Чт, 2024-04-25, 14:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Київ мітингує: під Радою проходять провладні та опозиційні акції. ВІДЕО
12:22
Київ мітингує: під Радою проходять провладні та опозиційні акції. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
2 квітня, о 10-й годині ранку, лідери опозиції пішли до парламенту "боротися за київські вибори там", а людей попросили боротися за своє право обирати київську владу зовні. Ці заяви пролунали після того, як колона опозиціонерів (приблизно 5 тисяч осіб) підійшла до будівлі парламенту. Вони несли опудало голови КМДА Олександра Попова з табличкою: "Звільнено киянами". Очолювали колону лідери опозиційних фракцій Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

"Господь з нами, ми бачимо, що вийшло сонечко, воно нам допомагає. Зараз ми підемо до парламенту, щоб зробити все можливе, щоб за 2 місяці відбулися вибори в Києві. Якщо за цю постанову не проголосують, ми будемо радитися з вами про наші подальші дії, а вони будуть рішучішими", - сказав лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

У своєму виступі лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сказав, що влада хоче позбавити киян права обирати міську владу, а завтра позбавить права обирати президента.

Він також розповів, що, швидше за все, призначення виборів міського голови Києва та виборів до Київради розглядатимуть о 12.30.

Лідери опозиції залишили опікуватися мітингом Юрія Одарченка, люди стоять на дорозі.

Як відомо, 19 березня до КС надійшло подання 48 народних депутатів стосовно тлумачення низки положень Конституції та закону про місцеві вибори, що стосується місцевих виборів у Києві.

Один з авторів подання народний депутат Віталій Журавський повідомив, що депутати просять КС пояснити, чи можуть чергові вибори в органи місцевого самоврядування проводитися не одночасно, а в різні часові проміжки.

Опозиція наполягає на призначенні дати місцевих виборів у Києві на початок червня поточного року. Профільний комітет Верховної Ради рекомендував призначити їх на 2 червня. На думку опозиції, це мають бути чергові вибори, тому термін повноважень обраних на них депутатів і міського голови столиці має становити 5 років.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко також наполягає, що Верховна Рада мусить ухвалити закон, який би передбачав проведення виборів у Києві в два тури. 18 березня він наголосив, що мають бути внесені зміни до нині чинного законодавства, які б допомогли запобігти фальсифікації виборів та використанню адміністративного ресурсу.

21 березня Верховна Рада взяла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 року виборiв мера Києва й депутатiв Київради. За таке рiшення проголосували 293 депутати з 365 зареєстрованих у залi.

26 березня лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Конституційний суд України одержав вказівку перенести вибори в Києві на 2015 рік.

29 березня Конституційний суд України відкрив провадження у справі про вибори в Києві.

Молодь за гроші, відстоюючи євроінтеграцію, мітингує біля парламенту

Біля Верховної Ради розпочався мітинг "Молодь - за Європу", повідомляє Gazeta.ua.

На сцені виступив лідер громадської організації "Молодь - за євроінтеграцію". Проте він відмовився називати своє ім'я. "Українська молодь — за Європу. Ми хочемо бути сусідами, і навіть більше, ніж сусідами, але опозиція вже понад два місяці не дає парламенту працювати — то їм не подобаються кнопки, то колір крісел, то ще щось, але ж треба прийняти необхідні закони для євроінтеграції. Друзі, давайте, перестанемо сваритися, і почнемо нарешті працювати", - закликав він російською.

Ведучий закликав людей танцювати і співати. "Давайте включимо гучну музику, щоб нас почули у Верховній Раді".

Люди, які зібралися на мітинг, розповідають, що їм платять від 20 до 40 гривень за годину. За кілька метрів від сцени молоді чоловіки п'ють пиво і кажуть, що "сьогодні на нього заробили".

Тим часом до Верховної Ради підтягнулися молоді люди в спортивних костюмах характерної зовнішності. Близько 50 молодих хлопців зібралися біля метро "Арсенальна" і двома колонами підійшли до паркану Верховної Ради. Вони вишикувалися вздовж паркану з боку вулиці Грушевського, пише "Українська правда".

На запитання журналістів, кого вони підтримують, хлопці відповіли, що вони просто гуляють і відмовилися відповідати, чи платили їм гроші за участь у мітингу. Тротуар з іншого боку Грушевського також перегородили "беркутівці".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: рада, Київ мітингує, провладні та опозиційні акції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ