Пт, 2024-03-29, 08:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 14 » Італійський нафтогазовий гігант Eni виходить на український ринок
16:30
Італійський нафтогазовий гігант Eni виходить на український ринок
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Одна з найбільших в світі нафтогазових компаній - італійська Eni - виходить на український ринок. Власник кількох ліцензій на розробку нафтогазових площ у Східній і Західній Україні британська Cadogan Petroleum повідомила про продаж Eni 30% у своїх проектах. Зростання цін на енергоносії стимулює зараз світових видобувальників до виходу на перспективні, хоч і ризикові ринки, зазначають експерти, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Італійська Eni стала партнером Cadogan Petroleum, купивши у неї 30% компанії, що володіє ліцензією на розробку Покровської нафтогазової площі, з опціоном на збільшення частки до 60%. Крім того, Eni набуває 60% частки в проекті розробки Загорянської нафтогазової площі. За це Eni заплатить Cadogan 38 млн дол і профінансує програму буріння і дослідження родовищ вартістю 30 млн дол, повідомила Cadogan на LSE. Операція має бути закрита в I півріччі. Від подальших коментарів в обох компаніях відмовилися.

Eni - одна з найбільших нафтогазових компаній у світі. Її добовий обсяг видобування нафти і газу - 1,74 млн барелів нафтового еквівалента, доведені запаси - 6,84 млрд барелів. Капіталізація на вчора становила 69,61 млрд євро.

Cadogan від початку не мала в своєму розпорядженні технологій з розробки родовищ, запевняє високопоставлене джерело в Міністерстві екології і природних ресурсів. "З початку року вони не вели робіт на цих родовищах. Там велика глибина залягання сировини і непрості умови видобування", - говорить співрозмовник.

"З Eni як стратегічним партнером компанія зможе швидше розкрити потенціал цих родовищ і почати роботу з іншими нафтогазовими запасами в Україні", - заявив вчора голова правління Cadogan Симон Даффі. Сadogan зараз володіє 11 ліцензіями в Східній і Західній Україні на розробку 14 ділянок загальною площею 1,15 тис кв км.

Але і для Eni купівля ліцензій Cadogan - великий ризик, каже представник Мінекології. "У листопаді ми почнемо перевірку виконання умов видачі ліцензій. Якщо роботи на родовищах не зрушаться з місця, ліцензію анулюють, як це відбулося з Regal Petroleum, після чого буде оголошено новий конкурс", - повідомив співрозмовник. Вчора інвестори негативно оцінили рішення Cadogan залучити до розробки родовищ в Україні італійську Eni. Акції компанії на AIM впали на 2%, капіталізація становила 113,2 млн фунтів стерлінгів.

На думку старшого аналітика ІК "Трійка Діалог Україна" Сергія Невмержицького, операція з Eni - вимушений крок для Cadogan, яка гостро потребувала фінансування розробки власних родовищ. "З одного боку, у Cadogan є широка ресурсна база - запаси компанії оцінюються в 556 млн барелів нафтового еквівалента, з іншої - її фінансові ресурси обмежені", - говорить він. На кінець 2010 року на рахунках Cadogan було близько 40 млн дол.

Для Eni співпраця з Cadogan - пробний проект, вважає експерт енергетичних програм Центру ім. Разумкова Володимир Омельченко. "Світові видобувальники прагнуть застовпити ресурси на перспективних, хоча і проблемних ринках, зокрема в Україні. Ціни на енергоносії в світі зростають, і компанії розраховують на поліпшення інвестиційного клімату в країні", - зазначає експерт. Про інтерес до розробки нафтогазових активів в Україні торік заявили і інші найбільші нафтогазові компанії світу - Shell, ExxonMobil і Total.

Як повідомлялося, раніше Міністерство екології і природних ресурсів та нафтогазова компанія Eni S.p.A. (Італія) підписали меморандум про порозуміння, який визначає основу співробітництва в галузі розвідки та видобутку вуглеводневих ресурсів, зокрема природного газу із традиційних і нетрадиційних джерел, і погодилися створити спільну робочу групу з оцінювання таких можливостей. Про це повідомила прес-служба міністерства.

Меморандум було підписано за підсумками зустрічі міністра екології і природних ресурсів Миколи Злочевського та генерального директора Eni Паоло Скароні.

Сторони домовилися про співробітництво, спрямоване на вивчення спільних ініціатив у сфері традиційних і нетрадиційних ресурсів газу та нафти на основі спільного обміну даними, досвідом і технологіями.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 930 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ