Чт, 2024-03-28, 14:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 30 » Ющенко не сумнівається, що виграє вибори, бо "країні потрібна розумна влада"
20:54
Ющенко не сумнівається, що виграє вибори, бо "країні потрібна розумна влада"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Ющенко переконаний у своїй перемозі на виборах глави держави 2010 року.

"Якщо говорити просто, я виграю вибори. У мене немає великого сумніву", - заявив Ющенко на прес-конференції на галявині Секретаріату президента, передає "Українська Правда".

"Якщо я цього не зроблю, повірте, у мене ніколи не буде трагедії, але я повинен до кінця поступити, як громадянин, який любить цю державу", - продовжив глава держави.

"Я маю сказати: шановна громада, у вас є два варіанти, або йти назад з іншими кандидатами, або йти вперед з кандидатом Ющенком", - заявив президент.

Ющенко зауважив, що громадяни всьому дадуть оцінку: "Ви будете гордитися тими чотирма роками, які прожили в цій Україні, яку робив президент Ющенко".

"Я думаю, що ви не повернетеся в 2004 рік, вам не потрібно паханство, популізм. Вам потрібна країна з розумною владою, яка здатна проводити реформи", - зазначив президент.

"Ви не забудете свободу слова, яку принесла політика Ющенка. Ми потихеньку починаємо звикати, що ми державницька нація", - додав він.

Ющенко наголосив, що доки він президент, він завжди буде говорити "цій нації, як приклад, куди треба рухатися": "Бо це моя відповідальність. Я думаю про майбутні покоління, а не про вибори. Майбутні вибори – це епізод".

"Я знаю, що могла бути інша дорога, в іншу сторону. З занепадом національних цінностей, з невідновленою пам’яттю, мовою, книжкою", - додав він.

Ющенко запевнив, що з кожним тижнем громадяни будуть формувати свою відповідь (на вибір президента): "Ви прийдете 17 січня далеко не з тими почуттями, які у вас є сьогодні. Ви будете більш відповідальні, ніж я сьогодні".

Нещодавно президент заявив, що не збирається відмовлятися від участі у виборах-2010.

Ющенко: Росія не хоче бачити мене президентом. А ГПУ й надалі вимагатиме від Росії видати причетних в отруєнні Ющенка

Ющенко також вважає, що Росія сильно впливатиме на президентські вибори в Україні.

"Вплив буде сильний як завжди, але наслідки будуть слабкими. Бо з кожним роком громадяни України розуміють все більше, що відповідь на це питання належить їм, а не комусь іншому", - заявив президент, коментуючи роль Росії на наступних виборах президента.

На питання, кого б Росія хотіла бачити президентом України, Ющенко зауважив, що йому "легше сказати кого не хотіла, бо інших хотіла".

"А відповідь читається між рядками листа Дмитра Медведєва, написаного в серпні", - додав Ющенко.

Він також повідомив, що планує 9 жовтня взяти участь у саміті глав держав СНД у Кишиневі і планує там зустрітися з Дмитром Медведєвим.

Крім того, Генпрокуратура найближчим часом ще раз звернеться до Росії про видачу трьох осіб причетних до отруєння Віктора Ющенка. "Щодо запитання по отруєнню, то три людини, які в той вечір мене запросили, пригощали, зараз є громадянами Росії і знаходяться там", - зазначив Ющенко.

Він нагадав, що Генпрокуратура зверталася про передачу їх в Україну, коли вони ще були громадянами нашої держави відповідно до угоди про сприяння передачі злочинців, але не отримала позитивного результату, як і по низці інших справ.

"Найближчим часом Генпрокуратура ще раз звернеться з цим запитом уже по факту отруєння кандидата Ющенка", - заявив він.

Ющенко також повідомив, що дозволив лікарям оприлюднити матеріали про своє отруєння діоксином.

"Місяць тому я дав дозвіл медичним закладам відкрити цю інформацію, бо в рамках мого лікування було зроблено кілька відкриттів, які можуть слугувати мільйонам людей", - повідомив президент.

"Я морально не мав права тримати ці обставини і згоден, щоб світ отримав відповідь як працювала отруту по годинах і як мені вдалося бути живим", - додав він.

Також Ющенко переконаний, що український і російський народи ніколи не конфліктуватимуть. Про це Ющенко заявив, відповідаючи на запитання журналістів, чи не вважає він за доцільне відповісти на загальновідоме звернення президента Росії Дмитра Медведєва різкіше й жорсткіше.

"Для мене у цьому зверненні нічого несподіваного не було. Скоріше за все, це відповідь, що ми робимо правильну роботу, що так і треба йти. Українська доля в українських руках", - зауважив Ющенко.

Водночас він висловив переконання, що поява заяви такого змісту зумовлена не лише "чиєюсь політичною культурою, але й єдністю нації, консолідацією та порозумінням усередині нації, якій адресоване таке послання".

Президент України звернувся до українців із закликом шанувати інші нації, зокрема "великий російський народ".

"Я переконаний, що там є мільйони людей, які дбають про Україну і які хочуть бачити Україну вільною, незалежною, рівноправною. Це прекрасна нація, з якою у нас, переконаний, конфліктів ніколи не буде", - наголосив Ющенко.

Ющенко вимагатиме "радикального перегляду підходу до фінансування збройних сил"

Ющенко заявляє, що не підпише державний бюджет, якщо в ньому не буде збільшено витрати на збройні сили.

"Я не буду підписувати бюджет на 2010 рік, задекларований урядом, який передбачає фінансування армії 8,3 млрд гривень. Це бюджет розвалу збройних сил України", - заявив Ющенко.

"Бюджет, якщо ви (депутати) його підтримаєте з таким підходом до збройних сил – це не бюджет збройних сил України як незалежної держави", - зазначив він.

Ющенко наголосив, що вимагатиме "радикального перегляду підходу до фінансування збройних сил".

Ющенко також обурився, що через фінансування пілот повітряних збройних сил має нальоту близько 4,7 годин на рік. "Мені здається, що асфальтоукладчику там, де є три ричаги: вперед, назад і стоп, там, здається, 25 годин на рік вчать ", - обурився Ющенко.

"У нас є 250 пілотів, на яких тримається українське небо, і сьогодні уряд їм дозволяє 4,7 години на рік нальоту...У нас 250 пілотів. Половина з них квартир не має. На цих людях тримається українське небо. Це урядова політика? Це відстоювання української незалежності? Я не можу з цим погодитись. Не той час, щоб не звертати увагу на військове, бо це буде велика помилка", - наголосив президент.

Сьогодні Збройні Сили перебувають у дуже складному становищі. На цьому, як повідомили в Управлінні прес-служби Міноборони України, наголосив тимчасовий виконувач обов'язків міністра оборони України Валерій Іващенко.

Продаж ОПЗ нагадав Ющенку Катерину ІІ та її коханців

Ющенко вважає уряд Юлії Тимошенко нездатним забезпечити професійну та економічно вигідну приватизацію Одеського припортового заводу.

"В депресію ніхто не продає активи. Не тому, що не хоче, але тому що це самий невигідний продаж", - заявив Ющенко.

Глава держави розкритикував передприватизаційну підготовку ОПЗ: "Коли ми продаємо такого типу завод, бізнес по всьому світі десятки разів повинен почути, який він прекрасний".

"І тоді ми будемо мати не закулісні торги, що відбулися вчора", - заявив президент, додавши, що "так званий продаж ОПЗ" і підготовка до нього ведуть до одного висновку: "Нинішній уряд професійно, морально, етично не може забезпечити приватизацію такого роду національних активів".

"Не ті люди, які можуть добросовісно розпорядитися такого роду активами по закону, публічно і по тих мотивах, які найдорожчі для нації", - додав Ющенко.

За словами президента, запропонована за ОПЗ ціна у 5 мільярдів гривень у 2,5 рази нижча за експертну, яку називали ще 2 місяці тому.

"Приватизувати такого роду завод за ціною 600 мільйонів – повторити помилку першої приватизації "Криворіжсталі", - наголосив Ющенко.

Крім того, зауважив президент, ситуація з ОПЗ нагадала йому, як "у XVII столітті Катерина ІІ на південних українських землях творила подібну акцію – роздавала землю своїм коханцям, фаворитам, тим, хто прихильно до неї ставиться".

Як відомо, компанія "Нортіма", що контролюється Ігорем Коломойським, запропонувала за ОПЗ найвищу ціну в 5 мільярдів гривень. Однак комісія ФДМ не визнала результати аукціону.

Ющенко оскарже нову редакцію закону про вибори

Ющенко заявляє, що оскаржує нову редакцію закону про вибори лише з метою не допущення фальсифікацій.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, відповідаючи на питання про припущення, що він оскаржує закон про вибори, щоб їх зірвати.

"У мене була одна мотивація – ваші права", - заявив Ющенко.

"Я як президент мав одне право – звернути увагу парламенту, що такого роду закон звужує демократичні права і свободи, які у нас уже є. Це ніякого відношення до порушення виборчого процесу не має, бо КС, я переконаний, підтримає президента в цьому, прийме рішення, і парламент протягом одної доби внесе відповідні зміни", - зазначив він.

"Яка тут проблема? Які зриви яких виборів? Треба просто привести тих людей, які піднімали руку за порушення демократії, привести їх до аналогічного рішення щодо відновлення демократії", - підкреслив Ющенко.

Він наголосив, що згідно з новою редакцією "журналіста можна вигнати за межі комісії рішенням тої самої комісії". "Вибачте, а хто ж буде гласність представлять у цьому процесі? Третю сторону, суспільство? Партія БЮТ чи Партія Регіонів? Це не просто технічне упущення", - зазначив він.

"Це йде у тому ж ряду, що заборонили вам критикувати партію прем’єр-міністра, бо ця партія завжди ідеальна, прем’єра - або те, що називається "Вона" – не можна критикувати. Уряд не можна критикувати..." – зазначив Ющенко.

Ющенко доручив Генпрокуратурі перевірити законність дострокової агітації

Також Ющенко доручив Генпрокуратурі перевірити законність дострокової агітації деяких кандидатів в президенти. Про це заявив президент, коментуючи законність агітації, Тимошенко, Януковича та Яценюка.

"Я дав доручення генпрокурору і не тільки по вивісках, які згадувалися, а по всіх кандидатах, наскільки це відповідає національному закону. і з нетерпінням чекаю висновків, хоча розумію, що люди, які так рекламують себе так солодко, спекулюватимуть тим, що це соціальна реклама", - зазначив президент.

"Тут я покладаюся виключно на те, що прокуратура має поставити крапку. Очевидно, що мова йде про політичну рекламу, некоректну політичну поведінку, як і звикли ці товариші й товаришки поводитися в українські політиці", - зауважив Ющенко.

Він також висловив сподівання, що українська нація почне читати не лише те, що написано на рекламі, а що і між рядками.

"Сьогодні прикро, що українська книга отримала з бюджету 1,2 мільйона, а реклама одного з кандидатів, якою обліплена всі Україна, вдвічі дорожче обійшлася. Я сумую, чому це не пішло на книгу", - зазначив Ющенко.

"Десять рекламників, які висять у Києві, коштують одного шкільного автобуса. Річна програма 273 автобуси – не профінансований жоден. В нас нема грошей чи української влади? Думаю, другого", - обурився президент.

"Я сподіваюсь, що правова оцінка буде дана правоохоронними органами", - заявив Ющенко.

Зазначимо, нещодавно Печерський райсуд Києва заборонив поширення будь-якої недобросовісної реклами щодо діяльності прем'єра Юлії Тимошенко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1427 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ