Чт, 2024-03-28, 22:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 27 » Кандидати вийшли на старт. "Батьківщина" скаржиться на майбутні фальсифікації
14:56
Кандидати вийшли на старт. "Батьківщина" скаржиться на майбутні фальсифікації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  27 вересня в Україні розпочинається висування кандидатів у депутати місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

За календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня цього року, висувати кандидатів можна буде до 2 жовтня включно.

"Висування кандидатів у депутати в багатомандатному, одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови розпочинається за 34 дні та закінчується за 28 днів до дня виборів - з 27 вересня до 2 жовтня включно", - сказано в календарному плані, розміщеному на сайті ЦВК.

З 29 вересня до 6 жовтня включно територіальні виборчі комісії прийматимуть документи для реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

Тим часом колишній перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов заявив, що чинна влада намагається будь-якими методами перешкодити партії "Батьківщина" на місцевих виборах. Про це Турчинов сказав у неділю ввечері в ефірі "5 каналу", повідомляє прес-служба партії.

"Технологія влади полягає не тільки в тому, що вони зробили під себе закон і, реально маючи опонентом Блок Юлії Тимошенко, заборонили блоку брати участь у виборах, сказавши, що блоки більше не мають права брати участь у виборах", - зазначив політик.

Турчинов підкреслив, що Партія регіонів отримала на місцевих виборах більшість у територіальних виборчих комісіях.

"Сьогодні опозиція сукупно має менш як 20% представників у тервиборчкомах", - зазначив політик.

Партія регіонів збирається закріпити статус диктатора для президента Віктора Януковича, заявив Турчинов.

"Остання крапка, яку хочуть поставити в дискусії з власною країною Янукович та його команда - надати побудові тоталітарно-диктаторського режиму юридичного статусу", - зазначив він.

"Саме тому поза Конституцією, поза чинним законодавством, поза здоровим глуздом вони намагаються скасувати політреформу, ініціаторами якої у 2004 році виступала сама ж Партія регіонів", - заявив Турчинов.

Він заявив, що зараз Янукович "має фактично необмежені повноваження". "Підкупивши частину депутатів з інших фракцій, сформувавши величезну кількість депутатів у своїй коаліції, вони контролюють місцеві влади, суди, Генпрокуратуру, МВС, всі силові структури та фактично всі рівні місцевих органів влади", - сказав він.

Турчинов пояснив, що наразі йде процес відбудови такої моделі державного управління, "коли такі питання, як вибори, голосування громад, взагалі відійдуть на задній план, а одна людина зі своїм оточенням прийматиме рішення, що є закон, що є в Україні норма, що є в Україні злочин".

Турчинов також заявив, що керівнику Київської обласної організації "Батьківщини" Костянтину Бондарєву погрожують відкриттям кримінальної справи, якщо він не припинить боротися за права своїх однопартійців. За його словами, чинна влада "переплюнула таких своїх вчителів, як Леонід Кучма, та інших не лише у питанні фабрикації кримінальних справ, а й у питанні проведення виборів".

До 15 вересня Центральна виборча комісія сформувала персональний склад 670 територіальних виборчих комісій на вибори до органів місцевого самоврядування 31 жовтня ц.р.

У БЮТ вважають, що ЦВК спаплюжила місцеві вибори. Зокрема "бютівець" Сергій Власенко заявив, що комісія включила до складу тервиборчкомів кандидатів від осередків "Батьківщини", "які були захоплені владою рейдерським способом".

Натомість заступник голови Адміністрації президента, член Партії регіонів Ганна Герман зазначила, що БЮТ отримав однакову з Партією регіонів кількість керівних посад у тервиборчкомах.

Заяви БЮТ щодо списків партії на виборах має розглядати суд, вважає Шаповал

Голова ЦВК Володимир Шаповал вважає, що скандал навколо списків БЮТ на місцевих виборах у Київській та Львівській областях шкодить не тільки Центрвиборчкому, а й державі, і суспільству. При цьому Шаповал відмовився давати оцінку ситуації, пише "Главред".

"Я не хотів би давати оцінку цій ситуації. Очевидно, що будь-які скандали, які супроводжують вибори, не на користь суспільству, державі та такому органу, як ЦВК", - сказав Шаповал.

Він підкреслив, що питання про те, які списки БЮТ у Київській та Львівській областях є легітимними, має вирішувати тільки суд.

"Чи відіб'ється на результатах виборів перспектива судового оскарження? Це буде залежати від судів. У першій інстанції "Батьківщина" програла відповідні суперечки", - сказав глава ЦВК.

"ЦВК стала на таку позицію: ось є документи від структурних підрозділів Мін'юсту, є інші реєстраційні документи. Це для нас факт, на підставі якого ми можемо приймати рішення. Що ж треба було робити ЦВК? Проявити яку симпатію і сказати, що це несправедливо? На жаль чи на щастя, ми повинні приймати рішення тільки на підставі юридичних фактів, підтверджених документами", - заявив Володимир Шаповал.

Місцеві вибори призначено на 31 жовтня. 11 вересня стартувала виборча кампанія з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Вибори пройдуть за мажоритарно-пропорційною системою: 50% депутатів обиратимуться за партійними списками, 50% - в мажоритарних округах. Участь у місцевих виборах блоків партій не передбачена.

Вибори депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною системою. Вибори депутатів сільських, селищних рад проводяться за мажоритарною системою.

Право висунення кандидатів у депутати Верховної Ради АРК, обласних, районних, міських, районних у містах рад реалізовуватиметься виборцями через місцеві організації партій.

Право висунення кандидатів у депутати сільської, селищної ради та на посаду сільського, селищного голови реалізовуватиметься виборцями через місцеві організації політичних партій та шляхом самовисування.

Право висування кандидата на посаду міського голови реалізовуватиметься виборцями тільки через місцеві організації політичних партій.

Особа може бути висунута кандидатом у депутати, кандидатом на посаду міського голови шляхом висування місцевою організацією (місцевими організаціями) лише однієї партії.

Місцева організація партії може висувати лише одного кандидата на посаду міського голови. До того ж, кандидата можуть висувати тільки міські організації партій. Самовисуватися можуть кандидати на посади сільських та селищних рад.

Чергові вибори 31 жовтня проводяться у всіх без винятку сільських, селищних та міських голів, сільських, селищних, міських, районних в місті та обласних рад, крім виборів київського міського голови, Київської міської ради і Тернопільької обласної ради.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1098 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ