Пт, 2024-04-26, 23:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 17 » Ющенко прийшов до суду давати свідчення у справі Тимошенко
11:29
Ющенко прийшов до суду давати свідчення у справі Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський райсуд Києва сьогодні відновив засідання у "газовій справі" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Третій президент України Віктор Ющенко і його колишній представник з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський прибули в суд для надання свідчень у справі за звинуваченням Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році. Напередодні суд ухвалив забезпечити примусову доставку Соколовського в суд, а Ющенку направив повторну повістку.

Третій президент України Віктор Ющенко почав давати свідчення у Печерському районному суді у справі про перевищення екс-прем'єром Юлією Тимошенко посадових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році, передає "Інтерфакс-Україна".

Судове засідання у Печерському райсуді відбувається без участі двох адвокатів та чоловіка Юлії Тимошенко. Як пояснила Тимошенко на запит судді Родіона Киреєва, її адвокат Олександр Плахотнюк бере участь в іншому судовому засіданні, "де також людина під вартою", пише "Українська правда".

Крім того, інший адвокат Микола Сірий, за її словами, "вимушено відсутній, тому що зараз вивчає ключові свідчення свідків". "Темп, який ви взяли у цьому процесі, не дозволяє нам повноцінно захищатися. Ви щоденно розглядаєте справу зранку до вечора", - сказала Тимошенко.

Водночас вона зазначила, що попри відсутність адвокатів, вона все одно далі братиме участь у процесі з обмеженою кількістю захисників. "Для того щоб ні в кого не складалося враження, що ми ухиляємося від цього судилища, ми все одно братимемо участь у допиті свідків", - сказала Тимошенко.

Наразі поряд з Тимошенко є лише адвокат Юрій Сухов.

У залі перебуває захисниця Тимошенко, її дочка Євгенія Карр. При цьому не прийшов захисник екс-прем'єра, її чоловік Олександр Тимошенко.

Екс-прем'єра Тимошенко привезли до Печерського райсуду Києва з Лук'янівського СІЗО майже за дві години до початку засідання. Автозак з колишнім прем'єром заїхав у двір Печерського райсуду під гасла демонстрантів на її підтримку. Співробітники міліції збудували живий ланцюг для безперешкодного проїзду автомобіля, а потім зайняли своє місце в автобусах.

У ці хвилини в наметовому містечку перебуває близько 70 демонстрантів, а також за порядком стежать близько 20 співробітників київської міліції.

Нагадаємо, під час засідання 16 серпня суд всьоме не задовольнив клопотання захисту Тимошенко щодо зміни їй запобіжного заходу на будь-який інший, не пов'язаний з триманням під вартою. Також Печерський райсуд Києва не долучив звіту Ernst and Young до матеріалів справи Юлії Тимошенко. Прокуратура була проти долучення, захист Тимошенко його підтримував.

Під час засідання напередодні Юлія Тимошенко просила суддю Родіона Киреєва проводити засідання у її справі рідше, "хоча б через день", оскільки, на її думку, щоденні слухання порушують її право на захист. Водночас адвокат Юрій Сухов наголосив, що після зміни запобіжного заходу Тимошенко її адвокати "взагалі позбавлені можливості формувати позицію захисту", бо не мають змоги зустрічатися зі своєю підзахисною.

Також під час судового засідання 16 серпня як свідок був допитаний міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко. За словами Бойка, ключовим моментом для підписання газових угод з Росією в 2009 році була заборгованість промислово-фінансової корпорації ЄЕСУ, яку колись очолювала Юлія Тимошенко, перед Міністерством оборони РФ.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією 2009 року. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, що її інкримінують Тимошенко, передбачає максимальне покарання на 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

5 серпня суддя Киреєв за клопотанням державного обвинувачення змінив Тимошенко запобіжний захід на арешт.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 881 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ