Пт, 2024-04-26, 13:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Янукович б'є на сполох: молодь хворіє і спивається
08:38
Янукович б'є на сполох: молодь хворіє і спивається
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


   Янукович констатував те, що українські діти і молодь вживають найбільше у світі алкоголю і тютюну. Про це він повідомив у Києві на засіданні Громадської гуманітарної ради, повідомляє прес-служба глави держави.

"Думаю, те, що українські діти вживають більше, ніж будь-де у світі, алкоголю і тютюну… Виросло ціле покоління пивної молоді", - заявив Янукович.

Глава держави також зауважив, що занепокоєний станом здоров’я дітей і молоді. "Впродовж останніх років не спостерігалося навіть тенденції до покращення стану здоров’я дітей. Навпаки, у порівнянні з 2003 роком показник захворюваності дітей у 2009-му збільшився на 15%", - повідомив президент.

"Часто надходять трагічні інформації – діти помирають прямо у школі", – зазначив Віктор Янукович, зауваживши, що на сьогодні лише 6–10% випускників загальноосвітніх шкіл є здоровими.

Згідно з наведеними ним даними, серед дітей прогресують хронічні хвороби серцево-судинної, ендокринної та нервової систем.

Янукович констатував той факт, що за роки незалежності в Україні значно зросла кількість випадків передчасних смертей, надто серед чоловіків. Наведена ним статистика свідчить, що за цей період населення держави скоротилося на 6 млн і на сьогодні становить 45,8 млн людей. А середня тривалість життя, за даними президента, становить 67,5 року – а це суттєво менше, ніж в економічно розвинених і соціально успішних європейських державах.

Президент переконаний, що політична нестабільність негативно вплинула на психологічний стан нації. "Політична нестабільність, яка переслідувала Україну практично всі 19 років незалежності, наклала відбиток на психологічний і соціальний добробут громадян", - сказав Янукович.

"При збереженні і далі таких негативних тенденцій погіршення здоров'я українського народу перетвориться на тривале гальмо соціально-економічного розвитку", - додав він.

Віктор Янукович наголосив на очевидній необхідності розробки та впровадження ідеологічно нової державної політики щодо покращення стану суспільного здоров’я.

"Саме переорієнтація наших співвітчизників на здоровий спосіб життя, формування у кожного по-справжньому відповідального ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих як найвищої цінності – одне з першочергових завдань державної політики", – наголосив він.

Як повідомлялось раніше, за минулорічними даними громадської організації "Твереза Україна", щороку в Україні від алкоголізму помирає понад 40 тисяч осіб, налічується більш як 900 тисяч алкоголіків і набагато більше людей, які нерегулярно вживають алкогольні напої.

В Україні також щороку збільшується кількість підлітків, які вживають алкоголь , а також зростає рівень доступності наркотиків серед молоді, яка навчається.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 860 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ