Чт, 2024-03-28, 19:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 17 » Холодно, якби не було холодно, МНСники нас не врятують
15:09
Холодно, якби не було холодно, МНСники нас не врятують
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
МНСники більшості постраждалих областей неналежним чином відреагували на надзвичайну погодну ситуацію. Про це сказав перший заступник міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут на селекторній нараді із заступниками голів обласних державних адміністрацій регіонів, території яких постраждали від складних погодних умов, повідомляє прес-служба Кабміну.

"МНС завчасно подає у регіони зведені дані за прогнозом погоди. І цього разу були попередження про те, що очікуються серйозні погіршення погодних умов. Але в деяких місцях керівники відреагували не на запобігання ситуації, а лише за фактом. Наприклад, відповідні комісії були створені аж після утворення триметрових заметів на дорогах", - зазначив Бут.

Заступник міністра додав, що це стосується і підготовки необхідної техніки та забезпечення паливно-мастильними матеріалами, харчовими продуктами тощо.

Також перший заступник керівника Секретаріату КМУ додав, що в деяких регіонах складається парадоксальна ситуація: за наявності всіх необхідних людських, матеріальних, технічних ресурсів і тісної взаємодії з відповідними службами, велика кількість населених пунктів досі знеструмлена.

"Така ситуація є неприпустимою. Тому ми повинні в максимально стислі терміни відновити подачу електроенергії у знеструмлених населених пунктах", - підкреслив він.

В Україні 371 населений пункт досі відрізаний від світла

В Україні станом на 7.00 понеділка, 17 грудня, внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру та ожеледь) через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач залишається знеструмленим 371 населений пункт в 11 областях, повідомляє прес-служба МНС.

У Київській області знеструмлено 129 населених пунктів, у Тернопільській – 48, у Рівненській – 24, у Житомирській – 46, у Чернівецькій – 23, у Волинській – 7, в Івано-Франківській – 15, у Львівській – 45, у Вінницькій – 7, у Хмельницькій – 23, у Кіровоградській - 4. Впродовж 16 грудня аварійними бригадами обленерго у Закарпатській, Вінницькій, Волинській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій та Житомирській областях було відновлено електропостачання 224 населених пунктів.

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено додаткові бригади обленерго, з метою доставки аварійних бригад у важкодоступні місця від МНС відряджено 245 чоловік особового складу та 51 одиницю техніки підвищеної прохідності. Для забезпечення електропостачанням лікувальних закладів та об’єктів життєзабезпечення населення від МНС залучено 9 пересувних електростанцій.

В Україні станом на 16 грудня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру і ожеледь), через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач, було знеструмлено 488 населених пунктів у 10 областях. Зокрема 125 населених пунктів у Київській області, 95 - у Тернопільській, 60 - у Рівненській, 57 - у Житомирській, 42 - у Чернівецькій, 41 - у Волинській, 26 - у Львівській, 22 - у Вінницькій, 16 - в Хмельницькій та 4 - у Закарпатській.

До ліквідації наслідків негоди в Україні з 11 грудня було залучено 3 тис військовослужбовців та 74 одиниці військової техніки. На даний момент наслідки снігопадів ліквідовують 350 військовослужбовців та 30 одиниць військової техніки Збройних сил України.

Уряд радить не відправляти дітей до школи через негоду: "де є проблеми - не ризикуйте"

За дорученням прем'єр-міністра України Миколи Азарова в Будинку уряду перший заступник керівника Секретаріату КМУ Юрій Аністратенко провів селекторну нараду із заступниками голів обласних державних адміністрацій регіонів, території яких постраждали від складних погодних умов.

Під час селекторної наради представники облдержадміністрацій доповіли про виконану роботу і поточну ситуацію в регіонах. За результатами обговорення було доручено направити в деякі області додаткові кошти, забезпечити їх паливно-мастильними матеріалами і спеціалізованою технікою.

Юрій Аністратенко зазначив, що керівники областей, території яких охопила негода, повинні досить серйозно розглянути низку побутових питань. Він просив визначитися щодо обов'язковості проведення навчання в школах: "Де є проблеми - не ризикуйте і дітей в школи не відправляйте".

Зазначимо, що в Тернополі через складні погодні умови 17-18 грудня скасували заняття в школах.

На Тернопільщині зі снігових заметів звільнили 5 швидких і 7 автобусів, а на трасі Київ - Чоп відновили рух

На Тернопільщині учора рятувальники визволили зі снігових заметів понад 250 одиниць автотранспорту, в тому числі 5 автомобілів швидкої медичної допомоги та 7 пасажирських автобусів, повідомили у Центрі пропаганди обласного управління МНС України.

Загалом допомогу отримали понад 600 осіб, серед яких було чимало дітей. Зокрема, працівники МНС врятували двох двомісячних малюків, які опинились заблокованими в автомобілі швидкої медичної допомоги посеред снігових заметів поблизу села Жабиння Зборівського району. Завдяки рятувальникам немовлят було своєчасно доставлено до Зборівської районної лікарні.

У селі Денисів Козівського району працівники пожежно-рятувальної служби допомогли породіллі, оскільки через снігові замети до неї не змогли потрапити медики. Рятувальники доставили жінку з новонародженим немовлям до села Городище, де на них вже очікував автомобіль швидкої медичної допомоги. Звідти матір з дитиною у супроводі працівників МНС було доставлено до пологового відділу райлікарні.

А на міжнародній автотрасі Київ – Чоп станом на 6.00 понеділка, 17 грудня, на ділянці дороги між містами Броди і Буськ, повністю ліквідовано затори і відновлено рух легкового транспорту. Про це повідомив помічник начальника ГУ МНС у Львівській області Віталій Туровцев.

За його словами, рух вантажного транспорту сьогодні буде поступово відновлюватися після розчищення траси спеціальною технікою. "Із снігових заторів рятувальники витягли вночі 580 автомобілів, а також більше 40 автобусів. Усі люди доставлені додому. Поки що інформації щодо звернень громадян до медиків з приводу переохолодження та обмороження немає", - зазначив Туровцев.

На даний час на трасі працює снігоочисна техніка. Також Туровцев повідомив, що на Львівщині залишається ускладненим проїзд автотранспорту у Радехівському, Сокальському та Перемишлянському районах.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1242 | Додав: adminA | Теги: не врятують, МНСники
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ