Чт, 2024-04-25, 21:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 25 » Юлія Тимошенко: "Янукович нагадує пізнього Брежнєва"
12:50
Юлія Тимошенко: "Янукович нагадує пізнього Брежнєва"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко ведеться слідство. В інтерв'ю австрійській Der Standard вона коментує нинішню ситуацію в Україні за президента Віктора Януковича.

У бесіді з кореспонденткою видання Вереною Дітгельм Тимошенко заявляє про свій намір брати участь у президентських виборах 2012 року. "Ми знаємо, як реформувати країну, як привести Україну до справедливості, закону і правової державності. Як зробити її привабливою для інвесторів". Вибори, зауважує вона, є інструментом у боротьбі за незалежну й інтегровану в європейське співтовариство Україну.

Слідство, яке ведеться в даний час проти неї та її уряду, Юлія Тимошенко вважає засобом тиску.

За словами Тимошенко, нинішній український президент схожий не на попереднього російського президента, а нині прем'єра Володимира Путіна, а на "пізнього Брежнєва. Про це свідчить той же інтелектуальний рівень і вся абсурдність влади, а також постійне зміцнення радянської ідеї про те, що вся влада має бути зосереджена в одних руках. Сьогодні в Україні немає поділу влади", - каже екс-прем'єр, підбиваючи сумний підсумок року президентства Януковича. За її словами, всі гілки влади перебувають у руках людини, яка "танцює під дудку українських олігархів".

У зв'язку з цим Тимошенко очікує від ЄС правильної оцінки того, що відбувається сьогодні в Україні. "Ми вважаємо, що, заявивши про своє щире бажання вступити в ЄС, стати членом європейської сім'ї, Україна взяла на себе низку зобов'язань. Вони стосуються зміцнення свобод, прав людини, демократії, визнання верховенства закону і справедливості у соціальній сфері, а також відкритої економіки. А якщо цього не відбувається, то ЄС, ведучи з Києвом переговори щодо угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, має поставити питання про те, чи не суперечить риторика президента його діям і уявним реформам".

Коментуючи свої нещодавні заяви про те, що, як тільки вона повернеться до влади, відразу ж візьметься до анулювання угоди з продажу "Укртелекому", Тимошенко зазначила, що приватизація телекомунікаційної компанії є одним із прикладів повернення до корупції і системи, в якій країною керують клани. "Як писали українські ЗМІ, "Укртелеком" було продано офшорній компанії на Кіпрі, яка переписана на сім'ю Януковича". На жаль, нарікає екс-прем'єр, угоду перевірити не можна, оскільки виконавчі органи і суди стали частиною президентської адміністрації.

Відповідаючи на запитання кореспондента про те, чому сьогодні падає популярність як владної еліти, так і опозиції, Тимошенко говорить про те, що чинній владі вдається закріплювати в умах громадян міф про те, що в тому, що відбувається, винна не вона, а її попередники. "У цій системі придушень та інформаційної блокади великим досягненням є вже той факт, що опозиція взагалі існує. Як ви могли помітити, в інших країнах на пострадянському просторі опозиції не існує зовсім".

На думку Тимошенко, в тому, що не вийшло на практиці реалізувати ідеї Помаранчевої революції, винен колишній президент, який зрадив усіх українців. "Він відкрив двері для фінансових кланів в економіку та політику".

І тим не менш, зауважує на закінчення Юлія Тимошенко, український народ відрізняється від його сусідів по СНД тим, що він дізнався, що значить свобода, життя без цензури і насильства. "Тому нікому не вдасться повністю знищити свободу, повернувши державу в брежнєвські часи".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1026 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ