Ср, 2024-04-24, 09:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 14 » Італійські студенти протестують проти уряду Берлусконі, якому парламент висловив довіру
19:22
Італійські студенти протестують проти уряду Берлусконі, якому парламент висловив довіру
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Кілька сотень тисяч студентів проводять у вівторок акції протесту проти уряду у великих італійських містах, передають римські ЗМІ. Найбільш напружена ситуація склалася в Римі, де в демонстрації беруть участь близько 100 тис людей. Студенти висловлюють протест проти Ради міністрів, очолюваної Берлусконі, а також проти проекту реформи системи освіти.

- З перевагою в три голоси, нижня палата парламенту зберегла владу Берлусконі
- СМІ: Берлусконі зруйнував демократію і повинен "опинитися на лаві підсудних"

Італійські поліцейські перекрили всі підходи до Сенату й Палати представників, де у вівторок проходить голосування з питання про недовіру уряду. Більшість сенаторів підтримали Раду міністрів, передає "Інтерфакс-Україна".

Студенти з міста Палермо в ході акцій протесту змогли на короткий час паралізувати роботу аеропорту: близько 500 осіб прорвалися на злітно-посадкову смугу. В Міларлусконі. Раніше за вотум довіри проголосував і сенат (верхня палата). Таким чином, скандальний прем'єр-міністр зберіг владу.

Різниця голосів депутатів склала всього 3: "за" довіру проголосували 314 депутатів, "проти" - 311. Двоє утрималися. "Проти" вотуму довіри разом з опозицією проголосували представники поміркованого центру, а також прихильники нинішнього спікера нижньої палати Джанфранко Фіні.

Півроку тому він вийшов з правлячої партії "Народ свободи" (НС), у створенні якої брав участь поряд з Берлусконі. Проте розбіжності з прем'єром настільки загострилися, що Фіні вступив у відкриту конфронтацію з колишнім соратником, поставивши під сумнів долю правлячої коаліції.

Місцеві спостерігачі кажуть про парадоксальну ситуацію в італійській політиці, коли відставки глави уряду домагалися члени його ж більшості. Однак Фіні не прагнув до зміни всього кабінету, змушуючи піти у відставку тільки Берлусконі.

У будь-якому випадку подальше управління країною при такій малій чисельній перевазі більшості буде украй скрутним, попереджають фахівці. Ухвалення кожного законопроекту вимагатиме оголошення голосування про вотум довіри, і в підсумку кризова ситуація незабаром повториться.

СМІ: Берлусконі зруйнував демократію і повинен "опинитися на лаві підсудних"

Британська The Independent зазначає, що нетипова для післявоєнної Італії стабільність правління Берлусконі оа�і кілька десятків молодих італійців прорвалися до будівлі біржі.

Зазначимо, що два тижні тому в Римі пройшла численна антиурядова маніфестація, організована найбільшою профспілкою Італії "Загальною італійською конфедерацією праці". Всього на вулиці Рима вийшли понад 200 тисяч осіб, причому 110-120 тисяч демонстрантів прибули до столиці з інших регіонів Італії.

До учасників маніфестації тоді долучилися студенти, які протягом кількох днів проводили акції протесту проти реформи університетів.

З перевагою в три голоси, нижня палата парламенту зберегла владу Берлусконі

Нижня палата італійського парламенту висловила у вівторок довіру уряду Бе�ійшлася Італії занадто дорого. І справа тут не стільки в "непристойних" жартах і "секс-вечірках з повіями", скільки в тому, що "при ньому стала руйнуватися італійська демократія", а завданий ним збиток давно переважив користь.

"Для Італії - як і для всієї Європи - було б значно краще, якби Кавалер скочив у сідло і сховався в променях призахідного сонця", - цитує газету InoPressa.

"Італії потрібні нові вибори і новий лідер, а Берлусконі повинен нарешті опинитися на лаві підсудних", - погоджується The Guardian. "Берлусконі - це не просто ганьба для країни, це тягар ... Від звичок складно позбуватися, але Берлусконі став обтяжливою звичкою", - пише The Times, в той же час зазначаючи, що відхід Кавалера може спровокувати політичну нестабільність, яка відлякає інвесторів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1078 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ