Чт, 2024-04-25, 08:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 30 » Янукович скасував День свободи в Україні: люди попросили
18:20
Янукович скасував День свободи в Україні: люди попросили
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович скасував День свободи 22 листопада і День соборності 22 січня і заснував День соборності і свободи 22 січня, повідомляє прес-служба президента.

Про це йдеться в указі №1209 від 30 грудня.

Президент постановив визнати такими, що втратили чинність, укази №42 від 21 січня 1999 року і №1619 від 19 листопада 2005 року, якими запроваджувалися День свободи і День соборності.

Нагадаємо, що 19 листопада Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення акцій на Майдані в День свободи 22 листопада. Але це не зупинило активістів. В результаті чого міліція затримала чотирьох прихильників опозиції, які брали участь в невеликій сутичці з міліцією.

Єдина організація, якій міліція не перешкоджала проводити мітинг, був "Загальновоїнський союз України" Олега Калашнікова. Складалося таке враження, що міліція їх охороняє, бо прихильники Калашникова були оточені залізною огорожею і щільним ланцюгом представників міліції, які не пропускали нікого в середину.

В АП кажуть, що то люди хотіли об'єднання Дня свободи і Дня Соборності

Адміністрація президента пояснила об'єднання днів соборності і свободи пропозиціями громадян.

"Історичний момент і значимість Свободи і Соборності диктує необхідність посилення цих складових незалежності у свідомості народу, у нашій традиції і в історії нашої Державності. Про це ж ідеться в численних зверненнях і пропозиціях, які надходять Президентові від громадян і громадських організацій. На підтримку цих пропозицій... глава держави своїм указом визначив 22 січня Днем Соборності і Свободи України", - сказано в повідомленні.

Крім того, Адміністрація зазначає, що усвідомлення свободи і соборності як невіддільних складових незалежності особливо важливе у світлі прояву радикальних настроїв у суспільстві.

"Тим більше це є значним фактом зараз, коли раз у раз із різних боків політики-радикали кидають гасла про можливе відокремлення того або іншого регіону від соборного тіла матері-України", - сказано в повідомленні.

Адміністрація наголошує, що тільки соборна, незалежна і вільна Україна має шанс увійти у співтовариство успішних країн як рівноправний лідер.

Янукович скасував укази про козацтво своїх попередників

Президент Вiктор Янукович скасував низку указiв своїх попередникiв щодо козацтва. Про це повiдомляє прес-служба президента.

Так, Янукович скасував укази: "Про Нацiональну програму вiдродження та розвитку Українського козацтва на 2002-2005 роки", "Про раду українського козацтва", "Про заходи з пiдтримки розвитку українського козацтва".

Як зазначила радниця президента Олена Лукаш, підписаний Януковичем указ з питань Українського козацтва "спрямований на уникнення дублювання функцій профільних Рад, які сьогодні діють як консультативно-дорадчі органи при президенті та уряді".

Лукаш нагадала, що рада Українського козацтва була створена Віктором Ющенком ще у червні 2005 року, "проте через відсутність узгодженого бачення її членами завдань організації Рада протягом останніх двох років не виконувала своїх функцій і взагалі не проводила засідань".

1 серпня 2011 року Кабінет міністрів утворив Координаційну раду з питань розвитку козацтва в Україні як консультативно-дорадчий орган уряду.

"Сподіваюся, діяльність Координаційної ради буде більш ефективним механізмом координації заходів із розвитку козацтва у нашій державі, адже рада вже активно розпочала свою роботу і консолідує навколо себе найбільш активні козацькі організації", - сказала Лукаш.

Янукович розв'язав війну з українцями скасувавши День Свободи, заявляють в "Батьківщині"

Партія "Батьківвщина" відреагувала на скасування президентом України Віктором Януковичем Дня Свободи заявою в якій однопартійці Юлії Тимошенко такий крок президента називають "актом знущання над лідером опозиції" і "мільйонами людей", повідомляє прес-служба партії.

"Скасування указом Януковича святкування Помаранчевої революції в день, коли одного з керівників цієї епохальної події Юлію Тимошенко за особистою вказівкою чинного президента під покровом ночі, незважаючи на проблеми зі здоров’ям і нерухомий стан, вивезли до колонії - є актом остаточної цинічної і публічної розправи над ідеалами демократії, свободи і незалежності", - йдеться в заяві.

На думку партійців "Батьківщини" Віктор Янукович "відправивши Юлію Тимошенко до колонії і скасувавши день Свободи, сьогодні оголосив війну всім вільним і патріотичним громадянам нашої країни. І ми впевнені, народ України цей виклик приймає".

"Цій владі залишилося недовго. Партія "Батьківщина" заявляє, що святкування Дня Свободи, свободу політичним в’язням та свободу країні буде повернуто шляхом безповоротного усунення криміналітету від влади", - такими словами закінчується заява.

У НУ-НС кажуть, що Янукович за один день позбувся двох символів

Народний депутат України від НУ-НС Олександр Третяков висловлює обурення скасуванням Дня Свободи, який сім років поспіль 22 листопада відзначався в Україні в річницю Помаранчевої революції, повідомляє УНІАН.

Третяков вважає символічним той факт, що указ Президента Віктора Януковича про скасування Дня Свободи співпав з етапуванням "найяскравішого символу Майдану", екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко із Лук’янівського СІЗО до колонії. Хоча ще вчора влада запевняла українське суспільство і своїх західних партнерів, що на час слідчих дій Тимошенко залишиться у Києві, додав депутат.

"2011 рік став для України роком несвободи, символічно, що він закінчується скасуванням важливого для мільйонів українців Дня Свободи, який нагадує ЯнуковичУ і його оточенню про поразку", - підкреслив Олександр Третяков.

Політик вважає, що Україна за цей рік стала схожою на романи Оруела, де "влада стає суцільним міністерством дезінформації і неправди, а опозицію воліє бачити виключно в інвалідному візку."

"Але влада має пам’ятати, що можна скільки завгодно скасовувати і переносити День Свободи, та не можна скасувати, перенести і вбити вільний дух українців та змусити забути їх 2004 рік, коли суспільство повстало проти фальсифікації виборів, придушення правди і свобод людини", - сказав Третяков.

Народний депутат зазначив, що "вже сьогодні соціологічні опитування свідчать, що більше половини українців готові вийти на акції протестів і влада даремно ігнорує цей факт. Чим більше буде принижена опозиція і придушені права людини, тим скоріше зростатиме протестний настрій людей і це може привести до нового Майдану", - прогнозує він.

Політик висловив слова підтримки Юлії Тимошенко та її родині. "Опозиція спільними зусиллями має зробити все, аби лідера "Батьківщини" було звільнено і вона могла взяти участь у виборчій кампанії-2012. Інакше українське суспільство і весь цивілізований світ не визнають ці вибори", - вважає він.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Янукович скасував День свободи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ