Чт, 2024-03-28, 15:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 28 » Ізраїльський прем'єр закликав світ зупинити Іран
13:25
Ізраїльський прем'єр закликав світ зупинити Іран
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Виступаючи 27 вересня на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, Біньямін Нетаньяху заявив, що світова спільнота зобов'язана встановити для Ірану "червону лінію", щоб не дозволити Тегерану створити ядерну зброю.

Глава уряду Ізраїлю підкреслив, що для створення ядерної зброї Ісламська республіка повинна пройти три етапи: створити достатню кількість низькозбагаченого урану, потім отримати необхідну кількість урану, збагаченого до середнього рівня, і, нарешті, виробити високозбагачений уран для першого ядерного заряду. Крім цього, необхідно зробити детонатор.

За словами Нетаньяху, перший етап Іран подолав, витративши на це довгі роки. Другий етап буде пройдено не пізніше весни-літа 2013 року. Після цього на третій етап буде потрібно лише кілька місяців чи навіть тижнів. Тому світ зобов'язаний не допустити, щоб Іран завершив другий етап. Він зазначив, що саме там має бути проведена "червона лінія", перехід якої спричинить за собою застосування сили.

Ізраїльський лідер додав також, що об'єкти для виробництва збагаченого урану можуть бути легко виявлені і знищені, тоді як детонатор для ядерного заряду іранці зможуть створити в невеликому цеху, знайти який буде дуже складно. Тому він закликав зосередити зусилля на протидії іранським роботам зі збагачення урану.

В ході свого виступу Біньямін Нетаньяху заявив, що в даний час розгорнулася запекла боротьба між "сучасністю і середньовіччям", і Близький Схід став однією з головних арен цієї боротьби. За його словами, Ізраїль виступає на боці світла, а Іран уособлює собою сили темряви. "Питання не в тому, коли середньовіччя зазнає поразки. Торжество світла неминуче. Питання в тому, якою ціною буде розвіяно темряву. 70 років тому нацистська ідеологія була переможена, але дуже дорогою ціною, бо її супротивники занадто довго вичікували", - сказав глава ізраїльського уряду.

Нетаньяху нагадав, що іранські лідери регулярно закликають до знищення Ізраїлю. Він підкреслив, що і без ядерної зброї Ісламська республіка стала великим спонсором терору і розгорнула мережу по всьому світу, від Таїланду до Кенії і Болгарії. Глава уряду додав, що іранський режим відповідальний за загибель не лише ізраїльських громадян, а й американських. Він підкреслив, що, отримавши ядерну зброю, Тегеран перетвориться на реальну небезпеку для всього світу. "Ніхто не зможе почуватися у безпеці", - сказав Нетаньяху.

Ізраїльський лідер зазначив, що досі світова спільнота не зуміла зупинити іранську ядерну програму ні за допомогою переговорів, ні шляхом санкцій. За його словами, тільки "червона лінія" зможе попередити війну проти Ірану. "Іран, зрозумівши, що світ налаштований рішуче, відступить, а тоді санкції та дипломатія довершать роботу і, ймовірно, змусять Тегеран взагалі згорнути ядерну програму", - сказав він.

Біньямін Нетаньяху наголосив також, що Ізраїль завжди прагнув до миру з сусідами, доказом чого можуть служити мирні договори з Єгиптом і Йорданією. Палестинський лідер Махмуд Аббас, який виступав перед Нетаньяху, заявив, що Ізраїль готує палестинцям нову "Накбу". Прем'єр-міністр у відповідь сказав, що палестинсько-ізраїльський конфлікт не можна врегулювати за допомогою пропаганди ненависті, і закликав Аббаса негайно почати прямі мирні переговори, щоб створити "демілітаризовану палестинську державу, що визнає Ізраїль".

Водночас президент США Барак Обама упевнений, що у світової спільноти ще є час для дипломатичного вирішення іранської ядерної проблеми, заявив заступник прес-секретаря Білого дому Джош Ернест.

Нагадаємо, під час свого виступу на Генеральній Асамблеї у середу ООН в Нью-Йорку президент Ірану Махмуд Ахмадінежад піддав гострій критиці Ізраїль. Він заявив, що "нецивілізовані сіоністи" становлять військову загрозу для Ісламської Республіки, і висловився за встановлення нового справедливого світоустрою.

"На жаль, реальність така, що нецивілізовані сіоністи постійно погрожують вдатися до військових дій проти Ірану", - зазначив Ахмадінежад, який і раніше неодноразово припускався антиізраїльських висловлювань.

США і низка інших країн Заходу звинувачують Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран всі звинувачення відкидав, заявляючи, що його ядерна програма спрямована тільки на задоволення потреб країни в електроенергії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 979 | Додав: abel
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ