Вт, 2024-04-23, 18:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 19 » "Кіборги" відбили танкову атаку й евакуювали поранених. ВІДЕО
09:55
"Кіборги" відбили танкову атаку й евакуювали поранених. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На території Донецького аеропорту тривають активні бойові дії. Про це повідомляє прес-центр АТО у зведенні станом на ранок 19 січня.

"Продовжується ведення активних дій по звільненню об’єктів, які утримуються бойовиками. Противник несе суттєві втрати у живій силі та техніці", - йдеться у повідомленні.

Радник президента Юрій Бірюков на своїй сторінці у Facebook повідомив, що 18 січня українські бійці відбили фланговий прохід танків у Пісках поблизу Донецького аеропорту та евакуювала усіх поранених з нового терміналу.

Зокрема, він посилається на інформацію, отриману від знайомих у Пісках по телефону. Як пише радник, Піски весь день дуже щільно накривали вогнем з установок "Град".

"Про оточення Пісків мова не йде, там є багато доріг", - додав Бірюков.

Однак, за його словами, найголовніше і найприємніше, - про реальну мету і план заходів так ніхто і не дізнався.

"І про те, куди і хто пішов на "роботу". А це найголовніше, елемент раптовості був досить важливий. Аеропорт Донецька, при всій його моральній гіперзначущості, був сьогодні не головною метою. І ні, я не буду говорити. І ні, я не відкрив таємних задумів - бої в тих місцях вже почалися", - наголосив Бірюков.

Він додав, що треба поступово вчитися того, що вихід бійців у прямий ефір, обговорення, куди і кому треба йти в наступ, - це дитячий садок.

Пізніше він повідомив, що "глибоко вночі (19 січня - ред.) проведено евакуацію всіх поранених з нового терміналу (Донецького аеропорту - ред.), проведено часткову ротацію. Ми не кидаємо своїх, про них ніхто не забував, ніхто й нікого не зливав. Все буде, просто не відразу. Вчимося", - написав він.

За добу бойовики здійснили 99 обстрілів

За добу бойовики на Донбасі 99 разів стріляли по позиціях сил АТО та населених пунктах, з 18:00 неділі вони відкривали вогонь 35 разів, повідомляє прес-центр АТО.

"З мінометів, гранатометів та артилерії бандити обстріляли Макарове, Сокольники, Красногорівку, Тоненьке, Троїцьке, Попасну, Чермалик і Талаківку. Три рази бандити вели вогонь по Кримському", - йдеться у повідомленні.

Від обстрілів із "Градів" потерпали населені пункти Донецький, Щастя, Трьохізбенка, Станиця Луганська, Нижнє, Тоненьке, Талаківка.

"По 2 рази вогнем з РСЗВ терористи накривали Піски та Кіровське", - інформує прес-центр АТО.

"Найбільше, 8 обстрілів, зафіксовано поблизу Гнутово. Тут бандити застосовували і міномети, і протитанкові ракетні комплекси, і артилерію, включаючи реактивну", - додають там.

Нагадаємо, 11 січня київські волонтери повідомляли, що в Пісках, які межують з летовищем, - "щось неймовірне".

"Росіяни застосовують важку 250-мм арту і "Гради" по селищу. Українські війська зазнають втрат. У самому терміналі за два дні дев'ять 300-х (поранених – ред.)", - повідомив в Facebook Alexey Alexios.

Як зазначає волонтер, "наші військові хоч і стріляють, але незрівнянно менше". "Правосеки" відбиваються, як можуть, але сили нерівні. Є втрати в техніці".

Спікер АТО Леонід Матюхін пізніше пояснив, що відбулося зіткнення між бойовиками і захисниками аеропорту: терористи з мінометів обстріляли метеовежу донецького аеропорту і Авдіївку. Також з мінометів, артилерії і "Граду" бойовики обстріляли Тоненьке, Піски і Дослідне.

13 січня через обстріли бойовиків обвалилася диспетчерська вишка аеропорту. Зав'язався запеклий бій. Силовики зуміли відбити атаку. У штабі АТО заявили, що новий термінал донецького аеропорту, як і раніше, перебуває під українським контролем.

14 січня ОБСЄ домовилася про спільне патрулювання території донецького аеропорту з тим, щоб не допустити надалі загибелі мирних жителів, що проживають на прилеглих територіях.

15 січня бойовики влаштували масовані атаки на донецький аеропорт. Бій тривав весь день. Загинули двоє українських військовослужбовців. Увечері ситуація стабілізувалася після того, як "кіборги" відвоювали частину території в окупантів і розмістили там підкріплення.

Зазначимо, терористи у спробі захопити аеропорт планували використовувати місію ОБСЄ як "живий щит". Утім, через небезпеку спостерігачі відмовилися від "візиту".

Вранці 16 січня диверсанти відновили штурм.

У відповідь 17 січня ЗСУ успішно знищили вогневі точки супротивника і провели масовану операцію зачистки від бойовиків на території біля аеропорту.

Командир 5-го окремого батальйону "Правого сектору" з позивним "Чорний" заявив, що українські війська увійшли в Донецьк і просунулися на два кілометри вглиб території біля аеропорту.

Журналіст Андрій Цаплієнко також повідомив, що сили антитерористичної операції пробили ще один коридор з н.п. Піски до аеропорту: "Я не знаю, з чого зроблені ці хлопці, але Правий Сектор не може не вражати. Говорив з "Барсом" (командир штурмової роти ДУК у Пісках). Каже, "пробили" ще один коридор з Пісок до аеропорту, так що вже є нова "дорога життя".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1246 | Додав: adminA | Теги: евакуювали поранених. ВІДЕО, Кіборги відбили танкову атаку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ