Пт, 2024-03-29, 10:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 17 » Катастрофа лайнера поблизу Італії: жертв і зниклих безвісти стало більше. ВІДЕО
12:08
Катастрофа лайнера поблизу Італії: жертв і зниклих безвісти стало більше. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Рятувальні служби, що розшукують 28 зниклих безвісти в катастрофі круїзного лайнера, говорять про те, що шанси знайти цих людей живими невеликі. На даний момент вже сімох осіб вважають загиблими в катастрофі судна Costa Concordia біля західного узбережжя Італії, передає Бі-Бі-Сі.

За повідомленнями німецьких ЗМІ, серед зниклих є 12 громадян Німеччини. Американська влада запросила інформацію про двох громадян США, яких не вдалося знайти серед тих, хто врятувався, але вони мали бути на борту лайнера. Серед зниклих - також шість італійців, дві пари з Франції і громадянка Перу.

Керівник водолазів берегової охорони Родольфо Райтер, за повідомленнями Agence France-Presse, назвав умови роботи всередині корабля надзвичайно важкими. "Дуже важко. Коридори завалені, і водолазам важко пробиратися по них".

Проте представник місцевої влади Серджіо Ортеллі озвучив сподівання знайти живих. Він сказав: "Ніколи не знаєш про всі лабіринти такого корабля. Повітряні кишені можуть дозволити людям вижити протягом кількох днів". Голова берегової охорони Марко Бруско також вважає, що невелика надія знайти живих серед зниклих безвісти, та все ж вона ще є.

Тим часом влада Італії запевняє, що оголосить надзвичайний стан і забезпечить фінансування у разі необхідності протистояти екологічній катастрофі. Італійський міністр охорони навколишнього середовища заявив, що із судна витікає рідина, проте поки що неясно, чи це пальне.

Зростає занепокоєння через виникнення загрози довкіллю у випадку, якщо судно розвалиться і з нього витече 2300 тонн пального, запасеного для семиденної подорожі по Середземному морю. Місцевість, де сталася катастрофа, відома своїми недоторканими водами з багатою морською живністю і коралами.

ЗМІ: записи "чорної скриньки" підтвердили, що капітан раніше за пасажирів залишив лайнер, який тонув

Стенограма імовірно переговорів між капітаном і береговою охороною, яка просочилася в італійську пресу, записана зі свідчень "чорної скриньки", підкріплює заяви про те, що капітан залишив корабель до останніх пасажирів.

Франческо Скеттіно наполягає на тому, що він і команда останніми покинули судно. Він також заперечує свою провину і каже, що скелі, на які натрапив лайнер, не позначено на мапі.

Проте жителів Джильо ці заяви сильно здивували, пише британська The Daily Mail: вони заявляють, що про небезпеку в цих місцях вже давно і добре відомо всім мореплавцям.

Його адвокат Бруно Лепоратті каже, що Скеттіно висловлює свої глибокі співчуття жертвам. Адвокат так само стверджує, що капітан здійснив маневр, який допоміг уникнути ще більшої кількості жертв. Коли через крен посадка на рятувальні шлюпки стала неможливою, деякі пасажири і члени екіпажу стали стрибати у воду і плисти до берега самостійно.

Морська газета Lloyd's List простежила курс лайнера 13 січня за інформацією із супутників і порівняла його з попередніми плаваннями по цьому маршруту. Згідно із графіком, опублікованим газетою, судно значно відхилилося від звичайного курсу.

Нагадаємо, ввечері 13 січня лайнер Costa Concordia біля західного узбережжя Італії отримав пробоїну близько 30 метрів завдовжки і частково затонув. У результаті аварії, як повідомлялося раніше, загинули 6 осіб, щонайменше 67 постраждалих, невідома доля 15 людей.

Власники судна звинувачують у катастрофі капітана корабля, який, на їхню думку, відхилився від курсу і вів судно занадто близько від берега. Свідки кажуть, що під час аварії екіпаж корабля разом із росіянами святкував Старий новий рік і був п'яний.

Капітана Costa Concordia затримала поліція за підозрою в ненавмисному вбивстві, і суд 17 січня має вирішити, чи залишати його під арештом.

16 січня власник лайнера - компанія Costa Cruises - заявила, що судно наштовхнулося на скелі, тому що капітан навмисно повів корабель близько до берега острова Джильо.

Прокуратура теж вважає Франческо Скеттіно винним у трагедії. "Капітан тепер у важкому становищі, тому що ми упевнені в тому, що він кинув судно, коли на ньому ще перебували пасажири, які очікували на евакуацію", - заявив прокурор Франческо Верус.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 967 | Додав: admin | Теги: Лайнер, судно Costa Concordia, Італія, катастрофа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ