Пт, 2024-04-26, 07:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 28 » Каннський кінофестиваль роздав нагороди. Перемогла "Любов"
09:15
Каннський кінофестиваль роздав нагороди. Перемогла "Любов"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

"Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю отримав австрійський режисер Міхаель Ханеке за фільм "Любов" (Amour), повідомляє РИА "Новости".

81-річний Жан-Луї Трентіньян і 85-річна Емманюель Ріва грають Анну і Жоржа, пару літніх вчителів музики, а дворазова каннська лауреатка Ізабель Юппер - їх навіжену дочку, яка живе в іншій країні.

Вона приїжджає, коли у матері трапляється удар. Анна залишається напівпаралізованою, але бере з чоловіка клятву, що її не відправлять до лікарні, і той береться доглядати за дружиною до кінця.

Кращим дебютом журі Каннського кінофестивалю визнало роботу "Звірі дикого півдня" американського режисера Бена Зайтліна.

"Це нагорода за мужність і віру, а не за досконалість, фільм був першим для всіх - і для акторів, і для мене, і для продюсерів", - сказав Зайтлін, отримуючи "Золоту камеру". Стрічка "Звірі дикого півдня" в цьому році також стала сенсацією і лауреатом фестивалю "Санденс".

Приз журі Каннського кінофестивалю отримав британський режисер Кен Лоуч за фільм "Частка ангелів".

"Я передаю привіт тим, хто в ці важкі часи пручається скороченням бюджету, приватизації та іншим урізання витрат", - сказав Лоуч, отримуючи нагороду.

"Частка ангелів" - фільм про те, як юні хулігани стають на шлях істинний завдяки громадським роботам і віскі.

Приз за кращий сценарій отримав румунський режисер Крістіан Мунджу за картину під назвою "За горбами".

"Не забувайте, це справжня історія, за якою стоять люди, які по-справжньому страждали. Я сподіваюся, що мої фільми допоможуть зробити життя кращим", - сказав Мунджу.

Головні героїні "За горбами" разом виросли в дитячому будинку, але потім, в наші дні, Аліна ( Христина Флютур) поїхала на заробітки до Німеччини, а Войкіца ( Космина Стратан) вирішила піти в монастир. Через кілька років Аліна повертається на батьківщину, бо розуміє, що не може жити без подруги.

Кращим режисером на Каннському кінофестивалі визнали мексиканця Карлоса Рейгадаса, який зняв "Після мороку світло".

"Я б хотів подякувати фестиваль, який повірив у мій фільм. Я б хотів подякувати глядачів, які фільм дивилися, і журналістів, які три дні мене тут мучили", - сказав Рейгадас, отримуючи нагороду.

Головні герої його фільму, Хуан і Наталія ( Адольфо Хіменес-Кастроі Наталія Севедо), перебираються жити з міста в село разом з двома дітьми - Рут і Елеазара, яких зіграли діти самого режисера. Крім того, що мова йде про сім'ю, в сюжеті мало що зрозуміло, а зображення час від часу виявляється розмитим і двоїться по краях.

Приз за кращу чоловічу роль на Каннському фестивалі отримав Медс Міккельсен, який зіграв в "Полюванні" Томаса Вінтерберга вчителя, випадково звинуваченого в педофілії.

"Я по-справжньому зворушений. Я сподіваюся розділити цю нагороду з усіма, хто знімає кіно, з тими, хто вірить в це, з моєю дружиною і трьома дітьми, з усіма акторами, з якими я працював в цьому фільмі, з продюсерами, але на 80 відсотків цей приз належить Томасу Вінтерберг ", - сказав Міккельсен.

"Полювання" данця Томаса Вінтерберга - головний герой фільму, 40-річний Лукас, працює вихователем в дитячому саду і чудово себе там відчуває, до тих пір поки в один прекрасний день його через злощасний збігом обставин не звинувачують в педофілії.

Далі події несуться сніжним комом, і буквально за день, не встигнувши ні слова сказати на свій захист, Лукас втрачає друзів, роботу і можливості бачитися з сином, а через два дні перетворюється в загальноміського цапа відбивайла.

Приз за кращу жіночу роль на Канському кінофестивалі отримали Христина Флютур і Космина Стратан, які зіграли головні ролі у фільмі "За горбами" Крістіана Мунджу.

"Дякую всім, хто переживав за фільм, всім, у кого було з приводу цього фільму свою думку, і перш за все спасибі Крістіану Мунджу за все, що він нам дав, і за те, як прекрасно він працює з акторами", - сказала Флютур , отримуючи нагороду.

"Я згодна, - додала Космина Стратан. - Це велика честь для нас - опинитися тут, причому вчасно. Дякую всім, моїй сім'ї, моєму молодому человеку. Дякую і благослови вас Господь".

65-й Каннський фестиваль проходив з 16 по 27 травня. Головою журі основного конкурсу був італійський режисер Нанні Моретті.

Гран-прі Канського кінофестивалю присудили "Реаліті-шоу" (Reality) італійця Маттео Гарроне. Приз режисеру вручала виконавиця головної ролі в іранському фільмі "Розлучення Надера і Сімін". Гарроне отримував нагороду під "Буу" преси і свист у залі.

За сюжетом "Реаліті-шоу", головний герой, неаполітанський торговець рибою, настільки зачарований програмою Grande Fratello, аналогом американського "Великого брата", що починає жити в уявному світі.

Раніше в Каннах вже вручили першу нагороду - іспанський режисер Антоніо Мендес Еспарза отримав Гран-прі Тижня критики за повнометражний фільм "Тут і там".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1147 | Додав: adminA | Теги: Любов, нагороди, Каннський кінофестиваль
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ