Пт, 2024-04-26, 11:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 26 » Янукович у США: ці парламентські вибори мають бути не гіршими за попередні
10:02
Янукович у США: ці парламентські вибори мають бути не гіршими за попередні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович сподівається, що після парламентських виборів до України не буде претензій в плані дотримання демократичних стандартів.

"Закінчаться вибори, почнуться нові відносини, відновлені відносини з багатьма країнами Європейського Союзу та зі США, тому що Україна проходить сьогодні черговий тест на зрілість. Тому ці вибори не повинні бути гірші за минулі", - сказав Янукович.

Відповідаючи на запитання українських журналістів у вівторок у Нью-Йорку про його оцінку резолюції Сенату США у зв'язку зі справою екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, Янукович зазначив, що до таких резолюцій слід ставитися серйозно, пише "Інтерфакс-Україна".

"Безумовно, нам треба ставитися до всіх подібного роду резолюцій серйозно. Але ми також знаємо оцінки і Державного департаменту, і Білого Дому. Вони трохи розрізняються", - підкреслив президент.

У той же час глава української держави зазначив, що "не нам давати оцінку американському Сенату", це справа громадян Америки.

"Я відверто скажу, ми розраховуємо на те, що після виборів... ми до цього будемо ставитися дуже принципово (дотримання закону про вибори народних депутатів України)... і, безумовно, ми будемо прагнути до того, щоб вибори були чесними", - додав український президент.

Разом з тим, він зазначив, що багато чого залежатиме і від самих учасників виборів. "Це людський фактор, але що стосується влади - влада більше, ніж будь-хто, зацікавлена ​​в тому, щоб вибори були оцінені як чесні, прозорі і демократичні", - сказав Янукович.

Нагадаємо, США долучаються до критики Європейського Союзу з приводу ухвалених в Україні змін до законів про функціонування органів прокуратури. Про це повідомили у Відділі преси, освіти і культури Посольства США.

"Сполучені Штати приєднуються до Європейського Союзу у висловленні розчарування ухваленням Верховною Радою 18 вересня поправок до закону про прокуратуру, не розглянутих Венеціанською комісією", - йдеться в заяві Посольства США.

Об'єднана опозиція має намір надати Державному департаменту США список посадових осіб, причетних до переслідування колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко та інших політичних лідерів, які пов'язані з Помаранчевою революцією. Про це депутат Верховної Ради Сергій Власенко (фракція "Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина") заявив журналістам у Харкові, передає прес-служба БЮТ.

"Ми звернемося до Держдепартаменту як Об'єднана опозиція з нашим баченням ситуації й нашим варіантом списку, але остаточне рішення буде приймати, звичайно ж, Державний департамент", - сказав Власенко.

Він зазначив, що список попередньо було передано до Сенату США, але Власенко переконаний, що його буде значно розширено. На думку Власенка, очолювати список повинен президент Віктор Янукович, який особисто організовує і контролює кожен крок у справі Тимошенко.

Янукович вірить у неупередженість спостерігачів на виборах

Президент України Віктор Янукович сподівається на неупередженість міжнародних спостерігачів на парламентських виборах.

"Сьогодні ми відчуваємо, що задовго до виборів почалися вже упереджені оцінки. Я ніколи не мав такої звички затикати комусь рота. Це справа кожного політика, його особистого ставлення до будь-яких політичних подій", - сказав Янукович українським журналістам у вівторок в Нью-Йорку.

У той же час він висловив упевненість, що таке упередження буде властиве не всім міжнародним спостерігачам.

"Я переконаний, що буде невелика частина спостерігачів, які будуть мати таке упереджене ставлення. Всі інші, безумовно, будуть дивитися і давати реальну оцінку", - підкреслив президент.

За його словами, сьогодні є дрібні зауваження до практично всіх політичних партій.

"Тобто, це звичайна ситуація напередодні будь-яких виборів", - резюмував президент.

Янукович чекає генсека НАТО в гості, після виборів

Президент України Віктор Янукович запросив Генерального секретаря НАТО Андерса Фоґ Расмуссена відвідати з візитом Україну.

"Запрошую Вас відвідати Україну, але це вже буде після парламентських виборів", - сказав Янукович на зустрічі з Андерсом Фоґ Расмуссеном у вівторок у Нью-Йорку.

Глава української держави також висловив задоволення тим, як розвиваються відносини України і НАТО.

"Ми в цілому задоволені динамікою відносин з НАТО", - підкреслив президент.

Андерс Фоґ Расмуссен подякував президенту Януковичу за внесок України в миротворчі операції в Косові, Африці та інших гарячих точках.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 952 | Додав: abel | Теги: Янукович, парламентські вибори, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ