Чт, 2024-04-18, 15:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 6 » Казахстан хоче заборонити імпорт російських товарів - ЗМІ
14:28
Казахстан хоче заборонити імпорт російських товарів - ЗМІ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Казахстан може заборонити або обмежити постачання низки товарів з Росії через девальвацію рубля і нездатність казахстанських виробників конкурувати з дешевими товарами з РФ, пише в п'ятницю, 6 лютого, російська газета "КоммерсантЪ" з посиланням на джерела в російському Мінсільгоспі.

"Астана наполягає на введенні заборони або обмежень на постачання низки продукції з Росії у зв'язку з загрозою внутрішньому ринку Казахстану через девальвацію рубля... Мова йде про нафтопродукти, автомобілі й акумулятори для них, будівельну арматуру, кабельно-провідникову продукцію, склотару, м'ясо і яйця курки, макаронні та кондитерські вироби, борошно та соки", - пише газета з посиланням на джерела.

За даними видання, переговори щодо розв'язання проблем у взаємній торгівлі тривають вже тиждень, і "достатніх обґрунтувань для введення обмежень не подано". Статистика Митного союзу не підтверджує різке зростання імпорту російської продукції до Казахстану, проте в ній не враховані дрібногуртові партії та товари, що ввозяться фізичними особами. Зараз експерти двох країн "уточнюють обсяги та цінові параметри імпорту".

У листопаді 2014 року Казахстан вже накладав заборону на продаж деяких марок горілки і пива російського виробництва через невідповідність вимогам харчової безпеки. Але незабаром "Росспоживнагляд" повідомив про скасування Казахстаном заборони після консультацій російського і казахстанського відомств.

Росія, Бєларусь і Казахстан підписали 29 травня 2014 року в Астані договір про Євразійський економічний союз, який набув чинності 1 січня 2015 року. Створення ЄАЕС виводить країни-учасниці колишнього Митного союзу, чий сумарний ВВП становив 85% валового продукту СНД, на вищий рівень інтеграції.

Падіння рубля не може не вплинути на роботу союзу. Президент Бєларусі Олександр Лукашенко раніше заявляв про ведення розрахунків з Росією в доларах або євро. А Національна палата підприємців Казахстану запропонувала уряду накласти тимчасові торгові обмеження в рамках ЄАЕС для захисту внутрішнього ринку в зв'язку з ослабленням курсу російського рубля.

Однак, на думку російських експертів, ЄАЕС витримає падіння рубля, члени об'єднання повинні якомога швидше узгодити валютну політику.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1092 | Додав: adminA | Теги: казахстан, заборонити імпорт російських товарі, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ