Пт, 2024-04-19, 21:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 9 » Японія приготувалася відбивати ракети КНДР
11:11
Японія приготувалася відбивати ракети КНДР
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сили самооборони Японії в ніч на вівторок розмістили два зенітно-ракетних комплекси (ЗРК) Patriot у будівлі Міноборони в центрі Токіо для перехоплення північнокорейської ракети, пуск якої можливий вже в середу, 10 квітня, повідомили японські ЗМІ, передає РІА "Новости".

Наразі командування Сил самооборони Японії проводить заходи з розміщення зенітно-ракетних комплексів Patriot на базах ВПС країни, які розташовані поряд з важливими військовими та промисловими об'єктами. В якості морського компонента системи ПРО на випадок пусків балістичних ракет з території КНДР Токіо має намір задіяти два есмінці, оснащені системами управління озброєння "Іджіс" і ракетами-перехоплювачами SM-3.

Уряд Японії зараз вкрай стурбований повідомленнями про те, що КНДР доставила до свого східного узбережжя дві балістичні ракети середньої дальності типу "Мусудан". Вважається, що дальність польоту ракети сягає близько 3-4 тисяч кілометрів.

"Японський уряд зробить все, щоб захистити життя й безпеку японського народу", - заявив журналістам у вівторок, 9 квітня, прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що Північна Корея в своїх заявах про ядерну зброю зайшла занадто далеко. Генсек вкрай стурбований тим, що будь-яке непорозуміння між втягнутими в конфлікт на Корейському півострові країнами може мати серйозні наслідки. Він закликав всі сторони об'єднати зусилля, щоб пом'якшити ситуацію.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе дав вказівку своєму уряду бути готовими до непередбачених ситуацій у Північній Кореї.

На початку березня Північна Корея на знак протесту проти проведення спільних навчань США і Південної Кореї відмовилася від усіх угод з РК про ненапад і денуклеаризацію.

КНДР заявила про підвищення бойової готовності для можливого заподіяння ударів по військових базах США на Гуамі, Гаваях і на півдні Японії. Пхеньян оголосив про плани відновити експлуатацію реактора в Йонбені, зупиненого в 2007 році.

Минулої п'ятниці, 5 квітня, МЗС КНДР запропонував іноземним посольствам евакуювати своїх співробітників і попередив, що після 10 квітня не зможе гарантувати їхню безпеку.

КНДР радить іноземцям покинути Південну Корею через загрозу війни

Північна Корея запропонувала іноземцям, які проживають в Південній Кореї, розглянути можливість евакуації через загрозу виникнення військового конфлікту, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), пише РІА Новини.

"Ми не хочемо заподіяти шкоди іноземцям в Південній Кореї в разі війни", - цитує агентство представника північнокорейської влади.

Повідомлення ЦТАК також закликає "всі міжнародні організації, компанії і туристів опрацювати заходи для евакуації". Ситуація навколо КНДР, влада якої найближчим часом може здійснити запуск балістичної ракети у відповідь на спільні військові навчання США і Південної Кореї, продовжує тримати в напрузі весь світ.

Напередодні з'явилася інформація про те, що Пхеньян готується до четвертого ядерного випробування, однак пізніше виявилося, що слова південнокорейського міністра, який повідомив про підвищену активність на північнокорейському ядерному полігоні, були невірно витлумачені ЗМІ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: ракети КНДР, Японія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ