Сб, 2024-04-20, 04:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Червень » 7 » Х сесію Міжпарламентської асамблеї України, Литви і Польщі відкрив Парубій
19:20
Х сесію Міжпарламентської асамблеї України, Литви і Польщі відкрив Парубій
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Парубій відкрив Х сесію Міжпарламентської асамблеї України, Литви і Польщі

У Києві розпочалася Х сесія Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маю честь відкрити роботу ювілейного десятого засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща. З особливою приємністю хотів би привітати в Києві наших литовських і польських колег, які прибули до України для участі в цьому важливому заході. Тема нашого засідання "Безпека. Розвиток. Демократія. Сильні разом", - зазначив спікер.

За його словами, ця тема продиктована викликами сьогодення, перед якими опинились і Україна, і Польща, і Литва.

"Ми всі переконалися, наскільки важливою є єдність у протистоянні агресивній політиці Росії, яка й надалі прагне підірвати цілісність і солідарність усього демократичного світу. Ми маємо однозначно заявити, що на сьогодні перед нами стоїть лише одна загроза, яка пов'язана з Росією", - уточнив Парубій.

Він також наголосив, що Литва і Польща продовжують виступати за необхідність не лише подовження, а й посилення санкційного тиску на країну-агресора. "Вони ведуть для цього активну роботу з державами-членами ЄС і НАТО, у тому числі - по міжпарламентській лінії. Ми, українці, це дуже високо цінуємо - і з часів Майдану, і в часи АТО, і сьогодні ми найбільше отримуємо підтримку від Польщі та Литви", - зазначив Парубій.

Він висловив сподівання, що Польща та Литва, як надійні та свідомі партнери України, й надалі докладатимуть усіх зусиль задля відновлення безпеки і міжнародного права в регіоні. Особливі сподівання, за його словами, українська сторона покладає на роботу Польщі в Раді безпеки ООН у 2018-2019 роках і, зокрема, на головування держави у цій міжнародній організації у серпні цього року.

"На мою думку, спільними зусиллями ми здатні протистояти спробам Росії дестабілізувати ситуацію на всьому європейському континенті", - сказав спікер.

Голова ВР також зазначив, що розраховує на взаємодію держав у рамках парламентських формувань, особливо ПА НАТО та ПАРЄ.

"Рішення про повернення Росії до Ради Європи ми розцінюємо як прояв безсилля з боку окремих європейських країн і вважаєм небезпечним кроком заохочення агресора. Ми твердо знаємо, що Путін розуміє тільки мову сили... Як тільки було заявлено на мінській групі, що Україна розглядає варіант не стріляти у відповідь російському агресору, в ту ж ніч була здійснена агресивна атака на українські позиції", - підкреслив Парубій.

Спікер подякував керівництву Литви за однозначну позицію щодо непідтримання декларації Комітету міністрів Ради Європи 17 травня. Водночаc, додав він, Україна розраховує на підтримку депутатів обох союзних держав у ПАРЄ з метою недопущення скасування санкцій із делегації РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня Комітет міністрів Ради Європи на рівні глав МЗС на річній сесії у Гельсінкі підтримав позицію, що усі країни-члени повинні мати право брати участь у статутних органах організації, включаючи Парламентську асамблею, а також мають голосувати на виборах нового генерального секретаря Організації у червні.

Водночас рішення Комітету міністрів ще має затвердити у червні ПАРЄ.

ПАРЄ у квітні 2014 року запровадила санкції проти РФ, позбавивши російську делегацію права голосу. У червні 2017 року Росія вдалася до фінансового шантажу РЄ, припинивши сплачувати внески.

Нині у Раді Європи діє потужне лобі на чолі із Німеччиною і Францією, яке намагається повернути РФ до ПАРЄ, незважаючи на порушення Москвою норм міжнародного права, продовження агресії проти України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 528 | Додав: adminA | Теги: Парубій, Литви і Польщі, Х сесія Міжпарламентської асамблеї
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ