Пт, 2024-04-26, 21:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 1 » Харків і Донецьк мобілізують - на Сході України оголосили про початок війни. ВІДЕО
12:02
Харків і Донецьк мобілізують - на Сході України оголосили про початок війни. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
 Комітет протидії диктатурі створено в Харкові. Про це повідомив один із його координаторів, депутат Харківської облради (фракція "Батьківщина") Іван Варченко, передає прес-служба партії.

"Рішення про створення комітету оприлюднено на вечірньому євромайдані на площі Свободи. До комітету, що складається з 21 людини, увійшли земляки - народні депутати, включаючи екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова, лідери опозиційних партійних і громадських організацій, представники творчої інтелігенції, підприємці, журналісти", - зазначив Варченко.

За його словами, члени комітету свідомо не обирали одного загального керівника. "Кожен член комітету виявить себе в якості координатора громадських акцій", - додав депутат.

Перша така акція - на знак протесту проти дій міліції в Києві - відбудеться в неділю опівдні біля пам'ятника Шевченку в центрі міста.

Нагадаємо, в 4:00 30 листопада влада грубою силою розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції були затримані міліцією, 7 осіб шпиталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

У Донецьку оголосили про початок війни

Донецький Євромайдан припинив своє існування, йому на зміну приходить "Штаб донецького опору". Про це 30 листопада голова Донецької обласної організації ВО "Свобода" Ігор Славгородський сказав, виступаючи на імпровізованому мітингу біля пам'ятника поетові Тарасу Шевченку в центрі Донецька, - повідомляє "Остров".

На заході, на який прийшло трохи більше 50 чоловік, Славгородський поінформував присутніх про події в Києві.

"Ситуація дуже напружена. Завтра на 12:00 в Києві повна мобілізація. Сподіваюся, що буде дуже велике зібрання, і до чого це все призведе, будемо дивитися. Я скажу так - розглядають всі варіанти. Зараз ті, хто не їде в Київ, 1 грудня на 12 годин збирається тут. Тут повинна бути наша точка опору. Оргкомітет Євромайдану пропоную розпустити і створити або "Донецький штаб опору", або "Штаб донецького опору... Ви зрозумійте правильно: влада оголосила нам війну і тому ми повинні оперувати військовими термінами... Євромайдану більше немає. Почалася війна", - сказав Славгородський .

У штаб повинні увійти керівники обласних та міських опозиційних партій, представники громадських організацій і ті, хто стояв на донецькому Євромайдані на підтримку євроінтеграції України.

Мета створення такого штабу - показати, що в Донецькій області є опір існуючій владі. Штаб повинен вирішити практичні питання: вирішити, чи повинно тривати цілодобове чергування біля пам'ятника Шевченку, чи потрібно приміщення для засідань штабу і знайти його , "стати тим цвяхом, на який будуть вішати свої заявки бажаючі поїхати до Києва", а також створити групи самооборони .

"Вони повинні бути, тому що без них нас розтопчуть і дивитися ніхто не стане. І цим має займатися штаб. У кого є ідеї, то треба говорити", - сказав один з виступаючих.

Сьогодні організатори акцій подали заявку шляхом направлення телеграми про проведення заходів до 3 грудня включно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: початок війни, Харків і Донецьк.ВІДЕО, Сході України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ