Чт, 2024-04-25, 06:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 4 » Янукович не чув про цензуру. І натякає, що його життю щось загрожує
16:02
Янукович не чув про цензуру. І натякає, що його життю щось загрожує
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Янукович обіцяє розслідування фактів цензури у ЗМІ і просить журналістів надати йому відповідну інформацію. Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю у відповідь на запитання журналістки - учасниці руху "Стоп цензурі".
Журналістка була одягнена у футболку з логотипом акції "Стоп цензурі". Вона попросила Януковича прокоментувати факти цензури, оприлюднені репортерами "1+1", СТБ та інших ЗМІ.

На це Янукович відповів: "Те, що ви стоїте зараз у цій футболці, те, що ви запрошуєте мене бути разом з вами, це вже говорить про те, що ми з вами однодумці. На вас ніхто не тисне і не будуть тиснути. Я хотів би з вами співпрацювати і разом шукати шляхи викорінення утисків свободи слова".

"Якщо є такі конкретні приклади, я готовий разом з вами бути поруч і підтримувати цей рух", - додав він.

На запитання журналістки, чи може він гарантувати розслідування тих фактів, які оприлюднили журналісти, Янукович сказав: "Якщо вони є, я хотів би їх побачити. Буде відповідне доручення відповідним органам, і вони будуть обов'язково розслідувані".

На запитання, коли можна очікувати результатів цієї роботи, Янукович відповів: "Результат цієї роботи буде тоді, як тільки я отримаю від вас таку інформацію".

У своєму вступному слові Янукович також заявив, що його влада буде "будувати сам дім, у якому будуть вікна, а вікна - це свобода слова та інформації".

"Тому я бажаю, щоб ці вікна завжди були чистими і прозорими. Щоб ми бачили через ці вікна весь світ і нас також бачив весь світ", - сказав він.

На прес-конференції Януковича частина журналістів одягнена у футболки "Стоп цензурі".

Медійний скандал почався після того, як журналісти телеканалу "1+1" висловили протест проти запровадження цензури, спроби позбавити частот телеканал TВi і журналісти СТБ заявили про системну цензуру.

Водночас представники влади відкидають закиди стосовно тиску на журналістів.

Так, заступниця голови Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що "влада не займається цензурою" і жодним чином не втручається в роботу ЗМІ. Вона також вважає, що тема цензури зараз вигідна опозиції і є її "технологічним продуктом".

Після сьогоднішньої конференції провладні журналісти, навпаки, залишилися задоволені. З нагоди Дня журналіста звання заслуженого журналіста України присвоєно керівнику ТРК "Київ" Дмитру Джангірову.

Крім того, орден "За заслуги" було вручено Дмитрові Панамарчуку, який очолював прес-центр Януковича на виборах-2010.

Орден княгині Ольги був вручений журналісту агентства "Інтерфакс-Україна" Галині Громико, яка закріплена за пулом президента Януковича.

Звання заслуженого журналіста також присвоєно журналісту газети "Сегодня" Дмитру Короткову і редактору газети "Київський телеграф" Володимиру Скачку. Як відомо, власником газети "Сегодня" є депутат від Партії регіонів Ренат Ахметов, а власником газети "Київський телеграф" - інший "регіонал" Андрій Деркач.

Крім того, орден "За заслуги" було вручено головному редактору державної газети "Голос України" Анатолію Горлову.

Також звання заслуженого журналіста присвоєно співробітниці ТРК "Україна" Марині Миргородській, яка очолює інформаційний департамент.

Крім того, звання заслуженого журналіста України було надано репортерові студії "1+1" Юрію Сидоренку, а також декільком представникам регіональних мас-медіа.

День журналіста, до речі, відзначається 6 червня.

Янукович не проти, щоб УТ-1 і "Інтер" погоджували інформаційну політику

Сьогодні Янукович, відповідаючи на питання, з яких питань його консультують російські політтехнологи, також заявив, що не знайомий з російським політтехнологом Ігорем Шуваловим.

"Я з Шуваловим незнайомий. Чесно скажу. Якщо він цікавий, я б із задоволенням з ним познайомився. Пошукайте його, запросіть до мене", - сказав він.

У відповідь на це журналістка сказала: "У Льовочкіна є всі контакти - це його друг". Однак репліка залишилася без відповіді.

Відповідаючи на запитання про свідчення деяких журналістів телеканалу УТ-1, що інформаційну політику НТКУ та комерційного каналу "Інтер" погоджують зусиллями менеджерів, президент сказав:

"Якщо така інформація є, я не буду її заперечувати. Я не знаю, що тут поганого, що тут хорошого. Ви хочете сказати, що тут щось погане?" - запитав він.

Як писали раніше ЗМІ, голова Адміністрації президента Льовочкін запросив Шувалова, який був поставлений до штабу Януковича у 2004 році Максимом Курочкіним. Зараз Шувалов не приховує свого впливу на каналі "Інтер".

А на запитання, чи буде найближчим часом ухвалено закон про місто-герой Севастополь, Янукович відповів:

"Я не бачу сьогодні жодних проблем у нагнітанні ситуації навколо ухвалення цього закону, якщо це потрібно політикам, які хочуть радикалізувати політичну складову в цьому регіоні, ми цього не допустимо".

"Не допустимо не тільки в Севастополі, а й у жодному регіоні. Радикальних дій, які будуть заважати жити більшості жителів того чи іншого регіону, не буде. Розумієте, про що я кажу? От і все", - додав він.

Президент побачив загрозу через існування якої були посилені заходи безпеки перед прес-конференцією

При цьому президент України вважає вжиті правоохоронними органами заходи безпеки в дні, коли проводилися заходи, присвячені 100 дням його президентства, реакцією на наявні загрози.

"Я особисто нічого не боюся. Я завжди йшов до людей, завжди був відкритим. Але, так як мені повідомили органи державної охорони, на ті загрози, які сьогодні існують, вони зобов'язані на них реагувати", - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що для нього неприємний такий розвиток подій, але це необхідно, оскільки існують певні загрози. "Існують задокументовані факти, серйозні, є застереження, на які вони (правоохоронні органи - ред.) зобов'язані реагувати", - резюмував він.

Янукович також сказав, що не знає про урок "Україна для людей". "Я вперше про це чую", - сказав президент на прес-конференції у п'ятницю. "Якщо такий урок і буде, то я буду просити організаторів такої ініціативи в обов'язковому порядку хоча б зі мною порадитися", - сказав президент.

"Я вважаю, що нам не треба політизувати життя дітей. Це моя програма передвиборча, політична. Можна дітям говорити про програму розвитку, програму реформ, якщо їм це цікаво", - додав Янукович.

Глава держави пообіцяв поклопотатися про потерпілу у ДТП з його кортежем

Крім того, Янукович пообіцяв дізнатися про долю постраждалих у ДТП з його кортежем. Про це він сказав, відповідаючи на запитання, чи не хоче він взяти опіку над однією з постраждалих, на лікування якої щодня витрачається 5-6 тисяч гривень.

"Я сьогодні наведу довідки. Ми обов'язково... Ми зобов'язані допомагати цій жінці і родині того постраждалого водія. І це буде так", - сказав він.

Нагадаємо, у квітні "Швидка", що входить в кортеж Януковича, збила машину таксі. В результаті ДТП водій авто загинув, а двоє пасажирів серйозно постраждали. Зокрема, жінка довгий час перебувала в комі.

На травневі свята жінка вийшла з коми, проте її лікування коштує великих грошей.

Янукович запросив журналістів одразу після прес-конференції поїхати до своєї резиденції "Межигір'я"

Щоб розвіяти чутки про свій скандальний маєток, Янукович запросив до своєї резиденції "Межигір'я" (Вишгородський район Київської області) українських журналістів.

"Добре, збирайтеся прямо зараз... Так, щоб без підготовки - я готовий їхати", - сказав Янукович у п'ятницю в Києві на прес-конференції, відповідаючи на запитання, коли президент має намір виконати свою обіцянку, дану в період передвиборної кампанії, і запросити журналістів у "Межигір'я".

Після прес-конференції Янукович пообіцяв виділити 5-6 автобусів для охочих побачити місце його проживання.

При цьому президент зазначив, що в "Межигір'я" територія, яка йому належить, займає 1,5 га.

"Але врахуйте, що мені там належить будинок і земельна ділянка, площею близько гектару. Все інше - заборонено", - сказав Янукович.

Тоді журналісти запитали, хто є власником іншого майна.

"Ви самі знаєте краще за мене", - відповів Янукович.

"Це оформлено на ваших родичів", - відповів хтось з присутніх журналістів.

"Я не знаю, може, це оформлено на ваших родичів", - сказав на це Янукович.

Після цього він пішов, а журналісти і Герман домовилися зустрітися за півгодини в умовленому місці, де буде забезпечено автотранспорт для відвідання Межигір'я.

У тих, хто спостерігав за прес-конференцією Януковича в прямому телеефірі, могло створитися враження, що вона закінчилася раніше, ніж передбачалося, бо було порушено певний сценарій. І це сталося після гострих запитань журналістів про цензуру. Президент не виглядав досить зібраним, відповіді його стали поверховими, а думка розсіяною.

Столична міліція не допустила націоналістів до будівлі - місці проведення прес-конференції президента

Однак столична міліція, що охороняє Український дім - місце конференції Януковича - не була настільки гостинна і не допустила прихильників Молодіжного національного конгресу до будівлі.

Як розповіли в центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві в п'ятницю, за станом на першу годину дня біля Українського дому було близько 1 тис прихильників Партії регіонів "Союз молоді регіонів України", які проводять акцію згідно з заявкою, подану до Київської міськадміністрації.

У головкомі наголосили, що в районі пристадіонної площі стадіону "Динамо" співробітники міліції зупинили приблизно 80 представників Молодіжного національного конгресу, які мали намір підійти ближче до будівлі Українського дому і йшли туди з вінками для того, щоб покласти їх до будівлі.

Згідно зі ст.20 закону про міліцію, співробітники міліції мають право обмежувати доступ громадян для того, щоб уникнути будь-яких правопорушень і зіткнень.

Водночас у главку звернули увагу, що судових обмежень стосовно пересування прихильників Молодіжно-національного конгресу не було.

У ЦГЗ додали, що правопорядок біля будівлі Українського дому забезпечує достатня кількість співробітників міліції, і ситуація повністю контрольована, порушень порядку не зафіксовано.

Столичний главк звертається до громадян із проханням дотримуватися вимог чинного законодавства і вести себе толерантно одне до одного.

Коментуючи те, що міліція в четвер не дала трьом десяткам опозиціонерів пікетувати його послання до народу, президент запевнив, що міліція не утискає опозицію.

"Міліція реагує тільки на протиправні дії, і впевнений, що вона не реагує на кольори політичної сили", - заявив Янукович.

"Я вважаю, що міліція повинна завжди забезпечувати громадський порядок. Це те, що заважає більшості людей проживати спокійно в тому чи іншому регіоні. Ми знаємо, що є сили, які хочуть будувати на цьому свою політику, зображати з себе героїв або скривджених", - зазначив президент.

"Я не захищаю міліцію. Я кажу за загальні принципи. Ті, громадяни, які порушують громадський порядок, незалежно від того, до якої вони належать силі, їх міліція, як то кажуть, вчасно уберігає від неприємностей", - пояснив Янукович.

"З'ясовувати політичні суперечки радикальним шляхом ми не повинні", - підкреслив він.

Він також заявив, що звинувачувати міліціонерів не можна - "вони теж страждають".

"За цей рік понад 30 радикальних маніфестацій було, де постраждали працівники міліції", - зазначив президент.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ