Ср, 2024-04-24, 22:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 27 » Японська компанія знає, як зберігати інформацію вічно
09:24
Японська компанія знає, як зберігати інформацію вічно
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Провідний японський виробник електроніки і побутової техніки Hitachi Ltd. представив новий метод "вічного" зберігання інформації – замість звичайних оптичних носіїв компанія запропонувала використовувати пластинки із кварцового скла, повідомляє РИА "Новости".

"Обсяг створюваної інформації збільшується щодня, але щодо способів зберігання її (інформації) для наступних поколінь, то ми просунулися не так і далеко від того часу, коли людина малювала предмети на каменях", – повідомив під час презентації нового носія один з розробників компанії Hitachi Кадзуесі Торії.

"(Ба більше,) можливість втрати інформації лише зросла", – додав він, підкресливши очевидну недовговічність нинішніх оптичних носіїв інформації, як-от CD і жорсткі диски, термін служби яких обчислюється лише кількома десятиліттями.

Проте, за запевненнями експертів-розробників Hitachi, інформація, записана за допомогою лазера у вигляді бінарного коду в чотири шари точок на невелику пластинку з кварцового скла, буде зберігатися сторіччя, якщо не вічно.

Річ у тім, що платівки із кварцового скла, пропоновані до використання для нових оптичних носіїв, витримують температури до 1000 градусів за Цельсієм протягом кількох годин, водостійкі, а також не стійкі до дії хімічних реактивів. З цього матеріалу зазвичай виробляють лабораторний посуд і пробірки.

"Ми вважаємо, що інформація буде в цілості до того часу, поки саме скло розіб'ється", – зазначив експерт компанії Такао Ватанабе.

Дослідний зразок Hitachi являє собою платівку завтовшки 2 міліметри з розмірами два на два сантиметри. Щільність запису інформації, здійсненої у чотири шари, складається 40 мегабайт на один квадратний дюйм, що загалом дозволяє записати на одну таку пластинку близько 25 мегабайт інформації. У разі комерційного використання таких носіїв інформації, компанія пропонує вирішити питання розширення "пам'яті" простим збільшенням товщини пластини.

Фінансово-промислова група Hitachi Ltd., яка об'єднує близько 1,1 тисячі різних компаній, була заснована 1910 року. Головний офіс однієї з найбільших світових багатопрофільних корпорацій розташовується в столиці Японії місті Токіо.

Нагадаємо, у серпні поточного року в США біоінженери "надрукували" книгу з 53 тисяч слів на молекулах ДНК, і прочитали її за допомогою пристрою секвенування, досягнувши рекордної на сьогодні щільності запису інформації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 986 | Додав: abel | Теги: зберігти інформацію вічно
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ