Пт, 2024-03-29, 14:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 20 » Із Олімпіади-2016 WADA закликає виключити збірну РФ через допінг російських спортсменів у Сочі
12:58
Із Олімпіади-2016 WADA закликає виключити збірну РФ через допінг російських спортсменів у Сочі
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) закликало спортивне співтовариство усунути російських спортсменів від всіх міжнародних змагань, включаючи Олімпіаду-2016. Про це написав на своїй сторінці в Twitter офіційний представник агентства Бен Ніколс.

"WADA закликає спортивний рух відмовити російським спортсменам в участі у міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри в Ріо до тих пір, поки не відбудеться фундаментальних змін", - написав Ніколс.

При цьому він додав, що розслідування WADA про допінг в Росії "відкрило найнавмисніше і найтривожніше зловживання владою, яке коли-небудь було в спорті".

"Допінг-схеми у 30 видах спорту в Росії означають, що жодної презумпції невинності по відношенню до Росії більше не може бути", - наголосив Ніколс.

Раніше голова спеціальної антидопінгової комісії WADA Річард Макларен заявив про причетність російської влади до створення системи, яка покривала позитивні допінг-проби російських спортсменів на Олімпіаді-2014 в Сочі.

Про це він заявив під час прес-конференції в Торонто, передає Sports.ru.

За його словами, лабораторія Сочі робила вибірку проб, що дозволило російським спортсменам уникнути покарання за допінг на зимових Олімпіаді-2014. Міністерство спорту РФ стежило за процесом за участю російської служби безпеки (ФСБ).

"Система була створена за підсумками Олімпійських ігор-2010 і працювала до 2014 року. Це дозволило перетворити негативний результат у позитивний під наглядом заступника міністра спорту. Міністерство спорту, Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) та ФСБ були залучені в цей процес", – заявив Макларен.

Він також поінформував, що позитивні тести "у кожній спортивній дисципліні" передавалися заступнику міністра спорту Юрія Нагорних. У свою чергу, чиновник вирішував, хто "виграє від прикриття і хто не буде захищений".

"Система працювала добре, щоб приховати допінг, за винятком великих міжнародних заходів. Для Сочі росіяни придумали іншу методологію. Була застосована методологія заміни проб. Злом пляшок здійснювався за сприяння ФСБ. Є докази фальсифікації на внутрішній стороні кришки банок для допінг-контролю – вона була присутня у всіх випробуваних зразках", - наголосив Макларен.

Своєю чергою глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що шокований доповіддю WADA і найближчим часом має намір обговорити запровадження найсуворіших санкцій щодо фігурантів скандалу.

Ці санкції можуть призвести до тотального відсторонення російських спортсменів від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

"Висновки, представлені в доповіді WADA, показують шокуючу і безпрецедентну атаку на цілісність спорту і Олімпійських ігор, - цитує пресс-служба МОК Баха. - МОК не вагаючись ухвалить найсуворіші санкції щодо будь-якої особи або організації, залучених до цього скандалу".

Повідомляється, що вже у вівторок, 19 липня, виконком МОК проведе телефонну конференцію, на якій будуть ухвалені перші рішення. Вони можуть включати тимчасові заходи і санкції щодо Олімпійських ігор 2016 року.

Міжнародний паралімпійський комітет (IPC) також відреагував на доповідь Макларена. Прес-служба організації в понеділок, 18 липня, опублікувала заяву свого президента Філіпа Крейвена.

"Ми справді шоковані доповіддю і відчуваємо глибоке розчарування через масштабну державну допінгову програму, організовану в Росії напередодні Ігор-2014. Оголошення результатів розслідування комісії Макларена стало чорним днем для спорту", - заявив Крейвен.

IPC проаналізує дані комісії WADA, щоб оцінити вплив, який чинився на паралімпійський спорт. У звіті є згадка про 35 "зниклих" проб російських паралімпійців у період між 2012 і 2015 роками і щодо них буде запрошено додаткову інформацію.

Подібно до МОК, керівництво паралімпійського комітету також має намір провести телефонну конференцію для обговорення санкцій щодо Росії.

Зауважимо, що WADA, таким чином, підтвердило заяву колишнього глави Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова.

Раніше він розповів виданню The New York Times, що щонайменше 15 російських спортсменів, які виграли медалі в Сочі, вживали допінг.

За його словами, він особисто готував коктейлі для спортсменів, список яких йому прислали з міністерства спорту Росії. Родченков заявив, що операцію щодо заміни проб контролювали російські спецслужби.

На початку липня Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відмовила всім російським легкоатлетам, за винятком Дар'ї Клішиної, у допуску до участі в Олімпіаді.

Комісія звинуватила спортсменів у порушенні антидопінгових правил. Спортсмени звернулися до спортивного арбітражного суду. Рішення оголосять 21 липня.

Услід за цим, 17 липня, The New York Times з посиланням на електронне листування повідомила, що антидопінгові агентства десяти країн, а також двадцять "спортивних груп" вимагали відсторонення всієї збірної Росії від участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Літні Олімпійські ігри 2016 року пройдуть у Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня. Це буде перша Олімпіада, яка відбудеться в Південній Америці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: Олімпіада-2016, Сочі, WADA, збірна РФ, допінг російських спортсменів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ