Чт, 2024-04-25, 09:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 30 » Януковичу пригадали 3600 "Фольксвагенів", увезених без мита
18:09
Януковичу пригадали 3600 "Фольксвагенів", увезених без мита
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Член фракції БЮТ-"Батьківщина" Віктор Швець направив депутатське звернення до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити законність закупівлі 3600 спеціальних автомобілів для потреб Міністерства внутрішніх справ урядом Віктора Януковича у 2004 році, передає УНІАН.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, народний депутат нагадує, що ті автомобілі були закуплені згідно з постановою Кабінету міністрів України від 3 квітня 2004 року №210.

"Насправді, за завищеною ціною були закуплені автомобілі "Фольксваген Фаетон" і "Фольксваген Туарег", які не були оснащені спеціальним обладнанням, що давало б підстави вважати ці автомобілі спеціальними і через що їхнє придбання обумовлювалося б потребами Міністерства внутрішніх справ України", - зазначає у своєму зверненні Швець.

За його словами, зазначені VIP-автомобілі були ввезені на митну територію України без сплати податків і зборів. Крім того, за інформацією Швеця, на період закупівлі автомобілів МВС було повністю забезпечене необхідними транспортними засобами.

"За таких обставин безоплатне ввезення в Україну престижних VIP-автомобілів і у такому обсязі не було і не могло бути викликано потребами Міністерства внутрішніх справ. Цілком очевидно, що завищена вартість автомобілів та їхнє безоплатне ввезення до України не могло не спричинити збитків державному бюджету України", - наголошує народний депутат.

Крім того, на його думку, придбання за таких умов чинною на той час владою величезної кількості VIP-автомобілів нібито для потреб Міністерства внутрішніх справ "не могло бути випадковістю, а було викликано потребою лояльного ставлення працівників правоохоронних органів до влади та її керівників". "Зокрема, до Віктора Януковича, який тоді обіймав посаду прем’єр-міністра України і був кандидатом у президенти України на президентських виборах 2004 року", - звертає увагу у своєму зверненні Швець.

"У зв’язку з цим прошу провести ретельну перевірку законності ухвалення Кабінетом міністрів України постанови №210 "для службового користування" від 3 квітня 2004 року про закупівлю спеціальних автомобілів для потреб Міністерства внутрішніх справ", - йдеться у зверненні.

Народний депутат також просить за наявності законних підстав вжити заходів прокурорського реагування та притягти винних осіб до відповідальності.

24 грудня генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що порушено кримінальну справу за придбання "тисячі автомобілів так званої швидкої допомоги", які згодом використовувала Юлія Тимошенко, яка була тоді прем'єр-міністром, для передвиборної агітації під час президентської кампанії. "Це ті автомобілі, які було взято під державну гарантію за кредит одного іноземного банку. Автомобілі нібито під швидку допомогу, - розповів генпрокурор.

При цьому він наголосив, що ці автомобілі абсолютно непристосовані під карети швидкої допомоги. "Таких автомобілів було взято тисячу", - зазначив Пшонка, зауваживши, що, відповідно до експертного висновку, ціну придбання цих автомобілів було завищено на 50 млн грн.

Генпрокурор також наголосив, що ці автомобілі було передано до районів і міст із рекламою. "Це було під час президентської передвиборчої кампанії", - зазначив Пшонка.

При цьому генпрокурор зазначив, що у "справі з автомобілями" звинувачення Тимошенко ще не висунуто. "Звинувачення ще не висунуто, але слідство встановлює винних осіб, які до цього причетні", - додав він.

У свою чергу Юлія Тимошенко називає абсурдною кримінальну справу про незаконну закупівлю 1000 автомобілів швидкої допомоги, яку порушила Генеральна прокуратура України.

"Це продовження тих самих дій. Їхня мета - на тлі їхнього ставлення до країни, розуміючи, що люди їм вже не довіряють, просто не пустити мене особисто до будь-яких виборів. Це їхнє завдання та їхня мета, і саме тому те, що вони заявляють про якісь нові кримінальні справи - це такі ж справи, як і кримінальна справа за виплату пенсій. Нічого іншого вони мені інкримінувати не можуть. Все це виглядає абсурдно, ганебно і для країни дуже ризиковано", - сказала Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1001 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ