Пт, 2024-03-29, 09:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 21 » Янукович пообіцяв головам церков контролювати їхню власність
16:20
Янукович пообіцяв головам церков контролювати їхню власність
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Повернення церковної власності має бути справою державної уваги і контролю, заявив глава Янукович на зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій України, відзначивши надзвичайну чутливість церковних майнових питань, повідомляє прес-служба президента України.

"Переконаний, що розв’язання цих проблем сприятиме відновленню історичної справедливості щодо віруючих", - сказав глава держави.

Президент нагадав, що доручив відновити роботу Комісії з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій при Кабінеті Міністрів. Янукович також вважає за доцільне активізувати сприяння доброчинній діяльності церкви. Крім того, потребують розв’язання питання, пов’язані з тарифами на електроенергію та комунальні послуги.

"Важливим є вирішення проблеми трансляції духовно-просвітницьких програм на телебаченні, особливо враховуючи можливості релігійних організацій у запобіганні проявам аморальності, протидії екстремізму та іншим негативним явищам", - сказав глава держави.

Президент зазначив, що за підсумками сьогоднішньої розмови дасть відповідні доручення уряду та місцевим органам влади. Цього року Україна відзначатиме 20-річчя своєї Незалежності, зазначив глава держави. "Попри тимчасові складнощі сьогодення нам все ж є чим пишатися. Серед наших здобутків за цей період не останнє місце займає реальна свобода віросповідання", - сказав Янукович.

"На календарях і в наших серцях також й сумні дати – 25-річчя Чорнобильської трагедії та 70-річчя трагедії Бабиного Яру. Сподіваюся на вашу участь у заходах, приурочених до цих подій", - також зауважив глава держави. Президент висловив переконання, що сьогоднішня розмова дасть можливість зняти низку проблем, які тривалий час не знаходили урегулювання, і дасть новий імпульс для подальшої співпраці.

Під час зустрічі президент, крім того, привітав з обранням на посаду глави Української греко-католицької церкви Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава (Шевчука).

Президент закликав представників усіх конфесій брати участь у розробці законопроекту про культові споруди

Президент України Віктор Янукович закликає представників усіх конфесій до участі в розробленні законопроекту про повернення культових споруд релігійним організаціям та розробці нової редакції Закону "Про свободу совісті та релігійні організації", передає "Інтерфакс-Украина".

"Враховуючи зобов'язання України перед Радою Європи та Парламентською асамблеєю, нині триває робота над редакцією закону України про свободу совісті та релігійні організації і проектом закону про повернення культових будівель релігійним організаціям", - сказав він у Києві в четвер на зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

"Я вас запрошую і буду вітати участь у їх розробці всіх без винятку представників усіх конфесій і церковних організацій", - наголосив Янукович. Президент зазначив, що підпише закони після того, як буде досягнуто консенсусу сторін, що беруть участь у розробці закону.

Янукович привітав учасників Всеукраїнської ради церков з Пасхою та Песахом

Янукович зустрівся з представниками різних конфесій Всеукраїнської ради церков у Києві в четвер. "Приємно відзначити високий рівень співпраці між різними релігійними організаціями. Передусім це стосується діяльності Всеукраїнської ради церков", - заявив він.

Президент подякував присутнім представникам різних конфесій за те, що вони взяли участь у зустрічі, а також привітав представників християнських церков зі святом Пасхи, а юдеїв з Песахом.

"Кожен громадянин має право сповідувати свою віру. Держава не втручається в діяльність релігійних організацій, ставиться до всіх з повагою, а свої відносини з ними будуватиме на чинній правовій основі", - сказав Янукович.

При цьому глава держави зазначив, що в Україні випадки спекуляції на конфесійному ґрунті поодинокі. "Спекуляції, розпалювання нездорових пристрастей навколо відносин між державою і церквою ніколи не приносили і не принесуть нікому користі. Україна є багатоконфесійною країною, що зумовлює проведення виваженої політики у релігійній сфері", - зазначив він.

За словами Януковича, "наша політика спрямована на створення сприятливих умов для діяльності релігійних організацій, забезпечення рівних прав і можливостей, утвердження терпимості та поваги між вірними". "На сьогодні знято більшість обмежень у діяльності церкви й закладено основи співпраці держави та церкви. На це націлена, зокрема, й реформа влади. На Міністерство культури України покладено функції проведення державної політики у сфері релігії. Упевнений, що така оптимізація роботи принесе корисні плоди", - сказав президент.

За його словами, надзвичайно важливим для забезпечення права на свободу совісті є розвиток відносин центральних і місцевих органів влади з релігійними організаціями в різних сферах. Янукович відзначив наявність широкого поля роботи у сфері освіти, трудових відносин, відповідної підтримки військових формувань.

Герман: Янукович має право ходити в ту церкву, в якій його хрестили

Президент Віктор Янукович відвідає пасхальне богослужіння у Києво-Печерській лаврі в ніч з 23 на 24 квітня, заявила радник президента Ганна Герман, повідомляють "Українські новини".

"Глава держави буде традиційно молитися у святій Лаврі. І так як завжди, щороку, незалежно від того, займає він найвищу посаду в Україні чи він не має жодної посади, його звички не міняються, і його традиції не змінюються" , - сказала вона. "І він кожен рік, коли був в опозиції і коли вже був президентом, у великодну ніч молиться у святій Лаврі", - додала Герман.

При цьому на запитання про те, чому Янукович не відвідає храми інших християнських конфесій країни, Герман відповіла, що президент має право ходити в ту церкву, в якій його хрестили (Українська православна церква Московського патріархату). При цьому Герман зазначила, що в інший час Янукович зустрічається з главами інших українських церков.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ