Пт, 2024-04-26, 01:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 27 » Кияни залишилися без тепла через борги "Київенерго"
15:23
Кияни залишилися без тепла через борги "Київенерго"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Київтрансгаз" все ж таки обмежив постачання газу на київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 за борги. Температура енергоносія з кожним днем падає на кілька градусів, і в квартирах киян стає все холодніше, пише Gazeta.ua.

Тиск на ТЕЦ-5 знизили з 8,3 до 7,9 кгс, на ТЕЦ-6 з 3,6 до 3,2 кгс. Батареї в будинках холоднішають, а температура в квартирах через морозну погоду падає буквально на очах. Проте в "Київтрансгазі" заявляють, що проблема розв'яжеться тільки після того, як київська влада знайде гроші для передоплати за газ.

До зони обслуговування ТЕЦ-6 входять Деснянський, Дніпровський, Оболонський, Подільський, частина Шевченківського району, а також житлові масиви Троєщина, Лісовий, Воскресенка, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ. ТЕЦ-5 обслуговує Дарницький, Солом'янський, Печерський, Голосіївський райони, частину Шевченківського, а також житлові масиви Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки, Теремки.

Відзначимо, що за інформацією НАК "Нафтогаз", у 2011 році "Київенерго" не заплатило жодної копійки за споживчий газ. Борг столичної енергокомпанії перевищує 1,37 мільярда гривень.

Тим часом, як повідомляє Інтерфакс-Україна, голова КМДА Олександр Попов заперечує провину мерії у тому, що у квартирах киян холодні батареї. "У нас залишається наш борг 150 мільйонів гривень (перед АК "Київенерго" з компенсації різниці в тарифах), а не 1 мільярд, і не більше", - сказав він.

Чиновник також нагадав, що відповідно до чинного законодавства з другої половини 2010 року за компенсацію різниці в тарифах відповідає Національна комісія регулювання електроенергетики, яка опікується тарифною політикою.

Попов нагадав, що у першій половині 2010 року Київ мав заборгованість з компенсації різниці в тарифах на суму 2 мільярди гривень, однак у тому ж 2010 році з них було погашено 1 мільярд 850 мільйонів гривень. За словами голови КМДА, з другої половини 2010 року компенсацію різниці в тарифах має здійснювати уряд коштом державного бюджету.

"Юридично так має бути, і я знаю, що була нарада за участю прем'єр-міністра, я знаю, що готується рішення, щоб внести зміни в держбюджет, враховуючи компенсацію різниці в тарифах", - відзначив Попов.

Нагадаємо, що підприємство з газопостачання і газифікації ПАТ "Київгаз" припинило постачання газу до об'єктів АК "Київенерго" 19 січня 2011 року. Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" доручила ПАТ "Київгаз" припинити транспортування газу тим споживачам, які не мають виділених постачальником планових об'ємів газу. Це стосується, перш за все, "Київенерго".

Як повідомлялося раніше, столична енергокомпанія АЕК "Київенерго" заборгувала ДК "Газ України" за спожитий з 1 жовтня 2010 р. природний газ близько 1,23 млрд грн.

Це вже не вперше у киян виникають проблеми з теплом через борги "Київенерго". Так, наприкінці листопада 2010 року майже 2 мільйони столичних мешканців, будинки яких обслуговують ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, залишилися без опалення й гарячої води. У довідковій "Київенерго" відключення опалення пояснювали проблемами з газом через борги енергокомпанії. Тоді повідомлялося, що міська влада заборгувала компанії 860 мільйонів гривень за різницю в тарифах.

Варто відзначити, що 14 грудня 2010 року Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила тарифи на теплову енергію з урахуванням її транспортування і постачання для "Київенерго", що відпускається для потреб населення, на 35% з 1 січня 2011 року. Згодом Київрада постановила впровадити нові тарифи з 1 лютого, на місяць пізніше, ніж було заплановано.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 974 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ