Пт, 2024-03-29, 07:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 21 » Янукович не знає, що робити з Тимошенко і чекає порад від ЄС
16:07
Янукович не знає, що робити з Тимошенко і чекає порад від ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович чекає конкретних порад від ЄС, як залагодити ситуацію з Юлією Тимошенко. Про це він заявив на підсумковій прес-конференції 21 грудня.

Янукович зізнався, що "став заручником у цій ситуації". Він нагадав, що розслідування було ініційоване ще РНБО при президенті Вікторі Ющенку. "Що я мав зробити, заборонити правоохоронним органам розслідувати це питання? Єдине, чого я вимагав, щоб тут застосовувався вибірковий підхід", - заявив президент.

"Я їх тільки попередив, що під мікроскопом на цю справу дивитиметься громадськість, суспільство, фахівці. І сказав: ви повинні пам’ятати про свою відповідальність. Суд повинен розставити крапки над "і", - додав він.

"Потім виникла ідея – точніше, нам її підкинули – декриміналізувати деякі статті кримінального кодексу", - заявив Янукович. Але, за його словами, лідер фракції "Батьківщина" Іван Кириленко виступив, що їм декриміналізація не потрібна. "Почалася політична гра", - вказав президент.

"Я став заручником цієї ситуації. І коли приїхали два президенти Баррозу і Ван Ромпей, я сказав, що якщо в вас є конкретні пропозиції, ви скажіть. Але розслідування припинити не можна. Вони триватимуть. Втручатися - ні у кого немає таких повноважень, тобто система незалежна, вона працює", - наголосив Янукович.

На запитання, чи вважає він винною Тимошенко і чи готовий він її амністувати, Янукович не дав прямої відповіді. "Я ніколи і вам не бажаю, щоб ви підмінювали слідчих і суддів. Я знаю, що це таке. Немає людей без гріха. Немає! Але повинен працювати принцип презумпції невинуватості і незворотності покарання", - наголосив президент.

Президент України Віктор Янукович заявляє, що зацікавлений у звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з-під арешту. "Я не проти того, щоб Тимошенко була звільнена за певних умов, передбачених в українських законах. Більш того, я хотів би, щоб ця справа якомога швидше була завершена. Я зацікавлений більше, ніж хтось інший", - сказав він.

"Бажаю, щоб це так сталося", - додав Янукович.

Президент зазначив, що якщо він буде втручатися в питання звільнення Тимошенко, то це буде злочином. "Це також буде злочином, якщо я почну зловживати своїм становищем", - сказав Янукович.

Янукович звинувачує Тимошенко в політизації кримінальних справ

Президент України Віктор Янукович вважає, що екс-прем'єрка Юлія Тимошенко заполітизувала свою кримінальну справу. "Вона підняла рівень політизації цього питання до найвищого рівня. І я вам скажу, що вага того, що ми маємо всі проблеми, дуже велика", - сказав він.

Янукович також висловив бажання, щоб справа Тимошенко перейшла з політичної в суто юридичну площину.

"Я бажаю, щоб з політичної площини це питання перейшло у юридичну. Тут є дві сторони: одна сторона - це закон, друга - це сама особистість Юлії Володимирівни", - додав він.

Нагадаємо, Тимошенко утримують у СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році.

Зауважимо, окрім кримінальної справи щодо газових контрактів з РФ 2009 року, за яким Тимошенко засудили на 7 років позбавлення волі, Генпрокуратура порушила стосовно екс-прем'єра дві інші кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, і в зв'язку з закупівлею автомобілів для сільської медицини.

"Газову справу" Тимошенко світове співтовариство вважає політичним переслідуванням екс-прем'єра і конкурента президента Віктора Януковича. Незабаром після винесення вироку у цій справі ГПУ відновила кілька "економічних справ" проти Тимошенко, які стосуються корпорації "ЄЕСУ", яку раніше очолювала лідерка БЮТ. Захист каже, що нові справи проти Тимошенко відкривають, щоб залишити її у в'язниці.

13 грудня Янукович підписав закон про гуманізацію відповідальності за правопорушення у господарській діяльності. Однак у ньому не були підтримані поправки, які дозволили б звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Варіант вирішення проблеми Тимошенко через декриміналізацію Януковичу "підкинули" європейські політики.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: декриміналізацію Януковичу підкинул
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ