Чт, 2024-03-28, 12:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 18 » Склад кока-коли може викликати рак-онкологи вимагають заборонити барвник
17:47
Склад кока-коли може викликати рак-онкологи вимагають заборонити барвник
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Американські онкологи вимагають заборонити барвник "карамель" у кока-колі. Там містяться речовини, які викликають рак легенів, щитоподібної залози та лейкемію, повідомляє ТСН.

Як стверджує група американських борців за здоровий спосіб життя, насправді барвник "карамель", як його називають виробники, є повністю ненатуральним сплавом канцерогенів. Карамель для "коли" отримують у результаті складної хімічної реакції між цукром, аміаком і сульфітами в умовах високого тиску та температури. У результаті цієї реакції в отриманому барвнику утворюються речовини, дуже шкідливі для людини.

Зокрема, дослідники в лабораторіях встановили, що ці речовини викликають рак легенів, печінки, щитоподібної залози та лейкемію. При цьому нбезпечну суміш у значній кількості було виявлено в п'яти різних продуктах компанії Coca-Cola.

Представники компанії на звинувачення не відповідають, також вони зберігають мовчанку і з питання про те, чому вони відмовляються використовувати в кока-колі інший барвник, під час приготування якого аміак не додають.

Всі американські виробники використовують 4 типи штучної карамелі, і лише у двох із них використовують аміак. Саме на заборону такої карамелі у виробництві кока-коли, пива і соєвого соусу наполягають провідні онкологи США.

Нагадаємо, що нещодавно журналісти заявили, що розсекретили таємний склад Coca-Cola. Згідно з оригінальним рецептом, який вперше було виготовлено в 1886 році, до складу популярного напою входить екстракт коки, лимонна кислота, кофеїн, цукор, вода, сік лайма, ваніль, карамель, алкоголь, апельсинова олія, олія лимонна, олія мускатного горіха, коріандр, неролі, кориця.

Раніше компанія Coca-Cola розповіла, що до складу напою входить харчова добавка, яку виготовляють із кошенільних хробаків. Компанія була змушена оприлюднити рецепт, інакше напою закрили б шлях на турецький ринок.

Нагадаємо, що компанія берегла рецепт Coca-Cola як зіницю ока. Так, у травні 2007 року колишню співробітницю компанії було засуджено до восьми років тюремного ув’язнення за крадіжку рецепта.

Відзначимо також, що науковці з Університетського шпиталю Копенгагена вважають, що зловживання кока-колою та іншими прохолодними напоями, що містять кофеїн, шкодить здоров'ю, надто чоловічому. Так, у чоловіків, які випивають понад літр "коли" на день, погіршується якість сперми, а що менше в еякуляті сперматозоїдів, то нижча чоловіча фертильність.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1057 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ