Чт, 2024-04-18, 14:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Кабмін передав Раді відредагований бюджет. ВІДЕО
15:06
Кабмін передав Раді відредагований бюджет. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Верховну Раду надійшов доопрацьований Кабінетом міністрів проект державного бюджету на 2017 рік. Як значиться на сайті парламенту, доопрацьований проект отримано і передано на розгляд керівництву 3 листопада.

У профільний комітет документ ще не надійшов.

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Верховну Раду України не допустити провалу бюджетного процесу та максимально конструктивно підійти до обговорення проекту держбюджету на 2017 рік у другому читанні. Про це глава уряду сказав, виступаючи у Верховній Раді, пише УНІАН.

Він нагадав, що Кабмін опрацював поправки до бюджету, озвучені після першого читання документа, але залишив без змін закладені спочатку пріоритетні напрямки розвитку: будівництво доріг, продовження децентралізації, підвищення зарплат вчителям і лікарям, підтримка закупівлі ліків, підтримка аграріїв, підтримка вугільної галузі, забезпечення видатків на оборону.

"Зараз цей документ на полі парламенту. Я знаю, що є сили, які захочуть бюджет збити й запустити процеси інфляції та руйнування економіки. Але я вірю, що в українському парламенті більшість тих, хто має державницьку позицію", - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, 3 листопада Кабінет міністрів України затвердив і передав на друге читання до Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік без зміни макропоказників, які були затверджені в червні цього року. Вони передбачають зростання ВВП у 2017 році на 3-4%, інфляцію на рівні 8,1%, рівень безробіття 8,6%, прогнозний рівень держборгу 66,8% ВВП і курс гривні на рівні 27,2 грн за 1 долар.

Ключовою зміною в проекті держбюджету до другого читання є підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн із 1600 грн.

Рева: оклади бюджетних працівників у 2017 році зростуть у середньому на 50%

Оклади бюджетних працівників у 2017 році зростуть у середньому на 50% через ініційоване урядом підвищення мінімальної зарплати вдвічі – до 3200 грн, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час Години уряду у Верховній Раді.

"Зростуть оклади працівників бюджетної сфери. У середньому зростання становитиме 50%", - сказав Рева.

Він зазначив, що рівень оплати праці бюджетників залежатиме від кваліфікації та складності робіт. Так, зарплата дільничного терапевта вищої категорії віднесена до 13-го розряду єдиної тарифної сітки і становитиме від 4940 грн до 8475 грн із урахуванням надбавок. Фельдшер вищої категорії за 10-м тарифним розрядом отримає від 3960 грн до 4230 грн.

Також Рева повідомив, що тарифні розряди вчителів було підвищено на дві позиції.

"Таким чином, рівень зростання оплати їхньої праці додатково враховуватиме підвищення з 1 січня 2017 року цього показника", - сказав Рева.

За його словами, зарплата вчителя вищої категорії, якого віднесуть тепер не до 12-го, а до 14-го розряду, з 1 січня становитиме від 5266 грн до 6841 грн. Вчителів без категорії – від 3960 грн до 4853 грн.

"Тобто зарплата буде в 1,5-2 рази вища, ніж у тих, хто отримує мінімальну зарплату", - сказав Рева.

Як повідомлялося, Кабмін на своєму засіданні 26 жовтня в рамках фіналізації проекту державного бюджету на 2017 рік запропонував наступного року вдвічі збільшити показник мінімальної зарплати – до 3200 грн замість 1600 грн.

Також із 1335 грн до 1600 грн буде підвищено оклад першого тарифного розряду, що приведе до підвищення зарплат працівників бюджетної сфери та підприємств, на яких використовується тарифна сітка.

"Батьківщині" вже не подобається підвищення зарплат

У фракції "Батьківщина" критикують пропозицію уряду про підвищення мінімальної зарплати і не бачать ресурсів для здійснення цього кроку. Про це заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми б хотіли побачити розрахунки, де резерв для підвищення мінімальної зарплати. Поки що... ми так і не побачили, де резерв для підвищення мінімальної заробітної плати", – сказав він.

Він назвав заяви членів уряду про підвищення мінімальної зарплати "махровим популізмом". На думку депутата, таке збільшення буде сприяти більшій тінізації, призведе до масових скорочень працівників або переведення їх на неповний робочий день у приватному секторі.

"А для державних підприємств – це фактично зрівнялівка", – вважає він.

Соболєв додав, що від цього виграють чиновники і силові структури, зарплата яких розраховується, виходячи з мінімальної зарплати в країні. Він також вважає, що кроки уряду щодо підвищення мінімальної зарплати призведуть до інфляції. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: рада, Кабмін, відредагований бюджет
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ