Чт, 2024-04-25, 23:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 7 » Як не платити пільговикам за рішенням судів-придумали в уряді
16:13
Як не платити пільговикам за рішенням судів-придумали в уряді
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України зареєстрував законопроект, що скасовує невідкладне нарахування пенсій і компенсацій за судовими рішеннями у повному обсязі. Законопроект передбачає внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства (КАСУ), а саме: вилучення з нього чинної норми про "негайне виконання постанов суду про присудження виплати пенсій" у повному обсязі. Натомість розмір "негайних" виплат за судовим рішенням пропонується скоротити до "меж суми стягнення за один місяць", пише "КоммерсантЪ-Украина".

Автори документу пропонують розглядати клопотання про нарахування, перерахунок пенсій, здійснення, надання та отримання пенсійних виплат тільки в адміністративних судах "за загальними правилами КАСУ". Це означає, що подібні позови не зможуть розглядатися за скороченою процедурою протягом трьох днів без проведення засідання і виклику учасників процесу.

У відомстві Сергія Тігіпка вважають, що рішення щодо соціальних виплат повинні розглядатися адміністративними судами, а не судами загальної юрисдикції.

"В Україні 667 судів загальної юрисдикції, але не всі з них володіють достатньою компетенцією у цих питаннях і тому ухвалюють суперечливі рішення — іноді на користь позивачів, іноді на користь держави — з одних і тих самих пенсійних питань", — пояснив керівник прес-служби міністерства Михайло Кухар.

Автори законопроекту також мають намір зменшити розмір штрафів, які може бути накладено на посадових осіб, які не виконують постанову суду: зі 100-300 мінімальних заробітних плат (98,5-295,5 тис грн) до 100-300 мінімальних неоподатковуваних мінімумів (1,7-5,4 тис грн).

Кухар уточнив, що запропонований законопроект безпосередньо пов'язаний з судовими рішеннями з виплат пенсій "чорнобильцям" і дітям війни.

Нагадаємо, 2 листопада на брифінгу в Кабміні Тігіпко назвав "корупційними" рішення судів, які постановили виплатити "чорнобильцям" місячні пенсії у розмірі близько 30 тис грн, а також більше 500 тис грн компенсації. За його словами, всього в Україні вже було прийнято більше тисячі подібних рішень, і всі вони є "непідйомною вагою" для бюджету.

В організаціях "чорнобильців" не схвалюють ініціативу міністерства, вважаючи її "ще однією спробою уряду відмовитися від взятих на себе зобов'язань і забрати гроші, присуджені рішеннями судів".

На думку народного депутата Юрія Ключковського (НУ-НС), "це кричуще порушення всіх правових норм": "Якщо Мінсоцполітики турбує навантаження на бюджет, яке виникає через виплати пенсій за рішеннями судів, — треба запитати, чому в держави виникли такі борги перед пільговиками і хто їм заважав десятиліттями виплачувати пенсії та соціальні надбавки, передбачені законами України".

Як відомо, 1 листопада "чорнобильці" двічі за день пішли на штурм Верховної Ради. Натовп намагалися зупинити близько сотні правоохоронців, однак та відтіснила "Беркут" від дверей парламенту. Деякі "чорнобильці" зчепилися з "беркутівцями" врукопашну.

"Чорнобильці" вимагають виконати рішення судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи проти винних у невиконанні рішень судів про призначення "чорнобильцям" пенсій. Раніше повідомлялося, що влада скасує пільги 16 категоріям громадян - зокрема ветеранам ВВВ, "чорнобильцям" та дітям війни.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 853 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ