Пт, 2024-03-29, 14:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 26 » Канадським лікарям не надали медкарту Тимошенко
11:18
Канадським лікарям не надали медкарту Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Канадські фахівці зі складу міжнародної медичної комісії, яка здійснювала огляд екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, не отримали історії хвороби Ю.Тимошенко, повідомив лікар Пітер Куйтан в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

"Ми також не отримали історії хвороби. Коли ви оглядаєте будь-якого пацієнта для консультації, дуже важливо мати доступ до історії хвороби, щоб переглянути її, дізнатися, що відбувалося, переглянути призначення. Нам цього не надали, і це було трохи дивно", - сказав Куйтан.

За його словами, довелося покладатися на відомості, які повідомили члени сім'ї та сама Тимошенко. "Нам надали дуже мало документів. І це дивно, тому що ми ж розуміємо, що в неї були аналізи", - додав лікар.

Він наголосив, що канадські лікарі отримали тільки "коротку усну інформацію від одного з політиків, здається, він відповідає за охорону здоров'я в тюремній службі".

"На зустрічі він розповів, що він думає про її (Тимошенко - ред) здоров'я за п'ять місяців. Трохи допомогло, але не дуже", - пояснив Куйтан.

Водночас, за його словами, сама Тимошенко дала дозвіл на ознайомлення з історією хвороби: "Я запитав пані Тимошенко, чи можемо ми поглянути на її попередню медичну історію, і вона була готова дати нам дозвіл, але проблема полягала в тому, що її медична історія була в Києві у її лікаря. І пані Тимошенко сказала нам, що історію хвороби забрала секретна служба, якщо це так називається".

"Ми запитали владу, але там сказали, що нічого про це не знають. І на сьогодні ми не бачили історії хвороби", - додав лікар.

Відповідаючи на запитання, чи був якийсь тиск з боку влади на нього і його колег, фахівець зазначив: "Я можу сказати, що я постійно відчував тиск, оскільки більшість запитань, які нам задавали, це були правові питання".

Він також стверджує, що лікарі не мали можливості "приватно побачити пані Тимошенко".

Стосовно стану здоров'я українського екс-прем'єра Куйтан сказав: "Ми бачили пацієнтку, яка весь час відчувала біль, лежала в ліжку. Вона не могла піднятися без ліків. І я думаю, що з урахуванням цієї інформації і здорового глузду кожна людина може зробити свій висновок, і цей висновок - "не хороше здоров'я".

Відповідаючи на запитання, чи буде надано остаточний висновок українській владі, Куйтан наголосив: "Коли ми завершили наше попереднє обстеження, українська команда вирішила, що це остаточний висновок. Ми запропонували продовжити, щоб завершити нашу роботу, щоб якимось чином зробити аналізи і належний звіт. Я не знаю, чи хочуть вони, щоб ми продовжили, я не отримував відповіді. Я очікую її, але ми готові продовжити, якщо будемо мати можливість. Як мінімум, нам потрібно подивитися на її медичну картку і зробити аналізи".

Як повідомлялося, раніше інтернет-видання "Українська правда" поширило заяву канадського лікаря Куйтана стосовно того, що українська влада не дозволила канадським лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу екс-прем'єру, а сама ув’язнена від тестів не відмовлялася.

У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що українські лікарі зі складу комісії назвали коментарі канадського лікаря про те, що влада не дозволила канадським фахівцям зробити необхідні аналізи, такими, що не відповідають дійсності.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1108 | Додав: adminA | Теги: Канадським лікарям не надали медкар
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ