Пт, 2024-04-19, 04:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 21 » Як поводяться іноземці, - розповіли київські інспектори ДАІ
09:40
Як поводяться іноземці, - розповіли київські інспектори ДАІ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У столичній ДАІ зараз спекотні дні - такого напливу приїжджих у Києві ще не було. Іноземці їздять спокійніше, завжди пристібаються і ніколи не розмовляють по мобільному за кермом. Зате інспекторам (а на дороги виходить навіть начальство) доводиться шукати паспорти і батьків, пише "Сегодня".

Працюють даішники зараз вдвічі більше - 72 години на тиждень замість норми в 40. Цікаво, що якщо раніше найбільш завантаженими були понеділок і п'ятниця, коли люди виїжджають і повертаються в місто, то зараз чомусь середа і четвер - пояснення тому даішники знайти не можуть.

Журналісти поспілкувалися з працівниками ДАІ.

Незважаючи на щільний потік машин, на дорогах ще спокійно. В основному намагаються проїхати на червоне світло, розвернутися через подвійну суцільну або не пропускають пішоходів на переходах. Перехожі грішать набагато більше - перебігають дорогу в недозволеному місці, не спускаючись в перехід. "На Бесарабці для іноземців перехід, як лабіринт. Вони бачать перед собою купу магазинів і не можуть зрозуміти, як їм звідти вийти, ось і йдуть через дорогу", - кажуть інспектори. Штрафи нікому не виписують. Кажуть, що їм дали вказівки при незначних порушеннях обмежуватися попередженнями.

Від штрафу не відкрутитися винуватцю аварії або тому, хто за кермом напідпитку. Але таких зараз в центрі мало. "Нещодавно зупинили італійця, який був п'яний. Він розповідав, що випив всього трошки вина. Склали протокол, забрали авто. На наступний день в Шевченківському суді йому присудили 2,5 тис. штрафу. Він говорив, що таких грошей немає. Але потім сплатив і забрав машину. Але це виняток, іноземці цінують свої посвідчення", - розповідає інспектор Віктор Тищенко.

Ближче до вечора в день матчу ДАІ атакують "жителі центру" - всім терміново треба їхати в 1,5-кілометрову зону на машині, обурюються. "Вони думають, що ми все перекрили тут за своєю ініціативою. Кажеш - залиште авто, йдіть пішки, а він - ні, мені треба на машині, я звик", - говорить Грищук.

До Києва на своїх авто приїхали шведи, німці, австрійці. Авто росіян і білорусів, в основному, транзитні - їдуть в Крим або назад. "Смішно, але наші, наприклад, можуть їхати, говорити по мобільному, побачать патруль, затискають його між вухом і плечем - дивіться, я не порушував, руки вільні, а в іноземців з мобільним за кермом строго", - говорить заступник командира полку ДПС ДАІ Києва Петро Грищук.

Навчилися даішники розрізняти і іноземців-пішоходів. "Шведи - всі добродушні і дуже п'яні. Можуть підійти, просто поговорити"за життя". Під час першого маршу по Києву вони виглядали дуже бадьоро, а з кожним наступним - все більш втомлені, навіть по дорозі сідали, щоб перепочити. А, наприклад , англійці чи німці тримаються зарозуміло. Запитали, що їм потрібно, і пішли далі".

Раніше повідомлялося, що кількість іноземних туристів у Києві збільшиться до 500 тисяч під час фіналу Євро-2012, прогнозує начальник Головного управління з питань підготовки Євро-2012 у Києві Тетяна Слишик.

Також повідомлялося, що у Сімферополі на час Євро-2012 викладачів англійської мови зобов'язали чергувати в райвіддіклах міліції на випадок звернень іноземців.

"Нас зібрали на зустріч від Міносвіти. Було близько 70 вчителів, міліціонери і чиновники. Дехто намагався відмовитися чергувати, бо у них у цей час відпустки, але нам сказали, що потрібно підтримати країну. Тепер ми всі - волонтери і будемо працювати безкоштовно. Кожен повинен відчергувати по дві доби, але, наскільки я знаю, нікому жодного реального дзвінка не надходило", - розповіла одна з викладачів Світлана.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: поводяться іноземці, Інспектори ДАІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ