Вт, 2024-04-23, 11:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 22 » Янукович нацькував Медведька на "Нафтогаз" часів Тимошенко
15:35
Янукович нацькував Медведька на "Нафтогаз" часів Тимошенко
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Президент Янукович вимагає від генерального прокурора України Медведька притягти до відповідальності винних у збитковій діяльності НАК "Нафтогаз України". Про це він сказав сьогодні, 22 квітня, відкриваючи засідання Національного антикорупційного комітету, передає "Інтерфакс-Україна".
"Якщо подивитися на НАК "Нафтогаз України", це не є сьогодні секретом ні для кого, що його банкрутство, взагалі, неприродне. Це прибуткова організація. А звідки збитки? Я чекаю відповіді від генерального прокурора разом з правоохоронними органами і вимагаю негайно вжити заходів з притягнення винних (до відповідальності) в цьому з усією суворістю закону", - сказав він.

Також президент заявив, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" до кінця року буде збалансована. "Ми його ("Нафтогаз") врятуємо, і до кінця цього року він буде збалансований на 100%", - сказав Янукович.

За словами президента, в попередні періоди цю компанію "зробили донором усієї економіки, знущалися і довели майже до банкрутства".

"Зараз його потрібно рятувати", - підкреслив Янукович, назвавши компанію національним надбанням.

Президент зазначив, що за минулий рік борги компанії становили 70 млрд дол, тоді як її доходи дорівнювали 100 млрд грн.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що попереднє керівництво Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" перевищило повноваження, підписуючи контракти з "Газпромом" на постачання і транзит природного газу.

"Так контракт виписаний, що ми безправні. І якщо бути відвертим, то, як нам розповів прем'єр Росії (Володимир Путін) (на переговорах були) чисті листи за підписом Дубини (Олег Дубина, голова правління НАК "Нафтогаз України" в 2007-2010 рр.) і з печаткою "Нафтогазу", на якому росіяни писали свої умови. Чи це не злочин попередньої влади перед українським народом? Злочин. Чисті листи, директиви, які не були схвалені ні урядом, ні Верховною Радою, ні президентом. Чи це не злочинне перевищення повноважень особами, котрі ці кабальні договори підписували?" - сказав прем'єр.

Також Генпрокуратура почала перевіряти законність збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 12 млрд грн. Екс-чиновники, що проводили доемісію держкомпанії у 2009 році, вже дають свідчення. Цю доемісію 23 грудня минулого року ініціював Кабінет міністрів Юлії Тимошенко. Збільшення статутного капіталу тоді дозволило "Нафтогазу" вчасно розплатитися з "Газпромом" за російський газ.

Як повідомив прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко, зараз перевірку законності доемісії проводить Головне контрольно-ревізійне управління. "Генпрокуратура, у свою чергу, контролює цей процес", - уточнив прес-секретар.

Проте стало відомо, що давати свідчення у цій справі в прокуратуру вже запрошені екс-міністр палива і енергетики Юрій Продан, його колишній перший заступник Олег Бугаєв, колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, а також колишній глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.

Генпрокуратура порушила більш ніж 30 справ проти команди Тимошенко

Генпрокуратура порушила більш ніж 30 справ щодо розкрадання бюджетних коштів попереднім урядом. Про це повідомив президент України.

"В цілому порушено близько 30 справ щодо розкрадання бюджетних коштів. Я не буду підміняти прокурора і розкривати таємницю слідства. Прийде час, коли справи будуть доведені в судах, і український народ про це дізнається", - заявив він.

"Розкрадання і зловживання - це ознака роботи цього уряду", - додав президент.

Як відомо, раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками зловживань, внаслідок яких двом учасникам конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу не повернули заставу. Про це повідомила прес-служба ГПУ. У результаті перевірки, проведеної Генпрокуратурою, були виявлені ознаки злочинних дій посадовців Держскарбниці.

"Зловживаючи службовим становищем та перешкоджаючи виконанню судових рішень, вказані особи упродовж шести місяців після проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" не повернули двом його учасникам - юридичним особам конкурсні гарантії в розмірі 800 млн грн", - йдеться у повідомленні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1325 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ