Пн, 2024-04-29, 08:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Ющенко назвав головну причину невдачі помаранчевої команди
10:26
Ющенко назвав головну причину невдачі помаранчевої команди
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-президент Віктор Ющенко вважає головною причиною невдачі помаранчевої команди при владі те, що коаліція демократичних сил, яку привів до влади третій президент, не мала спільного статуту.

"Президентство - найскладніший період мого професійного життя, він почався з того, що в політику я привів, можливо, одразу не менш як 10-12 партій, різних. Я не привів одну політичну силу, привів весь фронт, який називався демократичні сили України: з дванадцятьма статутами, з дванадцятьма амбіціями, з дванадцятьма баченнями політики українських реформ", - зазначив Ющенко на "5 каналі".

"Коли почалося формування не тільки влади, але й самого урядового курсу, повсякденної політики, звичайно, багато тих людей, які прийшли зі мною у владу, бачили по іншому план для України. Почалася велика внутрішня боротьба. Очевидно, це були різні люди, очевидно, одні готові були до реформ, інші ні, одні прийшли з одним баченням ключових фундаментальних питань, інші з відомим консерватизмом. І тому те, що сталося потім в системі демократичних сил, - ці складні відносини і самопоїдання, зазвичай, воно не на Банковій було, воно в інших просторах було, звичайно, це сумно. Але швидше за все це навіть логічно, тому що без єдиного політичного статуту утримати коаліцію 10-12 партій неможливо", - пояснює третій президент.

Ющенко вважає, що роки його президентства були найкращими роками українського економічного розвитку, і в найближчі 10-15 років не вдасться провести економічно соціальну політику, яка була характерна для цих 5 років.

"Думаю, що нам в найближчі 10-15 років не вдасться провести економічно соціальну політику, яка була характерна для цих 5 років. Це найкращі роки українського економічного розвитку", - заявив Ющенко.

"Ми привели 30 мільярдів інвестицій, ми створили мільйони робочих місць. Коли я прийшов, мінімальна пенсія була 50 гривень, коли я пішов, мінімальна пенсія була 500 гривень я цим пишаюся", - зазначив екс-президент.

"Можна бути талановитим економістом, але програти популізму, програти солодкій політиці, програти політиці, яка каже - я завтра дам вам блага, а хтось каже - даруйте, нам треба ставити націю, нам треба працювати, консолідуватися. Популізм, як правило, на короткій дистанції перемагає", - додав Ющенко.

Зазначимо, що у партії "Наша Україна" за останні півроку виникло кілька серйозних конфліктів через її голову Віктора Ющенка. Як розповіли співрозмовники видання, за останні півроку в партії було як мінімум чотири серйозні конфлікти між Ющенком та іншими керівниками партії.

Зокрема - з головою політради, екс-головою СБУ Валентином Наливайченком і головою центрального виконавчого комітету партії, екс-головою ДП "Укрспецекспорт" Сергієм Бондарчуком.

Екс-президент запевняє, що не боїться місця Тимошенко

Віктор Ющенко не боїться опинитися поряд з колишнім прем'єром Юлією Тимошенко. Відповідаючи на питання, чи боїться, він опинитися поряд з ув’язненою Тимошенко, Ющенко сказав: "Ні".

"А за що?", - додав він.

При цьому Ющенко не виключив, що Тимошенко "можливо" стане наступним президентом України.

При цьому екс-президент заявив, що "завжди цінував відносини" з Тимошенко.

Ющенко також зазначив, що 2004 рік і Помаранчева революція навчили Віктора Януковича "рахуватися з думкою інших людей".

Янукович же, за словами Ющенка, навчив його тому, що "опозиція - це теж Україна".

Екс-президент повідомив, що нинішній президент "апелює до колишніх".

Ющенко розкаже, хто його труїв. Але хоче ще й суду

В справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка Генпрокуратура володіє всіма інструментами.

"Нема людини, якій би я не простив", - зазначив він, додавши, що простив навіть тих, хто його отруїв.

При цьому Ющенко підтвердив, що знає, хто його отруїв.

"Головне простити, бо в цьому є сила. Не забути, це інше, але простить", - додав екс-президент.

Він також висловив переконання, що українці таки дізнаються, хто його отруїв: "Думаю, що так (дізнаються)… Безумовно, тут треба витримати формальну сторону цього питання, це повинен сказати суд. Бо все решта буде інтерпретовано".

"Із років останніх шести Генпрокуратура чотири рази засвідчувала: факт отруєння встановлено. Прокуратура отримала належні висновки, дізнання… І тому, я думаю, що на сьогодні прокуратура володіє тим інструментом, яким вона ще, наприклад, років 4-5 не володіла", - заявив Ющенко.

При цьому екс-президент зазначив, що розкаже правду про отруєння в своїй книзі, яку зараз пише.

Народний депутат Давид Жванія дав прокуратурі свідчення про те, що скандал навколо отруєння Віктора Ющенка у 2004 році - ідея його передвиборного штабу. Про це повідомив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

Зазначимо, генпрокурор України Віктор Пшонка припускає, що справа про отруєння екс-президента Віктора Ющенка може бути закрита. "Ющенко повинен здати кров для того, щоб відповісти на запитання: було його отруєно чи ні", - сказав генпрокурор.

Віктор Пшонка неодноразово підтверджував намір провести додатковий аналіз крові Ющенка в рамках розслідування цієї справи. У грудні 2010 року Пшонка припустив, що отруєння Ющенка в 2004 році не було, підкресливши, що для встановлення істини необхідний повторний аналіз крові постраждалого.

Ющенко готовий стати останнім в списку опозиції

Віктор Ющенко заявляє, що якщо опозиція домовиться про формування єдиного виборчого списку, то він буде готовий зайняти в ньому будь-яку позицію, навіть останню.

"Зараз ми ведемо переговори політичні, з чотирма політичними силами. Я більше сьогодні приєднався до того б, якщо ми породимо консолідацію демократичних, патріотичних сил, я готовий в цій консолідації зайняти будь-яку позицію, навіть саму крайню", - сказав Ющенко.

Між тим, екс-президент заявив, що не відносить себе до опозиції, вважаючи себе незалежним політиком. "Я незалежний. .. Опозиція - це ті, хто втілює себе проти влади. А я говорю - для мене ця влада така ж, як і для більшості моєї нації, або політичних сил в опозиції, але сказати, що влада у нас погана, і далі більше нічого не говорити, і бути при цьому в опозиції, я думаю, що це позиція не до кінця сформульована. І тому, мало бути в опозиції, потрібно ще говорити про той концепт, в тому  плані, по якому ми повинні піти", - відмітив Ющенко.

Зазначимо, керівництво партій "Батьківщина" і "Фронт Змін" обговорює можливість створення спільного списку кандидатів у народні депутати.

"Найбільші партії, які представлені в Комітеті опору диктатурі, планують скласти не тільки загальний список кандидатів у депутати за мажоритарними округами, а й загальний партійний список, щоб йти у парламент потужною колоною", - повідомив перший заступник голови фракції "БЮТ-Батькивщіна" Сергій Соболєв.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1161 | Додав: adminA | Теги: Ющенко назвав головну причину невда
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ