Сб, 2024-04-20, 08:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 29 » Каддафі просить коаліцію припинити "варварські напади"
16:23
Каддафі просить коаліцію припинити "варварські напади"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лівійський лідер Муамар Каддафі закликав учасників конференції з питань Лівії, що відкривається в Лондоні, припинити "варварські напади" на країну, які він порівняв з бліцкригом гітлерівців у Європі під час Другої світової війни, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на AFP.

"Припиніть ваш варварський й нечесний напад на Лівію. Залиште Лівію лівійцям, ви займаєтеся проведенням операції зі знищення людей та знищення країни, що розвивається", - зазначив Каддафі.

"Ви, в Європі і США, не розумієте, що ця військова операція - варварська і зловісна - нагадує дії Гітлера, коли він вторгся до Європи і проводив бомбардування Великобританії", - додав лівійський лідер.

"Чому ви нападаєте на тих, хто бореться з міжнародним терористичним угрупованням "Аль-Каїда", - запитує лідер лівійської Джамахірії. "Нехай розв'язанням кризи у Лівії займається Африканський союз, Лівія ухвалить все, що вирішить цей союз", - зазначив Каддафі.

Міністри закордонних справ більш ніж 40 держав, представники основних міжнародних організацій, а також ключових організацій арабського світу з'їдуться у вівторок на Лондонську конференцію з питань Лівії, щоб обговорити подальші дії з політичного і гуманітарного відновлення регіону.

В обговоренні візьмуть участь генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, голова Комісії Африканського союзу Жан Пінг, прем'єр-міністр Катару шейх Хамад бен Джасем аль-Тані, держсекретар США Хілларі Клінтон, генсек НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, представники Ліги арабських держав, Лівану, Тунісу і багато інших.

Тим часом сили західної коаліції далі бомбардують Лівію. Напередодні ввечері ударів було завдано по новим об'єктах на захід від Тріполі. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на телеканали Al Jazeera та Al Arabiya. Однак не уточнюється, які саме об'єкти зазнали бомбардувань.

Раніше лівійське державне телебачення повідомило про те, що авіація коаліційних сил завдала ударів по цивільних і військових об'єктах в лівійських містах Джерьян і Мезда. Джерьян розташований приблизно за 100 км на південь від Тріполі, Мезда - за 185 км на південь від лівійської столиці.

Лівійські повстанці продовжують з боями просуватися в бік рідного міста лідера країни Муамара Каддафі Сирта на заході країни. За свідченнями очевидців, в даний час в руках повстанців уже перебувають міста Бін-Джавад, Ель-Херва і Ен-Нуфілія, що розташовані на схід Сирта, бої йдуть в районі Ель-Ваді-ель-Ахмар в околицях Ель-Херви.

Раніше повстанці вже заявляли про захоплення Сирта. Однак насправді сили опозиції ще навіть не дійшли до цього міста. Поки що Сирт лише періодично піддається ударам з повітря ВПС міжнародної коаліції.

Отримання контролю над Сиртом стане для повстанців стратегічно важливою перемогою, оскільки це найбільший нафтовий центр Лівії, рідне місто Каддафі, а також найважливіша військова база урядових сил, звідки в даний час здійснюються операції військ Каддафі.

Сутички між противниками і прихильниками режиму Каддафі тривають в Лівії з середини лютого. Зараз Лівія розколота громадянською війною навпіл. Східну частину країни контролюють повстанці, які створили опозиційну Національну раду в другому за величиною місті Лівії Бенгазі, а в західній частині країни далі панує полковник Каддафі та його прихильники, які утримують столицю Лівії Тріполі.

Зазначимо, що 17 березня РБ ООН ухвалила резолюцію, яка передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ лідера країни Муаммара Каддафі. Військова операція розпочалася 19 березня, в ній беруть участь США, Великобританія, Франція і низка інших країн.

Звірства у Лівії: зґвалтування стали зброєю

У Лівії збільшується кількість побиття і зґвалтувань мирних жителів солдатами урядової армії та прихильниками голови Джамахірії Муаммара Каддафі, передає NEWSru.com з посиланням на The Telegraph.

Мати 26-річної студентки юридичного факультету з Тобрука Іман аль-Обайді, зґвалтованої солдатами на контрольно-пропускному пункті, розповіла, що їй запропонували хабар за те, щоб її дочка поміняла свідчення. За словами Айші Ахмад, урядові чиновники пообіцяли їй велику суму грошей і будинок, якщо вона переконає дочку відмовитися від висунутих звинувачень. За словами матері, вона розповіла про пропозицію доньці, але та категорично відкинула можливість такої угоди. Як зізналася жінка, вона пишається такою реакцією Іман.

Про зґвалтування стало відомо минулого тижня, коли дівчина вбігла в готель, де проживають іноземні журналісти, розповіла про сексуальну наругу і стала благати врятувати її. Пізніше її схопили і заарештували військові.

За словами представника лівійського уряду Ібрагіма Муси, в даний час дівчина звільнена, і слідчі з'ясовують усі обставини інциденту. Військові звинуватили студентку в наклепі і заявили, що ніякого зґвалтування не було.

Тим часом серед побитих виявилася громадянка України, завідувачка гінекологічного відділення лікарні в лівійському місті Сабрата. Жінку послідовники Каддафі побили за те, що вона повісила на стіні свого кабінету портрет президента України Віктора Януковича.

Лівійське держТБ показало сина Каддафі, якого вважали вбитим

Лівійське державне телебачення у вівторок оприлюднило зйомку одного з синів лівійського лідера Муаммара Каддафі Хаміса, про якого раніше повідомлялося, що він помер у суботу в шпиталі в Тріполі. Телеканал стверджував, що трансляція з участю 32-річного Хаміса аль-Каддафі велася в прямому ефірі. Відео виклало в Інтернет видання The Daily Telegraph.

Раніше деякі арабські ЗМІ повідомили, що пілот лівійських збройних сил кілька днів тому навмисно врізався на літаку в укріплення, в результаті чого Каддафі-молодший помер у шпиталі від опіків.

Хаміс аль-Каддафі закінчив військову академію в Тріполі, а потім Військову академію імені Фрунзе в Москві. За даними лівійських ЗМІ, Хаміс є командиром елітної тридцять другої бригади, яку багато аналітиків розглядають як найбільш боєздатну в країні. Влада Лівії заявляє, що повідомлення про загибель лідерів країни є частиною продуманої кампанії ворогів Лівійської Джамахірії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1080 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ