані. У Simbol Design твердо і однозначно заявили, що дизайн машини повністю оригінальний і ні про який плагіат не може бути й мови. Проте факт залишається фактом - Lavazza GTX-R дійсно дуже схожий на Ferrari Enzo.

Довжина машини становить 4,19 м, ширина - 1,90 м, висота - 1,04 м, колісна база - 2,63 м. Кузовні панелі виготовлені з вуглепластика, тому вага спорткара не перевищує 1080 кг Модифікація Lavazza GTX-R отримала дванадцятициліндровий турбодвигун BMW об'ємом 5,6 л і потужністю 620 к.с., тоді як версія Lavazza GTX мала лише 400-сильний двигун.

Зрозуміло, надбавка додаткових 220 к.с. позитивним чином позначилася на динамічних характеристиках - до першої сотні машина розганяється за 4,3 с, а максимальна швидкість перевищує 330 км/г. З двигуном агрегатується шестиступінчаста секвентальна КПП. Lavazza GTX-R випускається з двома типами кузова - купе і відкрита модифікація спайдер.

Зупинятися на досягнутому італійці не збираються і в даний час працюють над суперкаром Lavazza F1. Поки про машину відомо, що вона важитиме лише 750 кг, розмінюватиме першу сотню за 2,3 с і буде розганятися до 380 км/г. Lavazza F1 стане вже четвертим спорткаром в модельному ряду Simbol Design. Але найбільш вражаюче полягає в тому, що італійці досі беруться за виготовлення реплік будь-якого автомобіля - від формульних болідів до легендарних суперкарів минулого.

Саме з реплік Simbol Design починала свою діяльність багато років тому, поки не приступила до випуску спорткарів власної розробки. Такий підхід навряд чи покращує імідж фірми, але Simbol Design - це не Ferrari і Lamborghini, за спиною яких стоять могутні автоконцерни з їх справді необмеженими ресурсами. Simbol Design - навіть не фірма, а швидше фірмочка. Маленька і незалежна. І їй теж якось треба виживати. Адже на одних спорткарах Lavazza далеко не виїдеш.

Слід зазначити, що раніше бельгійська компанія Gillet Automobiles оголосила про випуск своєї нової моделі - Vertigo.5 Spirit. Цей автомобіль виробник називає одним з найдоступніших суперкарів у світі, проте ціни при цьому не називаються. Габаритна довжина суперкара становить 3960 міліметрів, ширина - 2010 міліметрів, висота - 1115 міліметрів, а колісна база дорівнює 2340 міліметрів.

Маса суперкара, який побудований на базі шасі і виготовлений із застосуванням карбону, становить 990 кілограмів. Задньопривідний суперкар оснащуватимуть восьмициліндровим бензиновим двигуном Maserati об'ємом 4,2 літра і потужністю 420 кінських сил.

Мотор працює в парі з шестиступінчастою секвентальною коробкою передач з можливістю вибору ступенів підрульовими пелюстками. Проте динамічні характеристики автомобіля поки що не повідомляються.

Крім цього, машина має чотирипоршневі гальмівні механізми AP Racing з 330-міліметровими дисками на передній осі і з 300-міліметровим на задній, а також 19-дюймові колісні диски з покришками розмірами 225/35 спереду і 275/35 ззаду.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1067 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ