Чт, 2024-03-28, 21:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 9 » Карпачова радить Тимошенко звернутися до Європейського суду
20:27
Карпачова радить Тимошенко звернутися до Європейського суду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Виїзні судові засідання в СІЗО у справі екс-прем'єра України Юлії Тимошенко є порушенням національного законодавства та Європейської конвенції з прав людини, заявила омбудсмен України Ніна Карпачова.

"Звичайно, сьогодні будь-які виїзні засідання, тим паче до слідчого ізолятора, є грубим порушенням і національного законодавства, і пункту 1 ст.6 Європейській конвенції з прав людини", - сказала омбудсмен на брифінгу після зустрічі з послами ЄС в Києві в п'ятницю.

При цьому Карпачова нагадала, що у 2001 році український парламент вилучив ч.5 ст.20 КПК України, яка й передбачала проведення виїзних засідань, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила омбудсмен, вона зустрілася з суддею, який проводив виїзне засідання в камері Тимошенко. "Я попередила, що це (порушення законодавства – ред.) створює в майбутньому, за бажанням пані Тимошенко, ще одну справу в Європейському суді з прав людини", - зазначила Карпачова.

Омбудсмен нагадала, що напередодні преса не була допущена на судове засідання у справі Тимошенко, яке проводилося в СІЗО.

"Публічність було грубо порушено і, безперечно, умови, в яких проходив цей судовий процес, як і допити в камері, можна розцінювати як нелюдське поводження" - зазначила Карпачова.

Вона також підтвердила, що в камері екс-прем'єра, в медсанчастині Лук'янівського СІЗО, встановлено телевізор, наданий слідчим ізолятором.

Раніше в камері №242, за словами Карпачової, у Тимошенко був власний телевізор.

Нагадаємо, Тимошенко утримують у СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році. Розгляд апеляції на це рішення буде продовжено 13 грудня.

Крім того, проти Тимошенко розслідуються інші кримінальні справи, зокрема щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

7 і 8 грудня Шевченківський районний суд провів виїзне засідання в СІЗО й обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці у справі ЄЕСУ. Під час засідань Тимошенко лежала, лікарі підтверджували її тяжкий стан.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що, згідно з постановою Шевченківського райсуду, екс-прем'єра заарештували безстроково, "на все життя".

Омбудсмен: Стан Тимошенко погіршився. Їй перестали давати знеболювальне

Омбудсмен Ніна Карпачова заявляє, що стан здоров'я екс-прем`єра Юлії Тимошенко погіршився.

Про це вона повідомила у п'ятницю на прес-конференції, передає УНІАН.

"Можу сказати, що стан здоров'я її погіршився, принаймні візуально це зрозуміло", - сказала Карпачова.

За її словами, під час зустрічі Тимошенко повідомила, що впродовж 3 тижнів отримувала знеболювальне через проблеми хребта, але потім уколи робити припинили.

За словами Карпачової, керівник медичної частини СІЗО повідомив їй про те, що вони припинили колоти Тимошенко знеболювальні тому, що, за їхніми спостереженнями, ці ін’єкції викликають синці на тілі.

"Але для того щоб зробити такі висновки, і керівник медичної частини теж погодився зі мною, необхідно провести серйозне медикаментозне обстеження, принаймні взяти кров, потрібен висновок гематолога", - сказала омбудсман.

Вона також повідомила, що під час її відвідання Тимошенко 7 грудня фельдшер зробив екс-прем`єру ін`єкцію знеболювального, яка діє 24 години.

Вранці 8 грудня, за словами Карпачової, коли відбулося судове засідання, Тимошенко вкололи ще один препарат, щоб зняти біль.

"Я бачила її декілька разів в старій камері №242, бачу зараз в ізоляторі медичної частини, мабуть, є підстави чому її переведено в медичний ізолятор, мабуть, що стан здоров`я, за висновками лікарів, не покращився. Це лежить вже просто на поверхні", - додала вона.

При цьому омбудсмен знову підкреслила, що вважає брутальним порушенням національного та європейського законодавства проведення виїзного судового засідання у справі Юлії Тимошенко в СІЗО.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: Карпачова
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ