Чт, 2024-04-25, 23:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Київ не втрачає надії на успіх саміту з ЄС, хоча труднощі залишилися
19:03
Київ не втрачає надії на успіх саміту з ЄС, хоча труднощі залишилися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Глава Міністерства закордонних справ України Костянтин Грищенко впевнений, що Київ має всі шанси успішно провести саміт Україна-ЄС 19 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що в нас є всі можливості отримати успішний саміт 19-го числа", - сказав Грищенко після переговорів зі своїм угорським колегою Яношем Мартоні в понеділок у Києві.

Він зазначив, що на сьогодні відпрацьовуються всі деталі для того, щоб провести саміт на якісному, високому рівні.

Грищенко наголосив, що візит комісара ЄС із питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле є черговим етапом підготовки до цього заходу. За словами міністра, під час візиту обговорюватимуться питання, які стоять на порядку денному відносин Україна-ЄС.

"Ми розуміємо, що угода про асоціацію відповідає інтересам і України, і ЄС, і, як сказала Кетрін Ештон, виступаючи в Європарламенті, це - не подарунок Україні, це - взаємовигідна угода", - резюмував Грищенко.

У свою чергу глава МЗС Угорщини наголосив, що Будапешт підтримує євроінтеграційні прагнення України та підписання угоди про асоціацію найближчим часом.

"Ми знаємо, що існують певні труднощі, проте угорська сторона впевнена, що 19 грудня мають завершитися переговори, й угода має бути парафована", - наголосив Мартоні.

Зазначимо, очікуваного 9 грудня рішення Ради міністрів закордонних справ країн ЄС щодо України не ухвалено. Міністри відхилили претензії Сербії на статус кандидата в члени ЄС, а про Україну навіть не згадали. Принаймні, жодного офіційного повідомлення на "українську" тему не було.

Нагадаємо, на 19 грудня запланований саміт Україна-ЄС, на якому, як очікується, буде оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. Раніше в Брюсселі був проведений завершальний раунд переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сторони оголосили про вирішення всіх питань, крім європейської перспективи України - проте, за даними ЗМІ, компромісу досягнуто і в цьому питанні. 15 листопада в МЗС України заявили, що бачать готовність з боку ЄС до парафування Угоди про асоціацію.

В Європарламенті раніше назвали угоду про асоціацію з Європейським Союзом технічно готовою до парафування на саміті Україна-ЄС 19 грудня. Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту пропонує, щоб Європарламент рекомендував Європейській комісії парафувати Угоду про асоціацію з Україною, "якщо це можливо, до кінця 2011 року". В Єврокомісії, у свою чергу, вважають, що поки що не випадає передбачати, чим закінчиться для України саміт у грудні.

Проте голова представництва ЄС Тейшейра припускає, що можуть виникнути проблеми, як з підписанням, так і з ратифікацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. І якщо економічна частина Угоди узгоджена, то з політичною не все гаразд. Європу дивує раптова наполегливість Януковича з приводу закріплення перспективи членства України в ЄС у цьому договорі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1147 | Додав: adminA | Теги: саміту Україна-ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ