Чт, 2024-04-25, 17:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 11 » Тимошенко тягне Фірташа до "газової" справи і хоче допитати Бойка
13:52
Тимошенко тягне Фірташа до "газової" справи і хоче допитати Бойка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович прибув з одноденним візитом до Росії. У Сочі він проведе зустріч з президентом Росії Дмитром Медведєвим.

Як очікується, глави держав обговорять реалізацію домовленостей в енергетиці та торгівлі, а також прикордонне співробітництво, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Янукович ознайомиться з ходом робіт із будівництва Олімпійського парку та Великої льодової арени, які споруджуються у рамках підготовки до Зимової олімпіади 2014 року.

Однією з тем, регулярно обговорюваних Москвою і Києвом на зустрічах на найвищому та високому рівнях, є ціни на російський газ для України, при цьому позиції сторін поки що здаються далекими від компромісу.

Крім укладених домовленостей, в ході зустрічі Медведєва і Януковича також передбачається обговорити і перспективи розширення економічних зв'язків.

"Пріоритетну увагу передбачається приділити перспективам розширення торговельно-економічних зв'язків. У січні-травні поточного року товарообіг Росії з України склав близько 20,4 мільярда доларів, збільшившись на 57,4%. Експорт Росії склав близько 13 мільярдів доларів (зростання на 60,3 %), імпорт - 7,35 мільярда доларів (зростання - 52,3%). Таким чином, до кінця поточного року товарообіг може наблизитися до позначки 50 мільярдів доларів ", - повідомили в прес-службі Кремля напередодні зустрічі.

Важливою темою переговорів може стати тематика створення сприятливого середовища для бізнес-структур двох країн, вирішення проблемних питань інвестиційного співробітництва.

Очікується, що значну увагу буде приділено інтеграційним процесам, які відбуваються на теренах Співдружності Незалежних Держав за участю Росії і України.

Зокрема, передбачається, що буде порушено тематику Митного союзу Росії, Бєларусі і Казахстану і Єдиного економічного простору трьох країн, йдеться в повідомленні.

Крім того, планується, що Медведєв і Янукович розглянуть перспективи розширення міжрегіонального та прикордонного співробітництва, хід підготовки Другого російсько-українського міжрегіонального економічного форуму.

Зокрема, повідомила прес-служба Кремля, буде розглянуто реалізацію спільних планів, націлених на створення для громадян двох країн більш комфортних умов при перетині кордону.

"Передбачається, що саміт в Сочі стане важливим етапом підготовки до чергового засідання Російсько-Української міждержавної комісії", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, робочий візит президента Віктора Януковича до Росії є логічним продовженням відкритого довірливого діалогу, встановленого між головами держав. Про це повідомив радник президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук.

Раніше повідомлялося, що Росія запропонувала внести питання арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко до порядку денного переговорів президентів у Сочі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 900 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ