Пт, 2024-03-29, 04:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Кабмін призупиняє переміщення російських фур
11:21
Кабмін призупиняє переміщення російських фур
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів ухвалив рішення про призупинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України. Як повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, відповідне протокольне рішення було прийняте сьогодні, 15 лютого, на урядовій нараді.

У Кабміні нагадали, що Російська Федерація з порушенням правил і процедур Світової організації торгівлі і двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів територією Росії.

До моменту отримання пояснень від російської сторони та вирішення цього питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в РФ, територією України.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що у зв’язку з тим, що РФ в односторонньому порядку здійснила порушення правил і процедур СОТ та в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажних автотранспортних засобів територією РФ, Міністерство закордонних справ України невідкладно направило ноту Росії з вимогою пояснення таких незаконних дій.

"До моменту отримання пояснень та вирішення зазначеного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України", - заявив Яценюк.

"Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів", - наголосив він.

Яценюк підкреслив, що українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського Союзу і звертається до країн-членів ЄС щодо виконання РФ базових принципів Світової організації торгівлі.

Нагадаємо, з 4 січня 2016 року Російська Федерація заборонила транзит українських вантажів через свою територію.

11 лютого активісти на Західній Україні оголосили про блокаду торговельного транспорту з російськими номерами реєстрації. До акції долучилися Закарпатська, Львівська, Волинська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька, Сумська та Житомирська області.

Зазначимо, в 2015 році Україна повністю закрила авіаційний простір для російських літаків. Також було припинено енергопостачання та торгівельне сполучення з окупованим Кримом.

1 січня 2016 року Росія призупинила вільну торгівлю з Україною. 2 січня Київ запровадив санкції у відповідь.

Кремль обурюється і погрожує "контрзаходами"

У Кремлі назвали обурливою ситуацію з блокуванням транзиту російських великих вантажівок через територію України і не виключили нових заходів у відповідь у разі, якщо ця проблема не буде знята.

"Це питання надзвичайної важливості. Безумовно, це абсолютно обурливо, коли при потуранні влади на Україні подібне беззаконня твориться щодо наших перевізників. Це, звичайно, неприпустимо", - заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що в Кремлі "уважно стежать за ситуацією". "Виходимо з того, що в Мінтрансі енергійні заходи вживаються для розблокування цієї ситуації і для забезпечення адекватних заходів у відповідь у разі небажаного продовження цієї кризової ситуації", - підкреслив Пєсков, нагадавши, що російська сторона вже пішла на "вимушені контрзаходи, які оголосив Мінтранс" .

Відзначимо, в Росії вже затримали 152 українські фури. Про це йдеться в повідомленні Ространснагляду.

"До отримання додаткових вказівок від Мінтрансу інспектори Ространснагляду в ході здійснення транспортного контролю вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, складають протокол вилучення з описом документів і поміщають автотранспортний засіб на спеціалізовану стоянку", - пише служба.

Як наголошується, це не стосується вантажівок, які прямують транзитом з України в Казахстан.

"Станом на 09.00 15.02.2016 р на території Росії затримано 152 автотранспортних засоби, що належать українським перевізникам. Випадків вчинення протиправних дій з боку водіїв автомобілів не зареєстровано", - повідомив Ространснадзор.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, призупинення переміщення російських
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ