Вт, 2024-04-23, 14:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 16 » Хілларі Клінтон визнала свою провину у вбивстві посла в Лівії. ВІДЕО
10:22
Хілларі Клінтон визнала свою провину у вбивстві посла в Лівії. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила, що вона несе відповідальність за дотримання безпеки дипломатичних місій США, в тому числі і консульства у Бенгазі, де у вересні був убитий посол США у Лівії, передає NEWSru.com.

В інтерв'ю одному з американських телеканалів Клінтон підкреслила, що ані президент Барак Обама, ані віце-президент Джо Байден не залучені до прийняття рішень щодо дотримання безпеки дипломатів.

Розслідування загибелі посла у Лівії стало однією з головних тем передвиборчої кампанії у США. За інформацією одного з комітетів Конгресу США, раніше Держдеп США відповів відмовою на прохання консульства у Бенгазі надати додаткові заходи безпеки.

Раніше Держдеп заявляв, що для охорони американського консульства в Бенгазі було вжито всіх необхідних заходів безпеки.

Минулого тижня відбулися слухання в комітеті з нагляду і урядової реформи Палати представників Конгресу США, присвячені атаці на американське консульство.

На слуханнях виступив колишній глава загону, що охороняв посольство США в Тріполі, лейтенант-полковник Ендрю Вуд. Він заявив, зокрема, що охорона консульства була дуже слабкою. Причому про ці проблеми знали у Вашингтоні.

Як розповів Вуд, охорона будівель американських диппредставництв в Лівії залишалася дуже слабкою упродовж декількох місяців, починаючи з березня цього року.

За його словами, в останні півроку і ситуація в країні була украй нестабільною. Особливо з лютого по квітень. Вуд розповів, що в той період місцеві жителі часто більше покладалися на "місцеві племінні ополчення".

Озброєні угрупування ж дробилися, конфліктуючи між собою. "Росла кількість нападів на представників західних країн", - відмітив він. Окрім цього, "в червні посол отримав сполучення із загрозами через соцсеть Facebook.

У лютому, коли Вуд прибув в Лівію, там працювали три так звані мобільні групи із забезпечення безпеки. Але незабаром дві з них були відкликані.

Як відомо, жертвами нападу на американське консульство в Бенгазі, скоєного 12 вересня цього року, стали четверо громадян США, у тому числі Кріс Стівенс.

Представник США при ООН Сьюзан Райс заявила, що атака стала реакцією на публікацію в мережі виробленого в США фільму "Невинність мусульман", що ображає пророка Мухаммеда.

Однак 29 вересня прес-служба глави національної розвідки США повідомила, що атаку на консульство було сплановано терористами з "Аль-Каїди".

2 жовтня повідомлялося, що Вашингтон відхиляв неодноразові прохання диппредставництва США в Лівії підвищити заходи безпеки.

10 жовтня Держдепартамент США вперше дав докладний опис штурму американської дипмісії в ніч проти 12 вересня в Бенгазі. За даними відомства, посол задихнувся в диму пожежі, ховаючись у спеціальному сховищі, яке не змогли відчинити лівійці-нападники.

Лідер міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" Айман аз-Завахірі призвав мусульман всього світу вести священну війну проти США і Ізраїлю в помсту за фільм, що "ображає пророка Мухаммада".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: Хілларі Клінтон, вбивстві посла в Лівії, провину
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ