Чт, 2024-03-28, 17:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 29 » Кабмін створив Держбюро розслідувань. ВІДЕО
15:50
Кабмін створив Держбюро розслідувань. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уряд створив Державне бюро розслідувань та призначив шістьох з дев'яти членів конкурсної комісії.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк в понеділок, 29 лютого, на позачерговому засіданні уряду.

"Сьогодні нам треба створити Державне бюро розслідувань, затвердити склад конкурсної комісії від президента і Кабміна, а також вкотре звернутися до ВР, щоб вона прийняла (рішення) про направлення своїх кандидатів до складу конкурсної комісії на обрання директора Держбюро розслідувань",- зазначив Яценюк.

"Ми очікуємо від ВР трьох кандидатів до конкурсної комісії, створюємо ДБР як центральний орган влади і призначаємо на завтра перше засідання, щоб розпочати конкурс з обрання керівника ДБР", - додав він.

Яценюк також нагадав, що у Верховній Раді зареєстрований проект змін до закону про ДБР, яким відтерміновується набуття чинності цього закону для того, щоб до моменту призначення керівника цього органу повноцінні функції слідства залишалися в прокуратурі.

До конкурсної комісії від Кабміну входять заступник голови МВС Ека Згуладзе, перший заступник міністра юстиції Наталя Севастьянова і нардеп Антон Геращенко.

Від президента до комісії увійшли завідувач кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Роман Майданик, професор кафедри теорії права та держави юридичного факультету Київського національного університету ім.Тараса Шевченка Віктор Самохвалов та партнер юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяна Сліпачук.

Як відомо, 27 лютого президент Петро Порошенко підписав указ "Про визначення осіб в склад комісії з проведення конкурсу на заміщення посади директора Державного бюро розслідувань".

Верховна Рада ухвалила закон "Про Державне бюро розслідувань" 12 листопада 2015 року, документ був підписаний президентом 14 січня 2016. ДБР буде здійснювати правоохоронну діяльність "з метою запобігання, виявлення, припинення, розкриття і розслідування злочинів, віднесених до його компетенції".

На Держбюро покладаються обов`язки з розслідування злочинів, які зараз підслідні прокуратурі, а саме - злочинів, вчинених вищими посадовими особами, державними службовцями, суддями і працівниками правоохоронних органів, крім випадків, коли ці злочини віднесено до підслідності детективів Національного антикорупційного бюро, та військових злочинів.

Законом визначається, що директора Державного бюро розслідувань призначає президент України за поданням прем`єр-міністра, яке той вноситиме на підставі рішення конкурсної комісії.

Перший заступник і заступник директора призначаються на посаду та звільняються директором Бюро за поданням конкурсної комісії.

До конкурсної комісії з обрання директора Бюро входять троє осіб, визначених президентом України; троє осіб, визначених Верховною Радою за поданням профільного комітету ВР; троє осіб, визначених Кабміном.

Профільний комітет Верховної Ради 3 лютого визначив кандидатури трьох представників від парламенту до складу комісії з проведення конкурсу на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Так, до складу цієї конкурсної комісії підтримано кандидатури першого голови Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Миколи Паламарчука та членів комітету Віктора Короля і Євгена Дейдея.

Водночас парламент ще не затвердив відповідне рішення.

Зазначимо, спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький вважає, що Держбюро розслідувань запрацює не раніше січня 2017 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, Держбюро розслідувань
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ