Сб, 2024-04-20, 11:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 24 » Ющенко докорив РФ нехтуванням демократичною Україною
11:17
Ющенко докорив РФ нехтуванням демократичною Україною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент України Віктор Ющенко впевнений, що вірчі грамоти новопризначеного російського посла Михайла Зурабова будуть оформлені відповідно до міжнародних правил.
Про це Ющенко сказав в ефірі телеканалу "Інтер" у п'ятницю ввечері. "Російська сторона вчинить так, як того вимагають міжнародні принципи. Не буде вірчих грамот "на село дідусю", - сказав Ющенко. Він також відзначив, що одним з головним принципом у відносинах між Україною і Росією є адресність. Ющенко наполягає, що в вірчих грамотах повинне вказуватися прізвище президента. "Це формальність, але формальність обов'язкова ", - підкреслив він.

За словами президента, міністр закордонних справ зобов'язаний зробити неможливою цю маленьку провокацію." У понеділок російська сторона вступить у відповідні відносини (з українською стороною - ред.), як того вимагає міжнародний протокол ", - сказав президент, підкресливши , що на вірчій грамоті буде написано "президенту України Віктору Андрійовичу Ющенку". Президент України вважає помилкою те, що россійская сторона не сприймає главу української держави, що проводить курс на демократизацію і національне становлення. "Будь-який президент, який з'явиться в Україні, який буде проводити курс національного становлення, демократизації і європейського зближення - це той президент, який не буде влаштовувати російську владу. Це велика помилка ", - відзначив він.

Також Ющенко зазначив, що кандидати в президенти - і Віктор Янукович, і Юлія Тимошенко не успадкували курс, який він підтримував.

"Очевидно, що мова йде про зміну курсу ", - сказав він. За його словами, в цьому полягає "загроза національному відродженню, демократичному становленню, свободі слова і вибору". За його словами, "це курс більш залежний", "це виграш політики малоросійства".

Але Ющенко вважає, що Росії потрібна демократична Україна. "Найбільш потрібна Росії демократична Україна ", - сказав він.

Ющенко знову нагадав, що Росія є для України стратегічним партнером, але ці відносини не повинні стримувати євроінтеграцію України.

У Міністерстві закордонних справ Росії розробили процедуру, що дозволяє послу РФ Михайлу Зурабова уникнути зустрічі з президентом України Віктором Ющенком.

Так , в вірчій грамоті Зурабова не буде вказано прізвище дійсного президента України.

У Секретаріаті президента дали зрозуміти, що Київ відмовиться акредитувати Зурабова на підставі такої вірчої грамоти. У свою чергу глава МЗС РФ Сергій Лавров запевнив, що новий посол вручатиме свої вірчі грамоти суворо у відповідності з дипломатичним протоколом. Разом з тим, міністр не назвав ім'я глави України, якому Зурабов вручить вірчі грамоти. На думку українських політологів, посол Зурабов буде вручати вірчі грамоти вже новообраному президентові.

"Не думаю, що він буде вручати вірчі грамоти Ющенко. Думаю, вже новому президентові", - сказав політолог, президент Аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов. У свою чергу, професор політології, директор Школи політичної аналітики при НаУКМА Олексій Гарань висловив думку, що "нічого страшного не трапиться, якщо Зурабов зачекає". Українсько-російське протистояння, пов'язане із запланованим приїздом до України посла Михайла Зурабова, триває.

У вівторок, 19 січня, президент РФ Дмитро Медведєв дав вказівку Зурабову, який з моменту свого призначення чотири місяці тому виконував обов'язки посла, не залишаючи Москви, поїхати на Україну. Того ж дня МЗС України заявив, що по офіційних каналах не отримував інформації про готовності Михайла Зурабова приступити до обов'язків посла РФ в Україні.

Тимчасовий повірений у справах РФ в Україні Всеволод Лоскутов у середу, 20 січня, уточнив, що Зурабов приїде в Київ до другого туру виборів президента України. Однак залишалося неясним, як послу вдасться уникнути процедури вручення вірчих грамот президенту Віктору Ющенко.

Указ про призначення Зурабова послом РФ в Україні президент Росії Дмитро Медведєв підписав ще 5 серпня. Однак, за словами голови Комітету у справах СНД Державної думи Росії Олексія Островського, Зурабов весь цей час залишався в Москві через незгоди керівництва Росії з політикою президента України Віктора Ющенка.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1328 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ