Пт, 2024-03-29, 17:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 22 » Ющенко не дасть Москві поставити в Україні "свого" президента
11:03
Ющенко не дасть Москві поставити в Україні "свого" президента
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Ющенко не допустить будь-якого тиску під час президентської виборчої кампанії, у тому числі і з боку Російської Федерації. Про це глава держави сказав під час виступу в Раді зовнішніх відносин в понеділок у Нью-Йорку, передає "Інтерфакс-Україна".
"Вибори президента України - це суверенне право українського народу. І жодного тиску - ані інформаційного, ані політичного, ані дипломатичного - ми б не хотіли мати ні від кого, у тому числі і від Росії", - сказав президент України/

Він зазначив, що, очевидно, є п'ята колона політиків, які б хотіли мати підтримку: інформаційну, фінансову або якусь іншу з боку Росії. "Я цього не допущу ані як громадянин, ані як президент", - наголосив Ющенко.

Варто зазначити, що президент, як і його прибічники, вже не вперше говорить про "п'яту колону". І якщо у Нью-Йорку він конкретно не говорив, кого має на увазі, то роблячи такі заяви кілька тижнів тому, знову-таки в контексті співпраці українських політиків з Москвою, Ющенко відкрито заявив, що вважає "п'ятою колоною" українського прем'єра Юлію Тимошенко.

"Депутатів парламентської фракції моєї партії купили, щоб забезпечити посаду прем'єр-міністрові", - заявив президент на початку вересня. А на запитання, чи "є Москва лише стороннім спостерігачем цього всього", Ющенко відповів: "Подивіться тільки на діяльність прем'єр-міністра і її поїздки до Москви. Коли я попереджаю про "п'яту колону", то я знаю, про що я говорю".

"Вирішувати, хто буде президентом України, у січні 2010 року будуть не за кордонами України", - зазначив глава Української держави у США, підкресливши, що відповідь на питання, хто буде українським президентом, "дадуть 46 млн українців". Втім, слова президента дещо перебільшені, оскільки згідно з уточненими персональними даними Реєстру виборців, які Центрвиборчком отримав минулого тижня, кількість громадян України, що мають право голосу, становить 36,582 млн осіб.

Говорячи про вплив РФ на ситуацію в Україні, президент, ймовірно, оцінював і нещодавній міжпрезидентський конфлікт.

Як відомо, в середині серпня у відкритому листі лідер РФ Дмитро Медведєв у різкій формі звинуватив президента Ющенка у проведенні недружньої політики щодо Росії.

Через два дні Ющенко відповів на репліки Медведєва, звинувативши його у тому, що між країнами виникли серйозні проблеми.

Ющенко не пишається відносинами з РФ

У Нью-Йорку Ющенко констатував, що україно-російськими відносинами наразі пишатися не можна.

"Всі вони (російсько-українські відносини. - Прим. ред.) не є такими, щоб я пишався ними", - сказав президент, підкресливши, що "сусіди повинні мати набагато кращі відносини і вміти розв'язувати навіть успадковані складні питання".

Ющенко, за президентства якого дуже зіпсувалися відносини між країнами (президент стверджує, що причина того - небажання Росії вважати Україну суверенною і демократичною державою. - Прим.ред), висловив надію, що прийде час, коли "російська сторона знайде сили, мудрість і можливість вітати такі відносини".

Президент також підкреслив, що Україна і Росія мають "явний позитивний порядок відносин".

При цьому він звинуватив російську сторону в непроведенні демаркації україно-російського кордону.

"Ми вважаємо, що обидві сторони з технічної точки зору давно готові підписати відповідну угоду і провести демаркацію", - сказав президент.

За його словами, "на жаль, ця робота не проводиться не через нашу (українську. - Прим.ред) провину".

Ющенко нагадав, що нещодавно він надіслав листа президентові Російської Федерації з пропозицією повернутися до цього питання.

Невідомо, чи дасть цей крок українського лідера якісь результати, адже лише місяць тому російський лідер заявив, що не бачить перспектив поновлення російсько-українських відносин за чинної української влади. "Я не бачу зараз перспектив відновлення нормальних відносин за чинних керівників (України). Можливо, щось відбудеться, й ситуація зміниться. Я буду тільки радий, але я поки таких перспектив не бачу", - сказав Медведєв в середині серпня. А Москва так і не направила свого посла до Києва - щоб змусити українське керівництво замислитися щодо корегування курсу.

Президент не віддасть Севастополь Росії

Однією з причин міждержавного конфлікту є різне поняття щодо використання Криму і флоту РФ, який там перебуває. У Нью-Йорку Ющенко в котре підкреслив, що "ми сподіваємося, що російська сторона слова, даного у 1997 році, дотримається, і російський Чорноморський флот 28 травня 2017 року буде виведено".

При цьому президент вважає, що Україна повинна оперативно реагувати на факти, коли жителям Криму надають друге громадянство.

Ющенко нагадав, що кілька місяців тому вкотре дав доручення генеральному прокуратуру провести перевірку за фактом надання другого (російського. - Прим.ред.) громадянства жителям Севастополя.

За словами Ющенка, згідно з результатами перевірки було скасовано громадянство багатьох людей. Він підкреслив, що українське законодавство не дозволяє подвійного громадянства.

Він також зазначив, що заяви, які було зроблено про те, що Севастополь є російським містом, "не законні". "Це речі, які принижують чиюсь незалежність, територіальну цілісність..."- сказав президент.

Цікаво, що український президент вважає, що РФ небезпечна не тільки для України, але і для всієї Європи. В цьому Ющенко спробує попередити свого американського колегу Барака Обаму, особиста зустріч з яким може відбудуться у Нью-Йорку.

Ющенко: членство в НАТО - майже синонім незалежності. А військових баз на території України не буде

Президент знов заявляє, що інтеграція України в НАТО і майбутнє членство України в НАТО не є будь-якою загрозою будь-кому.

Ющенко підкреслив, що в України немає іншої альтернативи, ніж йти шляхом міжнародної політики безпеки і стати членом системи колективної європейської безпеки.

"Членство в НАТО і українська незалежність - це майже слова-синоніми", - підкреслив глава держави.

Він нагадав, що українська Конституція гарантує, що на території України не буде розміщено жодної військової бази.

Президент також підкреслив, що інтеграція України а НАТО "не буде використана для загрози третім країнам".

Український лідер задоволений своїм американським другом

При цьому Ющенко знов заявляє, що Україна і США є стратегічними партнерами і взаємний діалог вимагає більшого наповнення.

"Очевидно, для нас відносини з США - це відносини стратегічні, це відносини друзів, відносини великих друзів", - зазначив він.

Ющенко підкреслив, що Україна і США спілкуються "абсолютно відкрито" і відкрито говорять про ті питання, які "їх хвилюють".

Як відомо, Ющенко наполегливо хоче, щоб Україна стала членом Альянсу. Тим часом міжнародна сторона раніше давала обіцянки, що це відбудеться. Разом з тим Штати "перезавантажували" відносини з РФ і обіцяли, що Україна не стане розмінною монетою у російсько-американських відносинах. А в результаті офіційний представник Альянсу Джеймс Аппатурай заявив, що НАТО не має наміру надавати Україні військову допомогу і допомагати їй у забезпеченні територіальної цілісності. Мало того, американська сторона пішла на поступки Росії і скасувала своє рішення з приводу розміщення системи ПРО у Східній Європі.

Ющенко, тим часом, не згоден з рішенням Обами. Він вважає, що питання про розміщення на території Польщі і Чехії елементів системи ПРО повинні вирішувати польський і чеський народи.

Відповідаючи на запитання, як він ставиться до рішення американської адміністрації не розміщувати системи на території Польщі і Чехії, Ющенко сказав, що спробує відповісти на це питання "делікатно", щоб нікого не образити.

"Що розміщувати на території Польщі і Чехії - це компетенція польського і чеського народів. Якщо б ці інтереси збіглися з американською адміністрацією, це було б дуже добре", - сказав президент. До речі, половина поляків схвально відреагували на рішення американської адміністрації відмовитися від ПРО.

Ющенко, тим часом, вважає хорошим сигналом, коли мова йде про якісь оборонної ініціативи, зокрема на європейському континенті".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1450 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ