Чт, 2024-04-18, 19:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Вересень » 12 » Які вакансії та зарплати пропонують українським біженцям без знання мови - робота у Німеччині
16:46
Які вакансії та зарплати пропонують українським біженцям без знання мови - робота у Німеччині
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Німеччина стала одним із найбільш затребуваних напрямків серед українських біженців. У цій країні зупинилося близько 900 тисяч наших співвітчизників, яким потрібна робота. Стало відомо, на які вакансії та зарплати вони можуть розраховувати без знання мови.

Робота в Німеччині – одна з головних цілей для українських біженців, які вирішили зупинитися там на час війни. Голова Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник зазначив, що наші земляки їдуть до ФРН тому, що там розвинена економіка та високі соціальні стандарти.

За словами експерта, 345 тисяч українців офіційно зареєструвалися у центрах зайнятості та активно розглядають пропозиції щодо роботи. Понад 144 тисячі біженців з нашої країни записалися на інтеграційні курси, щоб вивчити мову і в майбутньому розраховувати на більш високий дохід.

У Німеччині багато вакансій для робітників. Однак треба враховувати, що більшість приїжджих – не сильні чоловіки у працездатному віці, а жінки з дітьми. За словами Воскобійника, українці не палають бажанням працювати у сільському господарстві, де багато вільних місць. Вони намагаються влаштуватися не на поля, а в цехах та приміщеннях, де комфортніші умови праці.

Зараз мінімальна зарплата у Німеччині – 10 євро на годину. З наступного місяця ця сума зросте до 11,5 євро за годину. Багато вакансій не передбачають знання мови, а оплата буде ще вищою.

Без знання німецької мови можна влаштуватися кухарем та отримувати від 1900 євро на місяць. Посудомийницям та покоївкам пропонують 1500 євро на місяць. Пакувальники кави отримують понад 2000 євро. Роботодавці пропонують житло та віднімають за нього 150 євро на місяць. При цьому вихідний у робітників – неділя.

Адміністратори на ресепшен можуть отримувати 1500-2000 євро на місяць і при цьому безкоштовно харчуватися на території готелю. Однак їм потрібно знати англійську мову. Василь Воскобійник нагадав, що в Німеччині – одна з максимальних зарплат у Європі, але й рівень життя набагато вищий – дорожче житло та продукти.

    "Якщо порівняти, наприклад, працевлаштування в Чехії та Німеччині, то людина в Німеччині відкладе на місяць на 200-300 євро більше", - зазначив експерт.

Сайти, на яких можна шукати роботу в Німеччині:

    Jooble;
    Job Aid Ukraine;
    Amount Work;
    Razem Jobs;
    EuropaJobs;
    Zagranrabota.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 328 | Додав: adminA | Теги: у Німеччина, робота, українські біженці, без знання мови
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ