Пт, 2024-03-29, 13:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Кабмін чекає допомоги від МВФ і США. Готує держбюджет. ВІДЕО
19:08
Кабмін чекає допомоги від МВФ і США. Готує держбюджет. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уряд України проведе серію переговорів з міністром фінансів США Джейкобом Лью і місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) про умови подальшого фінансування, одними з яких є ухвалення збалансованого державного бюджету на 2016 рік на основі збалансованої податкової реформи, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пише Інтерфакс-Україна.

"До кінця поточного року повинен бути безперечно ухвалений збалансований закон про держбюджет. Такий закон повинен одночасно подаватися також зі збалансованою податковою реформою, яка повинна спростити ведення бізнесу, адміністрування і створити умови для додаткового залучення інвестицій, капіталу в українську економіку", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

За його словами, в даний час Мінфін разом з профільними міністрами і бізнесом працюють над тим, щоб така податкова реформа справді дала поштовх для української економіки і можливість збалансувати держбюджет України.

Яценюк додав, що разом із зазначеним пакетом держбюджету і податкової реформи має бути також ухвалене додаткове законодавство у сфері соціальної та гуманітарної сфери, для чого з наступного тижня почнуться консультації з парламентськими фракціями.

"Нагадаю, США вже надали Україні 2 млрд дол. кредитних гарантій. І зараз мова йде про те, що якщо Україна продовжить реформи, у тому числі держсектора, ми отримаємо можливість отримати ще 1 млрд дол., - сказав Яценюк. - Будуть проводитися переговори з міністром фінансів США і міністром фінансів України про умови, на яких уряд США надасть гарантію, і про ті реформи, які необхідні для виконання".

Як повідомлялося, приїзд глави Мінфіну США до Києва запланований на 13-14 листопада, тоді як точна дата візиту місії МВФ поки що невідома, а прем'єр її не назвав.

Відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,04 млрд дол. за поточним курсом) з першим траншем в 5 млрд дол. спочатку припускала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1, 18 млрд (близько 1,63 млрд дол.) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд (0,61 млрд дол.).

Виділення Україні третього траншу за програмою розширеного фінансування EFF затягується.

"МВФ поїхав, тому що ми не готові сказати, як збалансувати (зниження витрат через податкову реформу, - ред.)", - пояснила міністр фінансів Наталія Яресько, зазначивши, що четвертий транш у цьому році отримано вже не буде.

Мінфін уже розробив пропозиції щодо скорочення видатків держбюджету на 60 млр грн, проте вони повинні бути затверджені урядом для подальшої подачі в Раду. За словами Яресько, серед інших питань, що залишилися в переговорах з МВФ, - подальші рішучі кроки у боротьбі з корупцією, серія реформ у низці інших сфер.

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер під час візиту до Києва наприкінці жовтня цього року повідомила, що в разі виконання програми МВФ і проведення антикорупційної реформи Україна може отримати ще до кінця року кредитні гарантії США у розмірі 1 млрд дол.

Нагадаємо, з 22 вересня до 2 жовтня в Україні працювала чергова місія МВФ. Представники Фонду вже відзначили позитивні зміни в економіці України, проте, за їхніми словами, перше півріччя показало більше падіння, ніж очікувалося. І тому місія переглянула прогноз падіння економіки України за 2015 року до "мінус" 11% падіння ВВП проти раніше виданих "мінус" 9%.

Водночас зростання на 2% можливе вже в 2016 році - з ростом споживання, впевненості інвесторів, поліпшення показників експорту та лібералізації банківської системи. При цьому раніше Яресько заявляла, що за підсумками роботи місії уряд очікує, що Україна успішно отримає черговий, третій, транш кредиту МВФ, який буде спрямовано у золотовалютні резерви Національного банку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: держбюджет, МВФ і США, допомога, Кабмін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ